Midnight Ghost Hunt

  • Ontwikkelaar Vaulted Sky Games
  • Eerste releasedatum 31 maart 2022
  • Platformen Pc
  • Genre Party , Horror
  • Gameliner score -

Drie van die: Spookachtige toevoegingen in Midnight Ghost Hunt

De early access van Midnight Ghost Hunt was natuurlijk al een tijdje beschikbaar via Steam, maar die was nog redelijk mager qua content. Nu is er afgelopen donderdag een grote update uitgekomen voor de game, die ik al eerder mocht spelen tijdens een preview event met teamleden van de ontwikkelaar Vaulted Sky Games en de uitgever Coffee Stain Studios. Misschien een maandje te vroeg, maar de update maakt de game alvast klaar voor het Halloween weekend.

Midnight Ghost Hunt update

Wat is er nu enger dan clowns?

De nieuwe map is de grootste toevoeging die de update voor Midnight Ghost Hunt biedt. En het is een perfecte map voor Halloween: een spooky kermis met enge clowns. Want eerlijk is eerlijk: wat is er nu enger dan clowns? Of je moet één van die mensen zijn die clowns op een of andere manier (die ik echt niet snap) grappig vinden of zo. Nee, als je IT hebt gezien en nog steeds fan bent van clowns, is er toch echt iets mis. Of je houdt echt niet van kinderen, dat kan natuurlijk ook. Maar goed, de nieuwe map heeft dus creepy clowns. Het is een behoorlijk gedetaileerde map, die eigenlijk alles heeft dat je verwacht van een kermis: een arcade hal, een carrousel, een 'love alley', een 'hell alley’ en een spookhuis met skeletten die uit hun kist springen om je te laten schrikken. Het is dan ook een behoorlijk grote map, met meer dan genoeg nieuwe verstopplekken en uiteraard nieuwe props die het ‘leven’ van de geesten weer wat leuker maken. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met de nieuwe map, als jager en als geest. Als jager is er namelijk een nieuw trucje om te proberen de geesten te ontwijken na middernacht: rondjes rennen op de top van de carrousel. Zo heb je ook meteen een mooi uitzicht over de hele kermis.

Midnight Ghost Hunt update1

Het geluid van je ergste nachtmerries

Als er iets belangrijk is voor een game, dan is het wel het sound design. En dat is vooral bij één van de nieuwe props die aan Midnight Ghost Hunt toe is gevoegd erg goed gedaan. De prop zelf is ook super leuk hoor, maar het geluid past er ook perfect bij. Van alle props die deze map toevoegt, is dit echt mijn absolute favoriet: de Jack-in-the-Box. Met dit dingetje kun je namelijk achter de jagers aan stuiteren en ze op hun hoofd rammen met een plastic hamer die een heerlijk geluid maakt. Een beetje hetzelfde geluid dat je hoort als je een clown in z'n neus knijpt. Wanneer je als jager speelt en een aantal keer de honk-honk van een Jack-in-the-Box achter je aan hebt gehad, is de kans groot dat het geluid terugkomt in je nachtmerries. Maar al met al is het een toffe nieuwe prop die goed bij het thema van de map past. Daarnaast is achternagezeten worden door een gumball machine ook weer eens wat anders. De bewegende onderdelen in het spookhuis gedeelte zorgen ook voor lekkere verwarring voor de jagers, wat dit een goede plek maakt om je als geest te verstoppen.

Midnight Ghost Hunt update3

Een extra laagje voor de geesten

De laatste toevoeging van de nieuwe update van Midnight Ghost Hunt is een nieuwe ability voor de geesten: de Deflector. Hiermee krijg je als geest een tijdelijk schild om je heen dat kogels, plasma en wat er verder ook uit die geweren komt, afweert en terugkaatst. Je kunt het schild niet heel lang gebruiken, maar het is een goede manier om makkelijker te kunnen ontsnappen wanneer er een jager achter je aanzit. Daarnaast is het voor de jagers goed oppassen, want de kogels die terug worden gekaatst, kunnen hen ook pijn doen. Gelukkig zijn er als troost voor de jagers een aantal leuke skins voor hen toegevoegd aan de game, waaronder een hippie die wel echt lekker vrolijk is. Dat was wat mij betreft ook wel nodig, want ik vond dat de jagers nogal weinig (leuke) skins hadden ten opzichte van de geesten.

Midnight Ghost Hunt update4

De nieuwe update voor Midnight Ghost Hunt brengt dus een gedetailleerde nieuwe map mee om te verkennen. En met die map komen natuurlijk een hoop leuke props, waarvan de Jack-in-the-Box zeker mijn favoriet is. De nieuwe ability voor de geesten biedt daarnaast weer een leuke nieuwe tactiek die je uit kunt proberen om de jagers dwars te zitten. Ten slotte is er wat gesleuteld aan de servers, zodat het online spelen wat soepeler kan verlopen. Goede redenen om de game weer eens op te starten dus.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?