Drie van die: Redenen om blij te worden van El Sierd in FIFA 20

Geplaatst: 16 juli 2019 14:00
Aangepast: 17 juli 2019 14:50
-

Vorige week werd dan eindelijk de voetbaltransfer bevestigd die al maanden in de lucht hing. Sierd de Vos is aangetrokken door Electronic Arts. Samen met co-commentator Jeroen Grueter gaat hij de komende jaren het Nederlands commentaar bij FIFA verzorgen. Vooral Sierd de Vos is natuurlijk legendarisch als commentator en fans hebben dan ook hoge verwachtingen. Hierbij drie van die redenen om blij te zijn met El Sierd in FIFA 20.

onbekend

Meer passie

Laat ik beginnen om te zeggen dat Evert ten Napel en Youri Mulder het jarenlang prima hebben gedaan. Het commentaar was echter wel wat saai en het ontbrak hierbij voornamelijk aan passie. Zet hem voor de grap maar eens op Spaans en je weet wat ik bedoel. Voetbal kijk je voor entertainment en voetbalgames speel je om exact dezelfde reden. Wat meer passie en humor is dus zeer welkom. Sierd de Vos staat natuurlijk bekend om zijn uitbundige commentaar en daarnaast is Jeroen Grueter één van de prettigste commentatoren om naar te luisteren. Het lijkt dus een ideaal duo samen en dat gaat hopelijk voor fijn commentaar zorgen tijdens het spelen van FIFA 20. Als er meer passie wordt geuit, heb je ook sneller het idee dat je een echte wedstrijd beleeft en dat is waar het allemaal om draait.

Koekoek! Ratatatatata!

Waar Evert ten Napel bekend staat om uitspraken als ‘Komt dat schot!’ en ‘Het lijkt wel of hij de bal aan een touwtje heeft’ heeft El Sierd natuurlijk zijn eigen oneliners. Hoewel niet bekend is of al zijn legendarische en hilarische uitspraken in FIFA 20 zitten, is Koekoek wel bevestigd. Natuurlijk zorgen deze zinnen voor de nodige humor tussen het standaard commentaar. Ik ben zeer benieuwd wat er nog meer voor uniek commentaar in de game komt, maar ongetwijfeld hebben zowel Sierd de Vos als Jeroen Grueter ook het nodige geïmproviseerd. Dat mag ook wel als je maar liefst 97 dagen hebt opgenomen en in bijna zevenhonderd uur meer dan 1,6 miljoen woorden hebt ingesproken.

Ik weet nog een goed restaurant

Naast zijn gevoel voor humor en zijn enorme passie bij het becommentariëren van voetbalwedstrijden is Sierd de Vos natuurlijk ook een wandelende encyclopedie en travelguide. Zoek je een goed restaurant, zelfs in een uithoek in Oekraïne, dan weet hij altijd wel een leuk plekje. Wil je wat achtergrondinformatie over een speler, dat veel verder gaat dan zijn leeftijd of vorige clubs, ook dan kun je bij El Sierd terecht. Het zit er dik in dat dit soort informatie tijdens het spelen van FIFA 20 voorbij komt. Nu hoop ik niet dat hij hier in doorslaat, want dan kan iets wat grappig is natuurlijk omslaan in irritatie. Eigenlijk geldt dit voor alle drie de punten die ik hier benoem. Een goede balans gaat er in ieder geval voor zorgen dat veel Nederlandse fans in FIFA 20 het commentaar op Nederlands gaan zetten.

onbekend

Dit zijn drie redenen om blij te worden van El Sierd in FIFA 20. Zijn jullie ook enthousiast over Sierd de Vos en Jeroen Grueter in FIFA 20?

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 20

Ontwikkelaar:

EA Vancouver

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

27 september 2019

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord