Drie van die: Redenen om Chivalry 2 weer te spelen

Geplaatst:
Aangepast: 24 april 2024 22:12

Vorig jaar rond deze datum verscheen onze review van Chivalry 2. Sindsdien heb ik de game eigenlijk niet meer aangeraakt en misschien is dat voor jou ook het geval. Deze maand komt er echter een nieuwe update naar de game. En de Tenosian Invasion Update gaat flink wat veranderingen brengen, waaronder de toevoeging van paarden. Het is maar goed dat gamers altijd respawnen als ze sterven, want sterven is wat ik voornamelijk deed tijdens het testen van deze nieuwe update. Hier zijn dan ook drie redenen om Chivalry 2 weer te spelen.

De toevoeging van paarden

Er zijn twee grote veranderingen die de Tenosian Invasion Update brengt en de eerste is de toevoeging van de cavalerie. Het wordt tijd om de paarden uit de stal te halen en al rijdend vijanden neer te slaan. Hoe dit in zijn werk gaat, verschilt per map. Op de Team Objective mappen krijg je een bericht of je mee wilt doen met de cavalerie. Omdat er maar twaalf paarden tegelijkertijd aanwezig zijn, is de kans klein dat dit lukt, maar er is nog een andere manier. Wanneer een tegenstander van een paard wordt geslagen, kun je het paard overnemen. Aan het eind is het dus mogelijk dat alle paarden in handen zijn van je eigen team. Bij de Team Deathmatch mappen werkt het net eventjes wat anders. De tweede manier is nog steeds mogelijk, maar je wordt niet meer gevraagd om deel te nemen aan de cavalerie. In plaats daarvan word je willekeurig gekozen en respawn je op een paard.

Twaalf paarden terwijl er tweeënvijftig spelers op de map aanwezig zijn klinkt in eerste instantie als weinig, maar dat is niet het geval. De hoeveelheid paarden en dus cavalerie is momenteel goed in balans. Door de lansen heb je op het paard de overhand en kun je ook over tegenstanders heen rijden. Ik heb hier onderhand ervaring mee en het is geen pretje. Toch betekent dit niet dat de cavalerie zo sterk is. Het besturen van het paard is niet bepaald eenvoudig te noemen en het paard blijft overal achter steken. Je kunt dus niet snel over een stukje steen heen springen. Hierdoor ben je best wel kwetsbaar. Het leukste aan de cavalerie is dat je met je lans tegenstanders van het paard kunt werpen. De lans gaat na ongeveer drie keer wel kapot. De paarden voegen dus nieuwe gameplay toe aan de game en hierdoor veranderen ook de veldslagen.

Chivalry 2 paarden

Drie compleet nieuwe mappen

Daarnaast worden er ook nog eens vier nieuwe mappen aan de game toegevoegd. Twee mappen zijn gericht op Team Deathmatch, waar je moet proberen om zoveel mogelijk spelers van het andere team neer te slaan. De eerste map is niet heel spectaculair, omdat je gewoon in de woestijn aan het vechten bent. Al zorgen de ruïnes er wel voor dat het voor de cavalerie lastig is om aan te vallen. De andere map is een bekende voor de Chivalry 2 spelers. Het gaat om The Charge of Wardenglade, een open veld met genoeg mogelijkheden voor de cavalerie. Hoe deze map in de praktijk speelt weet ik niet, want het was geen onderdeel van de publieke test.

De derde en vierde map zijn onderdeel van de Team Objective modus. Dit zijn direct de twee beste mappen, want ze zitten goed in elkaar en zien er mooi uit. Mijn favoriet is de The Razing of Askandir. Hier kom je met een schip aan bij de vuurtoren van Askandir. Het eerste doel is dan ook om de vuurtoren te vernietigen om vervolgens de brug te veroveren om toegang te krijgen tot de stad. Daarna moet je pillaren omduwen, wat nogal lang duurt omdat één persoon het in zijn eentje moet doen. Het eindigt met het vernietigen van de artefacten en het verbranden van de boeken in de bibliotheek. De doelen zorgen dus ook voor nieuwe gameplay. Uiteraard kun je op de brug gebruikmaken van de paarden. De vierde map is de The Breach of Baudwyn. Omdat je de stad aanvalt, is het eerste doel om de Siege Ramps naar de muur te krijgen en moet je daarna de katapulten op de muur vernietigen. Nadat je toegang hebt gekregen tot de stad, moet je de markt en het stadhuis veroveren. Op de mappen kunnen tweeënvijftig spelers elkaar de hersenen in slaan.

Chivalry 2 Baudwyn map

De Tenosians

In Chivalry 2 strijden twee fracties om de macht. Het gaat hier om de Agatha Knights en de Mason Order. Met de aankomende update verschijnt er een derde fractie op het toneel. Laat de naam van de update nu net vernoemd zijn naar deze nieuwe fractie. De Tenosians hebben het lastig, want Askadir wordt in brand gestoken in de nieuwe map. Daar hebben ze echter zelf voor gezorgd, want in de Breach of Baudwyn zijn ze de aanvallers. Deze burcht ligt precies op de grens die het zuiden van het noorden scheidt. De Tenosians wonen in het zuiden en hier heeft in het verleden ook een kruistocht plaatsgevonden. De kruistocht is echter mislukt, waardoor er een burgeroorlog is ontstaan tussen de Agatha Knights en de Mason Order. Deze twee fracties zijn dan ook niet blij met de Tenosians.

Door de toevoeging van de Tenosians kun je met flink wat nieuwe voorwerpen gooien, dus pas op voor rondvliegende sandalen. Het belangrijkste is natuurlijk de customisatie die wordt uitgebreid. De Tenosians dragen namelijk hun eigen schilden, wapens en bepantsering. Hierdoor zijn er ook flink wat nieuwe skins te verzamelen. De soldaten hebben ook hun eigen stemmen, waardoor de bestaande niet worden hergebruikt.

Chivalry 2 The Razing of Askandir

De toevoeging van paarden en drie compleet nieuwe mappen zouden genoeg moeten zijn om de strijdlust weer aan te wakkeren. Deze twee veranderingen zorgen namelijk voor nieuwe gameplay en vooral de Team Objectives mappen bieden weer eens wat nieuws. Je moet nog wel even wachten tot je aan de slag kunt met de Chivalry 2: Tenosian Invasion Update, want de update is pas op 12 juni te spelen. Op die dag komt de game trouwens ook naar Steam.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Chivalry 2

Series

-

Uitgever

Tripwire Interactive

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

8 juni 2021

Ontwikkelaar

Torn Banner Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord