Hoe gaat het nu met Midnight Ghost Hunt in 2024?

Geplaatst:
Aangepast: 25 maart 2024 20:01

Fans van Ghostbusters en Supernatural opgelet: Midnight Ghost Hunt gaat binnenkort uit Early Access met de 1.0 update. In deze 4v4 multiplayer game speel je als een geest die probeert de jagers uit te schakelen, of neem je de rol aan van een echte Ghostbuster en ga je de geesten te lijf met allerlei speciale wapens. Heb je Midnight Ghost Hunt gespeeld, maar ben je afgehaakt? Of heb je nog niet de kans gehad om de game te spelen? In dit artikel vertel ik je of het de moeite waard is.

Midnight Ghost hunt 20241

Hoe werd Midnight Ghost Hunt in het begin ontvangen?

Midnight Ghost Hunt was voor het eerst speelbaar op 31 maart 2022, inmiddels dus alweer bijna twee jaar geleden. Op Steam heeft de game een gemiddelde score van Erg Positief, wat zoals de score al zegt, positief is. Zelf vond ik het ook meteen een erg vermakelijke game die je lang kon blijven spelen zonder je te vervelen. Het principe doet een beetje denken aan Prop Hunt, aangezien de geesten bezit kunnen nemen van allerlei objecten, zelfs deuren en gargoyles. Daarnaast kun je als geest ook jagers aanvallen door objecten naar ze te gooien, als je tenminste die vaardigheid kiest.

Al met al zorgt het principe van de game voor veel hilarische momenten. Zeg nou zelf: aangevallen worden door een toiletpot of een broodrooster is best grappig. Daarnaast kun je spelen met verschillende wapens, vaardigheden en hulpmiddelen, zowel als geest en als jager. Het idee van de game is dus erg goed en dat zul je ook teruglezen in reviews van zowel de community als gameblogs. Helaas duurde het niet lang voordat de online servers van de game nogal uitgestorven waren. Hierdoor werd je eigenlijk gedwongen om tegen bots te spelen, wat een stuk makkelijker is dan tegen echte spelers. Of je moet zeven vrienden hebben om samen mee te spelen. Maar de meesten van ons hebben niet zoveel vrienden, laat staan zoveel vrienden die ook van gamen houden.

Midnight Ghost hunt

Hoe gaat het nu met Midnight Ghost Hunt?

De ontwikkelaars van Midnight Ghost Hunt hebben de afgelopen twee jaar niet stilgezeten. Inmiddels gaat de game uit Early Access dankzij de 1.0 update, wat natuurlijk ook betekent dat er een hoop content toe wordt gevoegd en dat er een aantal verbeteringen door zijn gevoerd. Hiervoor hebben de ontwikkelaars veel interactie gehad met de community, lieten ze weten tijdens de hands-on preview. Eén van de voornaamste ontwikkelpunten was het feit dat de geesten altijd een grote stap voor hadden op de jagers. Hier heeft Vaulted Sky Games een stokje voor gestoken. Zo zijn de geesten nu niet meer zo verschrikkelijk overpowered na middernacht. Als de jagers één of meerdere geesten verslaan voor middernacht, spawnen deze na middernacht wel weer, maar dan een stuk minder sterk.

Onder de toevoegingen zitten een hoop nieuwe objecten om bezit van te nemen als geest. De absolute favoriet onder die nieuwe objecten is Benjamin. Benjamin is een skelet zoals je ze vaak in een biologielokaal ziet staan. Voor de geesten een leuk stuk speelgoed, maar voor de jagers een grote bron van anxiety. Klinkt misschien overdreven, maar geloof me, je wordt er niet blij van als je een ruimte in loopt en er ineens zo’n gekke skelet op je af komt gestormd met flapperende armen. Als jager heb je nu de mogelijkheid om twee tools tegelijk bij je te dragen, wat ik persoonlijk wel een grote verbetering vind. Dit scheelt je een hoop op en neer rennen om iedere keer je tools te wisselen. Een EMF wil je eigenlijk altijd bij je hebben, maar dit betekende voorheen dat iemand iedere keer snel een stofzuiger moest gaan halen als je een geest had verslagen. En dan was je ook nog eens vaak te laat. Daarnaast hebben alle maps een update gekregen, zijn er meer skins voor wapens, aankledingsopties voor geesten en jagers, en hebben de geesten een verbeterd uiterlijk gekregen. Ten slotte lijkt het er voor nu op dat de multiplayer servers weer levend zijn, maar of dit zo gaat blijven, moet natuurlijk nog blijken. Laten we hopen van wel, want dit was het grootste punt van kritiek vanuit de community.

Midnight Ghost hunt 20242

Wat staat er nog op de planning voor Midnight Ghost Hunt?

Voor de 1.0 update hebben de ontwikkelaars dus erg hun best gedaan om feedback vanuit de community te verwerken in hun toevoegingen en verbeteringen. Tijdens de hands-on preview gaven ze aan dat ze dit ook zeker zullen blijven doen, aangezien die feedback de meest waardevolle informatie is die ze kunnen krijgen op dat gebied. Verder lieten ze doorschemeren dat ze al een hoop plannen hebben voor nieuwe content voor de game, waarvan we al een paar voorbeelden kregen.

Dingen die onder andere nog op de planning staan voor de game zijn nieuwe wapen skins, nieuwe vaardigheden voor de geesten en volledige ondersteuning voor controllers. Een toevoeging die ik graag nog zou willen zien, voornamelijk op basis van de Steam-reviews, is een beter report-systeem. Veel spelers gaven aan dat hun ervaring nogal werd verpest door andere spelers die ‘iets te fanatiek’ waren. Hopelijk gaan de ontwikkelaars dit nog aanpakken, want de spelerservaring is een belangrijke factor in de levensduur van een online multiplayer.

Midnight Ghost hunt 20243

Met Midnight Ghost Hunt gaat het momenteel dus best goed. De game krijgt met de 1.0 update een hoop nieuwe toevoegingen en verbeteringen, waardoor het weer interessanter wordt om te spelen. De ontwikkelaars lijken de feedback van de community erg serieus te hebben genomen. Heb je de game al eerder gespeeld, dan is dit een goed moment om hem weer eens op te pakken. En heb je hem nog niet gespeeld, ook dan is dit het ideale moment. Midnight Ghost Hunt is komend weekend namelijk gratis te spelen via Steam!

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Midnight Ghost Hunt

Series

-

Uitgever

Coffee Stain Publishing

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasewindow

31 maart 2022

Ontwikkelaar

Vaulted Sky Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord