Preview: Midnight Ghost Hunt - Creepy Prop Hunt

Geplaatst: 7 april 2022 14:00
-

Wij zijn op de redactie over het algemeen een grote fan van Ghostbusters-achtige games. Op een paar mensen na die bij Phasmophobia het liefst zo veel mogelijk tijd in de bus doorbrengen. Maar goed, een preview van de nieuwe game Midnight Ghost Hunt kan dus zeker niet ontbreken.

onbekend

Wie ga je bellen?

Midnight Ghost Hunt is een multiplayer-only horror game die veel weg heeft van prop hunt. Er zit geen duidelijk verhaal in de game en zover we weten is er ook geen lore. Wat deze game uniek maakt tegenover andere multiplayer horror games die in de afgelopen jaren zijn uitgekomen, is dat je niet alleen als mens kunt spelen, maar ook als de geesten. Het is een soort verstoppertje tussen de geestenjagers en de klopgeesten. De klopgeesten kunnen bezit nemen van voorwerpen en verstoppen zich zo voor de jagers, terwijl ze proberen de jagers knock-out te krijgen zodat ze bezit van hen kunnen nemen. Er zijn vier jagers en vier klopgeesten. De jagers hebben de keuze uit een hoop wapens en de geesten maken de voorwerpen binnen hun handbereik tot wapen.

Beide kanten hebben genoeg keuze op het gebied van wapens en vaardigheden, waardoor iedere ronde weer even interessant is. Een potje duurt zo’n tien minuten en je krijgt punten voor het doden van een jager of een geest, assists, iemand vastzetten en samenwerken met je teamgenoten. De punten die je krijgt heten ‘Shards’ en je kunt ze gebruiken om je wapens en andere uitrusting te verbeteren. Daarnaast zijn er ook cosmetische voorwerpen waarmee jij jouw team kunt aankleden. Er zijn genoeg mogelijkheden in Midnight Ghost Hunt. Er zijn een hoop verschillende maps waar je uit kunt kiezen van een school tot een piratenschip. Daarnaast heb je als geest genoeg keuze uit verschillende objecten waar je bezit van kunt nemen. Het grote aantal opties dat je hebt zorgt tegelijkertijd voor chaos, maar het is wel een leuke soort chaos.

onbekend

Oh jee, nu zijn ze boos

Als geestenjager heb je tot middernacht om de klopgeesten te vinden en te vernietigen. Lukt dit je niet, dan worden de geesten ‘supercharged’. Dit houdt in dat ze een stuk sterker en bozer worden. Ook richten hun vaardigheden meer schade aan. Alle klopgeesten die al verslagen waren, komen weer terug, ook als er slechts één overblijft na middernacht. Dit betekent dat het een stuk moeilijker wordt voor de geestenjagers. Je zou misschien ook zeggen dat het veel leuker is om als geest te spelen, maar Midnight Ghost Hunt zorgt er goed voor dat iedere kant even interessant is om te spelen. Als geest beleef je een hoop plezier aan het bedonderen van de jagers. Zelfs als je al verslagen bent, kun jij jouw teamgenoten nog helpen door bijvoorbeeld voorwerpen om te duwen. Aan de andere kant is het proberen te verslaan van de geesten minstens even leuk. Je hebt de keuze uit een hoop verschillende wapens die zo uit Ghostbusters zouden kunnen komen, zoals plasmageweren. En wanneer je een geest betrapt die zich vermomt als één van jouw teamgenoten, is dat zeker net zo bevredigend als het voor de gek houden van een jager.

Het enige echte nadeel dat je zeker tegen zult komen wanneer je speelt als geestenjager, is dat het bijna niet te doen is om te winnen wanneer je met willekeurige spelers in een team zit. Het is namelijk erg belangrijk om een goede strategie met elkaar af te stemmen als je een kans wilt maken tegen de klopgeesten. Dat is niet altijd even eenvoudig met willekeurige spelers. Dit kan wel erg frustrerend worden, mocht je dit probleem meerdere potjes achter elkaar tegenkomen. Voor de geesten is teamwork wat minder belangrijk, maar dat is ook juist weer een minpuntje in mijn optiek. Het zou leuker zijn als je als team van geesten meer reden zou hebben om samen te werken, bijvoorbeeld door bepaalde vaardigheden. Nu heeft het amper voordelen om met vrienden te spelen in plaats van met willekeurige spelers.

onbekend

Voorlopig oordeel van Eilish Janssen

Midnight Ghost Hunt heeft weinig extra toevoegingen nodig om de gameplay leuk en interessant te houden. Er is namelijk al enorm veel keuze en afwisseling mogelijk, zowel in de maps waarin je kunt spelen als de vaardigheden en wapens die je kunt gebruiken. Beide teams zijn ook even vermakelijk om te spelen, wat je misschien niet zou verwachten. Wat wel jammer is, is dat je als geestenjagers weinig kans maakt tegen de klopgeesten als je niet goed kunt communiceren met je teamgenoten. Een goede strategie is noodzakelijk om te kunnen winnen en dat is niet altijd mogelijk als je met willekeurige spelers in een team zit. Aan de andere kant is het ook een minpunt dat teamwork allesbehalve belangrijk is wanneer je als klopgeest speelt. Dit maakt het multiplayer element voor deze kant namelijk nogal overbodig.

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Midnight Ghost Hunt

Ontwikkelaar:

Vaulted Sky Games

Uitgever:

Coffee Stain Publishing

Release:

31 maart 2022

-

Pc

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord