Check hier alle THQ Nordic Showcase content

FIFA 20

  • Ontwikkelaar EA Vancouver
  • Eerste releasedatum 27 september 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Sport
  • Gameliner score

EA verwijdert Marco van Basten uit FIFA 20

EA verwijdert Marco van Basten uit FIFA 20. De oud-voetballer werd verwijderd naar aanleiding van het uiten van de Hitlergroet op televisie.

EA Sports heeft onlangs besloten om Marco van Basten uit hun voetbalgame FIFA 20 te verwijderen. De voormalig Nederlands profvoetballer werd uit de game verwijderd nadat hij "sieg heil" op televisie zei. Wanneer spelers de game openen, komt er direct een melding in het scherm die aangeeft dat van Basten tot nadere kennisgeving uit de game is verwijderd. Hij is nu niet meer beschikbaar in de Ultimate Team-modus en ook de ICON-items van van Basten zijn niet meer beschikbaar. Eenieder die de profvoetballer al in zijn Ultimate Team had, kan nog wel met hem blijven spelen. Het is niet de eerste keer dat EA besluit een voetballer niet meer te willen associëren met haar voetbalgames. Begin dit jaar mocht Ronaldo niet langer het boegbeeld van FIFA 19 zijn nadat de voetballer verdacht werd van onder andere verkrachting.

onbekend

FIFA 20 is momenteel te spelen op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Of de verwijdering van Marco van Basten tijdelijk is, is momenteel nog niet bekend.

BRON EA Sports

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?