Drie van die: Wat mij opviel tijdens Discovery Tour: Ancient Greece van Assassin’s Creed Odyssey

Geplaatst: 4 september 2019 18:00
-

Nooit eerder heb ik mijzelf gewaagd aan een Assassin’s Creed-game. 'Maar waarom niet?', hoor ik je denken. Nou, ik ben een kei in het uitstellen van dingen doen die mij tof lijken. Zo heb ik bijvoorbeeld ook nog steeds geen enkele aflevering van Games of Thrones gezien. Super slecht, ik weet het. Sorry Claudia! Maar ondanks dat ik totaal niet bekend ben met de Assassin’s Creed-franchiche, had ik toch zowaar de eer om vervroegd een duik te nemen in de nieuwe content. Vanaf 10 september heb jij de mogelijkheid om het oude Griekeland te verkennen in de stijl van Assassin’s Creed Odyssey. Want vanaf dan is de Discovery Tour: Ancient Greece ook voor jou beschikbaar. Voor nu zul je het nog even moeten doen met mijn ervaring: de dingen die mij opvielen tijdens mijn trip!

Geschiedenis, maar dan leuk

Persoonlijk vond ik geschiedenis altijd een van de leukste vakken op mijn middelbare school. Ja, ik was die nerd die altijd vooraan zat en altijd zijn hand opstak als de docent een vraag het klaslokaal in slingerde. En tijdens mijn verkenningstocht door de game, hield ik alles aandachtig in de gaten. Zo betrapte ik mezelf erop dat ik tijdens het spelen een paar keer de internetbrowser aanzwengelde, om meer informatie te verkrijgen over de gebouwen en monumenten in deze game. Wat ik tof vind, is dat de Discovery Tour: Ancient Greece een weerspiegeling is van onze middeleeuwen. En dit wordt allemaal op een aantrekkelijke manier gepresenteerd aan de speler. Geschiedenis is plotseling toegankelijk en ook nog eens leuk! En het beste van alles?: je hoeft geen aantekeningen te maken en je krijgt er geen toets over.

Alles tot in de details

Hoewel ik Assassin’s Creed nooit eerder heb gespeeld, heb ik mij wel laten vertellen dat Assassin’s Creed Odyssey het grafische pareltje in de gehele reeks is. En laat mij nou net deze game uitproberen. Zodra games er grafisch goed uitzien heb je mijn interesse. Ja, ik weet het! 'Goed' is een subjectief begrip waar jij en ik wellicht een andere invulling aan geven. Maar je kunt niet ontkennen dat deze game er goed uitziet! Jij als echte Assassin’s Creed Odyssey-speler weet dat de ontwikkelaar over ieder detail heeft nagedacht en dat deze game in ieder hoekje leeft. Daar hoef ik in principe niets over te vertellen. Toch wil ik nog wel kwijt dat de ontwikkelaar er echt in is geslaagd de Griekse architectuur naar jouw beeldscherm te brengen. Nee maar echt! Zodra je aan de tour begint wordt je overweldigd door de volgebouwde stad. Eh nee Rudy.. Niet op de manier zoals je in Amsterdam overweldigd raakt.

Toffe personages

In een eerdere Drie van Die over Astral Chain vertelde ik je dat een goed verhaal een game maakt of breekt. Wat ik toen vergat te vertellen is dat goede personages hier ook een ontzettend grote rol innemen. Logisch, want personages zijn vaak gebonden aan het verhaal. Tijdens de ontdekkingstocht door het oude Griekenland word je vergezeld door een hoop toffe personages. Schroom niet om je vragen aan ze te stellen, want de personages zijn er tenslotte om jou wegwijs te maken door het prachtige Griekenland. Niet alleen zijn ze jouw rots in de branding, ze vertellen je ook nog eens met alle liefde wat er te ontdekken valt. Vrijwel alle personages zijn voorzien van uitgebreide voice-overs, waardoor de game nog levendiger aanvoelt dan het al doet. Je merkt dat de ontwikkelaar hier echt veel aandacht en energie heeft ingestopt. Mijn tip: probeer zoveel mogelijk personages aan te spreken, om zo niets te missen.

Het gebruikte beeldmateriaal in dit artikel is gecaptured tijdens onze speelsessie op de pc.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed Odyssey

Ontwikkelaar:

Ubisoft Quebec

Uitgever:

Ubisoft

Release:

5 oktober 2018

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord