Drie van die: Mogelijkheden voor De Sims 4 op de Nintendo Switch

Geplaatst: 8 juni 2022 10:00

Het is alweer bijna acht jaar geleden dat De Sims 4 uitkwam op pc en mac. Hoewel de game zijn problemen heeft, is het de ideale game om op te pakken na een drukke dag om even bij te komen. De game is ondertussen ook al verschenen op de PlayStation en de Xbox, maar om de één of andere reden blijft een release voor de Nintendo Switch van De Sims uit. Ik zet drie mogelijkheden op een rij voor EA en Nintendo waarom deze Sims-game heel goed past op de Switch.

Speel het onderweg

Wat heeft de Nintendo Switch wat de PlayStation 4/5 en Xbox One/Series niet hebben? Een handheld modus. Een laptop of console meenemen in de auto, trein of op vakantie is niet altijd even handig. De Nintendo Switch in de handheldmodus is zo handig en compact dat het de ideale console is om mee te nemen. Ik zou dolgraag De Sims 4 willen opstarten als ik onderweg ben tijdens bijvoorbeeld een vakantie, maar het is gewoon te onhandig. De Nintendo Switch heb ik wel de nodige keren opgestart als ik op reis was. Als ik eerlijk ben, weet ik nu al dat ik De Sims 4 vaak ga opstarten als die uitkomt voor de Switch. Puur, zodat ik het onderweg kan spelen zonder met mijn laptop te hoeven kloten.

De Sims 4 Nintendo Switch

De Sims 4 kan goed werken op De Nintendo Switch

In vergelijking met diens voorgangers vergt De Sims 4 niet zoveel kracht qua hardware. Ik weet vrijwel zeker dat De Sims 4 prima kan draaien op de Nintendo Switch vanwege de niet veeleisende specificaties van de game en hardware. Misschien moet er een beetje ingeleverd worden op de looks, maar dat is dan denk ik ook alles. De controls zijn volgens mij ook niet zo’n groot probleem, aangezien De Sims 4 ook prima werkt op de Xbox en PlayStation. Vergeet ook niet dat er superveel vraag is naar De Sims 4 op de console van Nintendo. Als de game uitkomt op de Nintendo Switch, weet ik zeker dat die als warme broodjes over de toonbank gaat, omdat zoveel mensen het willen spelen op de console van Nintendo.

De Sims 4 Nintendo Switch1

Nintendo en De Sims samenwerking

Dit is meer een wens van me dan een mogelijkheid om eerlijk te zijn. Bij de release van The Elder Scrolls V: Skyrim op de Nintendo Switch kwam er een unieke armor set uit gebaseerd op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hiermee kun je als Link de wereld van The Elder Scrolls ontdekken. Als De Sims 4 ooit uitkomt op de Nintendo Switch, is dit de ideale kans om unieke Nintendo items uit te brengen in de Nintendo Switch port. Denk hierbij aan Nintendo kleding en haarstijlen of speciale bouw items waarmee je het huis van de sims kan opleuken. Mocht de Japanse gamegigant het willen dan kunnen de items zelfs uitkomen op de pc en andere platformen, maar ik denk dat dat helaas net iets te veel gevraagd is.

De Sims 4 Nintendo Switch2

Dit waren mijn drie mogelijkheden voor De Sims 4 op de Nintendo Switch. Maar misschien heb jij een andere reden waarom deze Sims-game goed kan werken op de console van de Japanse gamegigant. Laat het me vooral weten in de comments!

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot De Sims 4

Series

De Sims

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

4 september 2014

Ontwikkelaar

Maxis

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord
© 2005 - 2024 Gameliner.nl V.O.F. All Rights Reserved.