Drie van die: Karakters die ik wil spelen in Super Smash Bros. Ultimate

Geplaatst: 5 juli 2020 15:00

Super Smash Bros. Ultimate is alweer een tijdje uit en is naar mijn mening één van de beste games die je op de Nintendo Switch kunt spelen. Niet alleen is het één van de beste, je mag de game eigenlijk niet missen in je bibliotheek. Al van jongs af aan ben ik fan van deze geweldige franchise. Mijn avontuur begon al vroeg in mijn jeugd. Geloof het of niet, maar ik heb die game zelfs op de Nintendo 64 voor het eerst gespeeld. Toen mijn zilveren gamekubus in huis kwam, kon Super Smash Bros. Melee natuurlijk niet uitblijven en toen ik de Wii kocht, gold dat ook voor Super Smash Bros. Brawl. De Wii U-iteratie had ik overgeslagen, maar dat kwam omdat ik niet overtuigd was van de Wii U als console. Er zijn inmiddels 76 personages in de game te spelen en de nieuwe Ultimate Fighter Pass voegt opnieuw zes nieuwe karakters toe. In deze Drie van Die vertel ik jullie welke karakters ik hoop toegevoegd te zien worden aan de game.

Rayman
Als je wel eens naar de Game Over-podcast luistert, dan weet je dat ik groot fan ben van de Rayman-franchise. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat ik Rayman graag toegevoegd zie worden aan Super Smash Bros. Ultimate. En laten we realistisch zijn; de kans is aanwezig. Nintendo en Ubisoft, de uitgever die verantwoordelijk is voor de Rayman-franchise, hebben in de afgelopen drie jaar meerdere malen met elkaar geflirt. Rayman Legends is daar een goed voorbeeld van; onze grote held is daarmee daadwerkelijk te besturen op een Nintendo-systeem. Of wat dacht je van Mario + Rabbids Kingdom Battle? Van welke franchise komen die vervelende konijnen? Precies, de Rayman-franchise!

Crash Bandicoot
Oké, not gonna lie. De kans dat Crash Bandicoot debuteert in Super Smash Bros. Ultimate is wellicht wat kleiner dan de kans dat Rayman zijn gezicht laat zien. Crash is namelijk een iconisch PlayStation-karakter. Nou hoeft dat trouwens niet direct te betekenen dat hij niet aan het chaotische gevecht mag meedoen; ook van hem is immers een game voor de Nintendo Switch verschenen. Mijn eerste aanraking met dit personage was op de PlayStation 1, ik gok in het jaar 2002 of 2003. Toen was ons Brammeke net geboren. Toen al kon ik games waarin hij de hoofdrol vervulde erg waarderen. Zijn skill-set zie ik dan ook al helemaal voor me. Zijn Smash-aanval?: alle aanvallen op steroïden terwijl hij zijn iconische masker draagt!

Waluigi
Sorry, maar dit was natuurlijk een inkoppertje. We want Walugi in Super Smash Bros. Ultimate! De Smash-community vraagt al sinds jaar en dag om de paarste tegenhanger van Luigi, maar daddy Masahiro Sakurai lijkt geen gehoor te willen geven aan die vraag. Dat laat maar zien dat er maar één iemand in charge is. Ik ben me ervan bewust dat Waluigi een soort van aanwezig is in Super Smash Bros. Ultimate, maar ik mis hem als speelbaar karakter. Waluigi kwam ooit in een ver verleden om de hoek kijken als partner van Wario in de populaire Mario Tennis-games en heeft sindsdien de harten veroverd van menig gamer. Zijn skill-set zie ik niet zo snel voor me, maar wellicht kan er iets met zijn lengte gedaan worden. Als ze Piranha Plant in de game kunnen stoppen en van hem een ware vechtersbaas kunnen maken, dan moet Waluigi toch ook wel lukken?

Het eerste aangekondigde karakter voor de Ultimate Fighter Pass Vol. 2 is niemand minder dan Min Min van de Arms-franchise en dat betekent dat we nog vijf gaten te vullen hebben in deze Fighter Pass. Wie weet krijgen we daarna nog wel een Ultimate Fighter Pass Vol. 3 of zelfs 4? Een ding is zeker: Masahiro Sakurai heeft van deze iteratie Super Smash Bros. een 'ultiem' feestje gemaakt. Een feestje waarbij er steeds opnieuw iemand aanbelt. De persoon die vervolgens in de deuropening verschijnt, is steeds opnieuw een verrassing en als die persoon eenmaal binnenstaat, ben je blij dat 'ie er is. Zelfs met Banjo-Kazooie kan ik het inmiddels prima vinden. Gekkigheid.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Super Smash Bros. Ultimate

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

7 december 2018

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord