Super Smash Masahiro Sakurai werkt ruim twee jaar aan nieuwe IP

-

Masahiro Sakurai, je kent hem misschien van indiegames Kirby en Super Smash Bros., werkt al ruim twee jaar aan een gloednieuwe IP. Zo laat Sakurai weten in de finale op zijn YouTube-kanaal die stiekem uit twee jaar oude content bestaat!

Masahiro Sakurai, the myth, the legend. Het is een ietwat vreemde eend, maar games maken kan de man als geen ander. Sakurai staat natuurlijk bekend om zijn Super Smash Bros.-serie, maar hij schroomt er niet voor om met regelmaat een uitstapje naar andere franchises te maken. Zo ziet Sukurai's hersenspinsel Kirby regelmatig een nieuwe game en is de DLC voor Super Smash Bros. Ultimate meer dan verwacht. Nu laat Sakurai echter in de laatste aflevering van zijn YouTube-serie weten al ruim twee jaar te werken aan een gloednieuwe IP. En met werken, bedoelen we daadwerkelijk ontwikkeling. Het idee voor de IP ontstond namelijk binnen enkele minuten in 2021. Gedurende de productie van de Smash Bros. Ultimate DLC zag Sakurai het namelijk al aankomen even rust te hebben. In een half jaar tijd heeft hij dan ook meer dan tweehonderd aflevering vooraf opgenomen voor zijn passieproject waarin hij alles vertelt over de game-industrie. In deze finale aflevering, die wel recentelijk is opgenomen, klapt hij uit de school over de mysterieuze IP en over zijn proces om een YouTube-legend te worden. Kijken dus!

Bron: YouTube
Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Super Smash Bros. Ultimate

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

7 december 2018

Gameliner Awards:

Best of gamescom 2018

Reviewscore:

Platforms:

NSW
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord