Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Assassin's Creed Odyssey

  • Ontwikkelaar Ubisoft Quebec
  • Eerste releasedatum 5 oktober 2018
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Actie , Avonturen , RPG
  • Gameliner score

Drie van die: Wat mij opviel tijdens Discovery Tour: Ancient Greece van Assassin’s Creed Odyssey

Nooit eerder heb ik mijzelf gewaagd aan een Assassin’s Creed-game. 'Maar waarom niet?', hoor ik je denken. Nou, ik ben een kei in het uitstellen van dingen doen die mij tof lijken. Zo heb ik bijvoorbeeld ook nog steeds geen enkele aflevering van Games of Thrones gezien. Super slecht, ik weet het. Sorry Claudia! Maar ondanks dat ik totaal niet bekend ben met de Assassin’s Creed-franchiche, had ik toch zowaar de eer om vervroegd een duik te nemen in de nieuwe content. Vanaf 10 september heb jij de mogelijkheid om het oude Griekeland te verkennen in de stijl van Assassin’s Creed Odyssey. Want vanaf dan is de Discovery Tour: Ancient Greece ook voor jou beschikbaar. Voor nu zul je het nog even moeten doen met mijn ervaring: de dingen die mij opvielen tijdens mijn trip!

Geschiedenis, maar dan leuk

Persoonlijk vond ik geschiedenis altijd een van de leukste vakken op mijn middelbare school. Ja, ik was die nerd die altijd vooraan zat en altijd zijn hand opstak als de docent een vraag het klaslokaal in slingerde. En tijdens mijn verkenningstocht door de game, hield ik alles aandachtig in de gaten. Zo betrapte ik mezelf erop dat ik tijdens het spelen een paar keer de internetbrowser aanzwengelde, om meer informatie te verkrijgen over de gebouwen en monumenten in deze game. Wat ik tof vind, is dat de Discovery Tour: Ancient Greece een weerspiegeling is van onze middeleeuwen. En dit wordt allemaal op een aantrekkelijke manier gepresenteerd aan de speler. Geschiedenis is plotseling toegankelijk en ook nog eens leuk! En het beste van alles?: je hoeft geen aantekeningen te maken en je krijgt er geen toets over.

onbekend

Alles tot in de details

Hoewel ik Assassin’s Creed nooit eerder heb gespeeld, heb ik mij wel laten vertellen dat Assassin’s Creed Odyssey het grafische pareltje in de gehele reeks is. En laat mij nou net deze game uitproberen. Zodra games er grafisch goed uitzien heb je mijn interesse. Ja, ik weet het! 'Goed' is een subjectief begrip waar jij en ik wellicht een andere invulling aan geven. Maar je kunt niet ontkennen dat deze game er goed uitziet! Jij als echte Assassin’s Creed Odyssey-speler weet dat de ontwikkelaar over ieder detail heeft nagedacht en dat deze game in ieder hoekje leeft. Daar hoef ik in principe niets over te vertellen. Toch wil ik nog wel kwijt dat de ontwikkelaar er echt in is geslaagd de Griekse architectuur naar jouw beeldscherm te brengen. Nee maar echt! Zodra je aan de tour begint wordt je overweldigd door de volgebouwde stad. Eh nee Rudy.. Niet op de manier zoals je in Amsterdam overweldigd raakt.

onbekend

Toffe personages

In een eerdere Drie van Die over Astral Chain vertelde ik je dat een goed verhaal een game maakt of breekt. Wat ik toen vergat te vertellen is dat goede personages hier ook een ontzettend grote rol innemen. Logisch, want personages zijn vaak gebonden aan het verhaal. Tijdens de ontdekkingstocht door het oude Griekenland word je vergezeld door een hoop toffe personages. Schroom niet om je vragen aan ze te stellen, want de personages zijn er tenslotte om jou wegwijs te maken door het prachtige Griekenland. Niet alleen zijn ze jouw rots in de branding, ze vertellen je ook nog eens met alle liefde wat er te ontdekken valt. Vrijwel alle personages zijn voorzien van uitgebreide voice-overs, waardoor de game nog levendiger aanvoelt dan het al doet. Je merkt dat de ontwikkelaar hier echt veel aandacht en energie heeft ingestopt. Mijn tip: probeer zoveel mogelijk personages aan te spreken, om zo niets te missen.

onbekend

Het gebruikte beeldmateriaal in dit artikel is gecaptured tijdens onze speelsessie op de pc.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?