Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Biomutant

  • Ontwikkelaar Experiment 101
  • Eerste releasedatum 25 mei 2021
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Actie , RPG , Open-World
  • Gameliner score

Drie van die: Verwachtingen van Biomutant

Het is bijna zover! Over een maand wordt Biomutant uitgebracht. Deze actie-RPG werd tijdens Gamescom 2017 voor het eerst aangekondigd. De game stond oorspronkelijk gepland in 2018, maar is uitgesteld naar dit jaar. Het is inmiddels bevestigd dat de releasedatum van Biomutant blijft staan voor 2021. In de tussentijd hebben THQ Nordiq en Experiment 101 meerdere trailers getoond met gameplaybeelden. Ik kijk er enorm naar uit om de wereld van Biomutant te ontdekken en in de rol te kruipen van een wasbeer. Wat zijn mijn verwachtingen van deze game? Lees dat hier in de Drie van Die verwachtingen van Biomutant.

Red de Tree-of-Life

In 2017 verscheen de filmtrailer van Biomutant. Hierin maakten we kennis met de protagonist en de post-apocalyptische wereld van de game. De wereld is kleurrijk, open, kent veel natuurlijke elementen en uiteraard ook gemuteerde dieren die jouw avontuur in gevaar kunnen brengen. Het verhaal draait om een heersende plaag die ervoor zorgt dat de Tree-of-Life langzaam haar leven verliest. Ik verwacht dat het uiteindelijke doel is om dit terug te draaien door de boosdoener te verslaan. Tijdens de reis kom je verschillende monsters tegen die je moet verslaan, maar in een grote, open wereld verwacht ik dat het aangenaam is om veel zijmissies te doen om deze wereld te ontdekken. Met zoveel dieren denk ik ook dat er verschillende stammen in Biomutant zijn te ontdekken. Misschien maak je vrienden door ze te helpen om uiteindelijk betere uitrusting te krijgen en jezelf te levelen voor het echte werk.

onbekend

Creëer je eigen wasbeer

Vanuit een derde-persoonsperspectief kruip je in de huid van een wasbeer-krijger. Het is al bekend dat je voorafgaand jouw eigen personage kunt creëren. Ik ben enorm benieuwd naar de keuze hierin en de effecten daarvan in de game. Ik kan mij voorstellen dat een breder personage langzamer is en tegelijkertijd meer schade kan opvangen. Hoe zit het dan met andere uiterlijke kenmerken? Klauwen kunnen heel geschikt zijn om te klimmen, maar ook tijdens gevechten. De uiterlijke kenmerken beïnvloeden op haar beurt de statistieken van jouw personage. Krijg je minder charisma voor een minder aantrekkelijke wasbeer die dan wel weer enorm sterk is? Ik weet dan ook niet veel van wasberen, maar ik verwacht dat de keuzemogelijkheden oneindig zijn. Dit maakt de game persoonlijk vanaf het begin, waardoor je je nog meer in de game kunt verliezen.

onbekend

Kung Fu Panda raccoon in actie!

Het gevechtssysteem van Biomutant combineert martial arts met het gebruik van wapens. In de Biomutant Combat Trailer heeft THQ Nordic al enigszins laten zien hoe dat eruit gaat zien. Bij martial arts denk ik al gauw aan vlotte en soepele bewegingen. Dit is vooral handig voor aanvallen van dichtbij, terwijl wapens handig zijn voor aanvallen op afstand. Aangezien de game zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld, verwacht ik dat je ook de wapens kunt aanpassen door er speciale elementen aan toe te voegen, zoals een vrieselement of elektrisch element. De negen-minuten-gameplaytrailer van Biomutant toont gameplaybeelden van martial arts-training samen met andere dieren. Ik hoop dat dit een verwijzing is naar Kung Fu meesters die jou helpen om sterker te worden. Niet alleen is dit handig om vijanden te verslaan, maar geeft dit het verhaal net wat meer karakter. Ook de vijanden zien er bijzonder, kleurrijk en buitenaards uit. Ik verwacht dat elk gemuteerd monster zijn eigen sterke en zwakke punten heeft die je tijdens je reis gaat ontdekken.

onbekend

Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan met Biomutant. Mijn verwachtingen van de game zijn erg positief in elk opzicht. Het creëren van je eigen personage wat uiteindelijk het gevechtssyteem beïnvloedt, is een unieke feature van Biomutant. Ik ben erg benieuwd of het mij gaat lukken om een fatsoenlijke wasbeer te creëren die tegelijkertijd slim en sterk is. Door de vele keuzemogelijkheden in de game in combinatie met een grote, open wereld is vrijheid één ding waar ik zeker van ben. Dit is voor mij al reden genoeg om Biomutant te ontdekken. Ik kan niet wachten om te vechten tegen gemuteerde dieren, maar laat ik vooraf een paar bezoekjes brengen aan de Kung Fu meesters.

Biomutant is beschikbaar vanaf 25 mei 2021 voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?