Drie van die: Redenen om Super Smash Bros. Ultimate weer op te pakken

Geplaatst: 3 mei 2019 10:00

Super Smash Bros. Ultimate is al een tijdje uit. Je hebt vast alle personages al vrijgespeeld en er is een grote kans dat je al helemaal door de World of Light-modus heen hebt gespeeld. Dan kun je natuurlijk lekker een potje Smashen tegen je vrienden of tegen andere spelers online, maar dat gaat op een gegeven moment wellicht ook vervelen. Gelukkig is Nintendo nog lang niet klaar met deze game, zoals we hebben kunnen zien in de meest recente update. Daarom geef ik je ook graag even een aantal redenen om Super Smash Bros. Ultimate weer op te pakken.

onbekend

Joker steelt de show

Het eerste DLC-personage voor Super Smash Bros. Ultimate is Joker uit Persona 5. Joker is met zijn unieke visuele stijl een heerlijk frisse wind binnen het Smash Ultimate-roster. Dit is heel goed te zien in zijn eigen level, Mementos, die geheel in Persona 5-stijl is vormgegeven. Joker neemt naast een eigen level ook een aantal soundtracks met zich mee. Het leuke aan deze soundtracks is, is dat ze van invloed zijn op het uiterlijk van het Mementos-level. Het kleurenpalet van het level is namelijk afhankelijk van de soundtrack die wordt gekozen. Ook wanneer Joker zijn Final Smash gebruikt, zie je de grungy manga-stijl van Persona goed terug. Qua gameplay brengt Joker ook wat vernieuwing mee. Hij is namelijk een snel personage dat gebruik kan maken van zijn Persona, Arsene, om zijn aanvallen te versterken. De stijl van Joker is wel even wennen, maar hij is een leuk personage om mee te spelen als je zijn aanvallen en combo's een beetje onder de knie hebt.

onbekend

Creatief met levels

De grote nieuwe feature die de 3.0-update van Super Smash Bros. Ultimate met zich meebrengt, is de Stage Builder-modus. In deze modus kun je je eigen level maken. De Stage Builder-modus kennen we natuurlijk al van Super Smash Bros. Brawl en Super Smash Bros. for Wii U. Deze modus is in Super Smash Bros. Ultimate een stuk uitgebreider dan zijn voorgangers. Zo kun je in de nieuwste Stage Builder-modus ook voorwerpen op de voorgrond en op de achtergrond tekenen, waardoor je levels net wat meer diepte krijgen. Ook kun je een vrij pad tekenen waar je platformen overheen bewegen, zodat je dynamische levels kunt maken. Je creaties kun je dan vervolgens online delen, zodat anderen ze ook kunnen spelen. Inmiddels zijn er al heel wat levels verschenen die gebaseerd zijn op memes, cartoons en een hele hoop ongepaste onderwerpen. Ik haal mijn inspiratie toch ergens anders vandaan.

onbekend

Knippen en plakken

De tweede grote feature uit de 3.0-update waar ik het met je over wil hebben, is de Video Editor. Voorheen was het natuurlijk al mogelijk om een replay van je gespeelde potjes Smash op te slaan, maar nu is het ook mogelijk om ze gelijk op je Switch te bewerken en te delen. De Video Editor is natuurlijk niet te vergelijken met de videobewerkingssoftware die je op je pc gebruikt, maar je kunt er aardig wat mee knippen en plakken. Je kunt een video niet alleen inkorten en opsplitsen, maar ook muziek, overgangseffecten en zelfs tekst toevoegen. Je kunt met je favoriete replay aan de slag gaan, maar ook meerdere verschillende video's samenvoegen. De Video Editor is gemakkelijk in gebruik en als je een toffe video in elkaar hebt gezet, kun je deze daarna gemakkelijk delen. Een zeer leuke toevoeging dus, als je wat simpele content in elkaar wilt knutselen.

onbekend

De 3.0-update brengt dus genoeg nieuwe features met zich mee om je weer uren te vermaken in Super Smash Bros. Ultimate. Met de toevoeging van Joker hebben we een nieuw personage om mee te spelen en onze tegenstanders van het veld af te bonjouren. Ben je liever creatief bezig, dan zijn de Stage Builder en de Video Editor een kleine speeltuin waar je je uren kunt vermaken. Het is dus nog lang geen tijd om Super Smash Bros. Ultimate weg te leggen. Met welke nieuwe feature ga jij aan de slag?

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Super Smash Bros. Ultimate

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

7 december 2018

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord