RuneScape

  • Ontwikkelaar Jagex
  • Eerste releasedatum 29 maart 2001
  • Platformen Pc , Mobile
  • Genre MMO , RPG
  • Gameliner score -

Drie van die: Redenen om terug te keren naar RuneScape

Menig gamer denkt vol liefde terug aan Runescape. Het was Jagex die ervoor zorgde dat we een meeting hadden bij de Grand Exchange en de meest spannende gevechten beleefde in de Wildy. Dat ik de ouderwetse RuneScape-sessies diep van binnen wel een beetje mis, werd mij wel duidelijk tijdens een interview met het team achter de game. Met pure passie werd mij in een gezellig gesprek van alles toegefluisterd over de ontwikkelingen rondom het spel. Daarbij hebben ze mij vooral laten inzien waarom zowel nieuwe spelers al de oude garde nog altijd hun plezier kunnen vinden in de wereld van RuneScape!

onbekend

In elke vorm en up-to-date

RuneScape heeft de afgelopen jaren zeker niet stilgestaan. Het uiterlijk, geluid, gameplay en de content van de game is allemaal flink geüpdatet, iets dat veel spelers waarderen. Toch is er een flinke groep fanatieke fans die het oude gevoel erin verloren en dus stonden te schreeuwen om een return van de meer bekende versie van de game. Na een poll en een succesvolle crowfund-actie heeft het team van Jagex een build van augustus 2007 weten op te poetsen en zo wisten ze binnen een maand de oude versie online te gooien onder de noemer “Old School RuneScape”. Leuk feitje is dat beide versies van de game geheel unieke content bieden. De Old School-versie wordt dan ook nog maandelijks geüpdatet met nieuwe content. Zo is er een geheel continent in de Old School-versie die niet eens te vinden is in de nieuwe versie van de game. De versie keuze heeft dus een grote impact. Duik je liever in een wereld vol nostalgie, dan speel je Old School. Ga je voor de nieuwe ervaring, dan speel je de huidige versie die simpelweg RuneScape heet.

onbekend

Nog altijd actief

RuneScape is altijd enorm populair geweest, met meer dan 260 miljoen accounts kan je wel zeggen dat het een groot succes heeft gehad. Mijn vraag was echter in hoeverre dit nu nog steeds is. Ik ben destijds de game een beetje ontgroeid en begon mijn tijd te steken in betaalde en, naar mijn mening, meer interessante games. Ik vermoed dat dit bij andere spelers ook is voorgevallen en vroeg het Jagex team dan ook in hoeverre het huidige aantal spelers er voor staat in vergelijking met toen. Het antwoord was dat de community nooit echt een daling heeft meegemaakt, maar juist in tegendeel nog altijd langzaam stijgt. Mocht je dus een terugkeer naar RuneScape overwegen, dan hoef je niet bang te zijn dat je het avontuur alleen aan moet gaan.

onbekend

Nu ook voor onderweg

Zoals ik hierboven al beschreef, ben ik gestopt met spelen doordat ik mijn tijd al gauw kwijt was aan al de top titels die verschijnen op het scala aan platforms dat we tegenwoordig tot onze beschikking hebben. Heb je even twee uurtjes om te gamen, dan kan ik mij moeilijk voorstellen dat iemand die eerder in RuneScape steekt dan in bijvoorbeeld een Witcher III. Hier heeft Jagex dan ook mooi op weten in te spelen door van beide games een mobiele versie te releasen. De mobiele versies gaan de volledige pc-ervaring op je mobiel aanbieden. Elk muziekstuk, iedere minigame, werkelijk alles moet op de mobiel beschikbaar zijn. De Old School-versie is op dit moment al in open bèta op Android-telefoons, deze runt op zestig fps, dat grappig genoeg tien frames meer is dan de pc-versie momenteel heeft. De normale versie van RuneScape moet eind dit jaar een bèta release krijgen. Het is echter wel zo dat de mobiele bèta van Old School op dit moment alleen te spelen is met een betaalde membership. Gelukkig opent deze zich echter spoedig voor alle gebruikers!

onbekend

Het moge duidelijk zijn dat Jagex ieder type speler probeert aan te spreken met hun RuneScape. Ze bieden zowel een revolutionaire- als een nostalgische wereld vol content, waar tot mijn eigen verbazing nog een grote community in actief is ook! Ze nemen daarnaast nog een grotere stap door de game meer toegankelijk te maken met een mobiele versie. Nu is er absoluut geen reden meer om de game niet nog eens een bezoekje te brengen en te kijken of dit nog steeds in de smaak valt. Dat is dan ook precies wat ik nu aan het doen ben! See you in Lumbridge!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?