Astral Chain

  • Ontwikkelaar PlatinumGames Inc.
  • Eerste releasedatum 30 augustus 2019
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Actie , RPG
  • Gameliner score

Drie van die: Dingen die ik nu al tof vind aan Astral Chain

Ja, het is een van de 2019-games waar ik ontzettend naar uitkijk: Astral Chain. Begin dit jaar nam de wereld kennis van de nieuwe Platinum Games-titel, die vanaf 30 augustus verkrijgbaar wordt voor de hyride console van Nintendo. Na het zien van de eerste trailer, die in februari verscheen, bleef ik achter met veel vraagtekens. Zo had ik nog totaal geen idee waar de game over zou gaan. De eerste CyberPunk-achtige trailer, waarin ik kennismaakte met twee futuristische personages, vertelde mij echter wel één ding: dit wordt een keiharde actiegame, met epische gevechten. En de tweede trailer, die tijdens de E3-gamebeurs verscheen, bevestigde dit. De tweede trailer gaf ook al iets prijs over het verhaal . Zo kwamen de zogeheten "Legions" al voorbij in de trailer, die mij op dat moment nog niets vertelde. Gelukkig kon Claudia me bijpraten over Astral Chain, want zij heeft onlangs een live gameplay-demonstratie van Nintendo bijgewoond. Ondanks dat ik de game zelf nog niet heb gespeeld, vertel ik jou graag wat ik nu al tof vind aan Astral Chain.

Het verhaal

Als er iets is wat ik belangrijk vind aan een game, dan is dat wel een goed en creatief verhaal. Het maakt of breekt de ervaring! De manier waarop het verhaal van Astral Chain wordt gepresenteerd is supervet. In de E3-trailer, die je ook hierboven kunt bekijken, word je al een beetje warm gemaakt. Je bent lid van een speciale politie-eenheid, genaamd de Neuron. En die Neuron heeft een bijzonder krachtig wapen, namelijk de Legion. Hé, waar had ik die benaming ook al weer eerder gehoord? Nou, samen met de Legion neem je het op tegen een legertje aan monsters, die op totale destructie uit zijn. Om je een beeld te geven: ze willen de wereld vernietigen. Waar komen die monsters dan vandaan? Nou, uit Stranger Things-achtige portalen, verbonden aan een andere dimensie. Aan jou de taak om de portalen te lokaliseren, het mysterie ervan op te lossen, en als het even kan.. te sluiten. Cool, bruut en origineel als je het aan mij vraagt.

Grafisch aspect

Het grafische aspect van Astral Chain was een van die dingen die mij vanaf het eerste moment imponeerde. De anime-style in combinatie met de CyberPunk-achtige setting ziet er echt geweldig uit. In de trailers wordt je blootgesteld aan een explosie aan kleuren. Een genot om naar te kijken. Ik moet je dan ook bekennen dat ik die trailer in de tussentijd al zo'n twintig keer heb gezien. De gevechten zien er hectisch en tegelijkertijd levendig uit. De Legion lijkt echt een nieuwe dimensie van epische gevechten naar jouw Nintendo Switch-beeldscherm te brengen. Het maakt mij nieuwsgierig naar de besturing en het gevechtssysteem. Supertof.

Gameplay

'Huh, maar je hebt de game toch nog niet gespeeld?', hoor ik je nu denken. En dat klopt! Maar iedereen kan ook al razend positief zijn over CyberPunk 2077, terwijl het nog lang niet uit is. Tja, zo werkt het tegenwoordig nou eenmaal. Er zijn natuurlijk genoeg gameplay-video's van Astral Chain verschenen op het web, die ik goed heb geobserveerd. Op basis daarvan kan ik jou vertellen dat de gameplay mij enorm aanspreekt. Zoals je ook in de preview van Claudia las: In Astral Chain voer je niet alleen maar epische gevechten, maar speel je ook detective. Waar komen die portalen vandaan? Dat ga jij uitzoeken. Puzzelen zul je! Het is dus niet alleen maar erop los slaan, maar je moet soms dus ook even nadenken. Verder valt er ook nog wel een positief woordje te spreken over de smoothheid van deze game. Die zit wel snor. Wel zo handig als je snel moet schakelen tussen je Legions, toch?

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?