Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Astral Chain

  • Ontwikkelaar PlatinumGames Inc.
  • Eerste releasedatum 30 augustus 2019
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Actie , RPG
  • Gameliner score

Preview: Astral Chain

Toen wij vorige maand werden uitgenodigd om naar het Post E3 Event van Nintendo te gaan, was ik natuurlijk meteen enthousiast. De nieuwste Nintendo-games uitproberen nog voordat ze uit zijn, wie wil dat nou niet? Vol verwachting reisde ik af naar Utrecht om het evenement bij te wonen. Voordat we echter met de nieuwe games aan de slag mochten, kregen we in een van de bioscoopzalen van het Kinepolis eerst een speciale presentatie te zien. Ik zocht dus een plekje uit in het midden van de bioscoopzaal, waar ik na een tijdje werd vergezeld door Silvy en Patty van PinkGraphics. Na een gezellig babbeltje heen en weer en wat geslurp aan mijn koffie begon de presentatie. We kregen een exclusieve live gameplay-demonstratie van Astral Chain te zien. Hype!

onbekend

Meer dan alleen maar actie

Astral Chain is de nieuwste game van PlatinumGames, die natuurlijk voornamelijk bekend is van de Bayonetta-serie en NieR: Automata. De game speelt zich af in de nabije toekomst. De multiculturele stad Ark wordt geteisterd door vreemde wezens die uit een andere dimensie naar de stad heen zijn gekomen. Om deze wezens te lijf te gaan is een speciale politie-eenheid in het leven geroepen, die Neuron wordt genoemd. Deze speciale eenheid maakt gebruik van speciale levende wapens die Legion heten. Jij bent als hoofdpersoon lid van Neuron en samen met je Legion moet je het mysterie zien op te lossen van de portalen naar de andere dimensie en de vreemde wezens die daaruit voortkomen.

Deze nieuwste game van PlatinumGames is een game die vol actie zit, zoals je van de Japanse studio ook wel kunt verwachten. Naast actie bevat de game echter ook enkele RPG-elementen en een beetje een open world-gevoel. Ook heeft Astral Chain een bijzonder verhaal dat zich afspeelt in een soort cyberpunk-wereld. Het gaat hier dus zeker niet puur om de non-stop actie die we kennen van de meeste grote PlatinumGames-titels, maar om veel en veel meer. Om heel eerlijk te zijn, wist ik na het zien van de eerste twee trailers nog niet echt heel goed wat Astral Chain nou precies voor game is en wat ik ervan zou moeten verwachten. Na het zien van de live gameplay-demonstratie van Nintendo kan ik echter met zekerheid zeggen dat Astral Chain sowieso één ding gaat zijn: moddervet.

onbekend

Detectiveje spelen

Aan het begin van de live gameplay-presentatie kregen we een gedeelte uit het begin van de game voorgeschoteld. Je kunt kiezen uit een mannelijk of een vrouwelijk hoofdpersonage en deze is naar eigen inzichten aan te passen. Om te laten zien dat Astral Chain niet alleen om de actie en de gevechten draait, kregen we meteen te zien welke rol onderzoek speelt in de game en hoe dit in zijn werk gaat. Als lid van de politie-eenheid Neuron heb je bijvoorbeeld een hogere rang dan een gewone politieagent. Wanneer je bij een incident aankomt, heeft het dus niet zoveel zin om aan een agent te vragen of hij iets heeft gezien. Politieagenten zijn namelijk niet zo dol op die speciale politie-eenheid met die rare wapens.

Om toch uit te vinden wat er is gebeurd, kun je gebruikmaken van je IRIS-scanner. Hiermee kun je bijvoorbeeld de beelden van beveiligingscamera's terugkijken als een soort hologram om te zien wat er zich heeft afgespeeld. Alles wat je ziet en onderzoekt, wordt genoteerd en kan als aanwijzing gebruikt worden om een case op te lossen. Naast het gebruiken van je IRIS-scanner kun je ook je Legion inzetten om dingen te onderzoeken. Zo kun je je Legion bijvoorbeeld een gesprek laten afluisteren of naar sporen laten zoeken.

onbekend

Een lesje multitasken

Heb je eenmaal alle aanwijzingen gevonden om de case op te lossen, dan kun je overgaan tot actie. In het geval van Astral Chain meestal ook letterlijk, want na het volgen van de sporen kwamen we aan bij het wezen dat de stad had aangevallen. De Legion werd ingezet en het gevecht kon beginnen. Tijdens de demonstratie konden we goed zien hoe de gevechten in Astral Chain ongeveer verlopen. Je hebt verschillende aanvallen die je kunt doen, afhankelijk van de Legion die je bij je hebt. Naast de aanvallen die jij zelf kunt doen, kun je er ook voor kiezen om tegelijkertijd je Legion te besturen. Je kunt ervoor kiezen om beide personages op dezelfde vijand af te sturen, of juist meerdere vijanden tegelijkertijd te lijf te gaan. Daarnaast is de synergie tussen jou en je Legion heel belangrijk. Zo kun je flinke combo's maken en speciale aanvallen doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een vijand tijdelijk vasthouden middels de ketting waar jij en je Legion mee verbonden zijn door deze met beide personages te omsingelen.

Na de showcase van de uitgebreide gevechtsopties in Astral Chain kregen we ook nog een stukje gameplay te zien dat zich verder in de game afspeelde. De hoofdpersoon had inmiddels een tweede Legion bemachtigd en we kregen te zien hoe je de Legion op verschillende manieren kunt inzetten, ook buiten gevechten. Zo heb je bijvoorbeeld een Legion die kan schieten en dus vooral voor langeafstandsgevechten gebruikt kan worden, maar ook om een schakelaar om te zetten waar je normaliter niet bij kunt. Zo zijn er verschillende Legion die allemaal hun eigen vaardigheden hebben die zowel binnen als buiten gevechten in te zetten zijn. Zo moet je bijvoorbeeld later in de game terugkeren naar een gebied waar je eerder al eens bent geweest om een nieuw gedeelte vrij te spelen met een nieuwe Legion die wel de juiste vaardigheden heeft om de puzzel op te kunnen lossen.

onbekend

Voorlopig oordeel van Claudia Tjia

Astral Chain is een actiegame met de chaotische arcade actie die je van PlatinumGames gewend bent. Echter is deze nieuwe game zoveel meer dan enkel een actiegame. Het speurwerk dat je moet doen en de puzzels die je op moet lossen, zijn een welkome break van al het hakken, slaan en schieten. Daarnaast speelt de game zich af in een zeer esthetisch aangename cyberpunk-wereld en bevat het prachtige anime-stijl graphics van manga-artiest Masakazu Katsura. Begin dus maar alvast met het oefenen van je multitask-skills, want op 30 augustus kun je aan de slag met Astral Chain voor de Nintendo Switch!

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?