Event: BlizzCon 2019

Geplaatst: 4 november 2019 16:00
-

Het eerste weekend van november is voor een select groepje gamers een bijzonder moment. Elk jaar vindt dan namelijk BlizzCon plaats, het jaarlijkse evenement van ontwikkelaar Blizzard Entertainment. Tijdens dit evenement in Anaheim, Californië worden de nieuwste Blizzard-games en uitbreidingen aangekondigd, maar kunnen we ook genieten van panels met gameontwikkelaars en valt er natuurlijk ook heel veel eSports te zien. Als groot Blizzard-fan was ik er ook dit jaar weer virtueel bij en heb ik via de livestream mogen meegenieten van deze editie. Heb jij deze editie van BlizzCon moeten missen of heb je helemaal geen idee wat dit nou voor evenement is? Lees dan gauw verder en dan blikken we samen even terug.

Foto: Blizzard Entertainment

Stay awhile, and listen

BlizzCon wordt ieder jaar traditiegetrouw afgetrapt met een openingsceremonie die tussen de een en twee uur duurt. Tijdens deze ceremonie wordt er, vaak op emotionele wijze, teruggeblikt op de lange weg die de bekende Blizzard-games hebben afgelegd en wordt er gekeken naar de toekomst. Elk jaar worden de grote aankondigingen voor nieuwe games en uitbreidingen dan ook tijdens deze openingsceremonie gedaan. Dit jaar was dat niet anders. Zo werd deze editie van BlizzCon afgetrapt met Diablo IV, een aankondiging waar veel fans de afgelopen twee jaar naar smachtten. Dit deel combineert de duistere stijl van Diablo II met de gameplay van Diablo III. Vorig jaar werd de game eigenlijk al verwacht, maar kondigde Blizzard de mobiele game Diablo Immortal aan. Dit jaar werd naast Diablo IV ook World of Warcraft: Shadowlands aangekondigd. Deze nieuwe uitbreiding brengt de Heroes of Azeroth weer terug naar Icecrown Citadel uit Wrath of the Lich King. Tot slot werd ook nog Overwatch 2 officieel aangekondigd. Dit vervolg op Overwatch krijgt nieuwe gameplay features en richt zich meer op PvE-content.

Naast deze drie grote aankondigingen werd er ook nog even stilgestaan bij Starcraft II en Heroes of the Storm. Voor deze beide games waren er eigenlijk geen grote aankondigingen. Ook over het tijdens BlizzCon 2018 aangekondigde Warcraft III: Reforged werd niets aangekondigd. De bèta van de game is inmiddels van start gegaan, maar qua releasedatum heeft Blizzard nog niets concreets prijsgegeven. De game komt vooralsnog eind dit jaar uit. Wel heeft Blizzard de nieuwe Hearthstone-uitbreiding Descent of Dragons aangekondigd en komt er ook een Auto Chess-modus genaamd Hearthstone Battlegrounds naar de kaartgame.

Afbeelding: Blizzard Entertainment

Lok'Tar Ogar!

Naast aankondigingen van en informatie over de nieuwe Blizzard-games valt er ook genoeg eSports te zien tijdens BlizzCon. Dit jaar hebben we maar liefst vijf wereldkampioenschappen kunnen volgen tijdens het evenement. Zoals we al jaren gewend waren, hebben we de Starcraft II WCS Global Finals kunnen zien en de Hearthstone GrandMasters Global Finals. De Starcraft II WCS Global Finals werd gewonnen door de Zuid-Koreaan Park "Dark" Ryung Woo. Dark wist de finale te behalen zonder ook maar een map te verliezen. Uiteindelijk won de Zerg-speler in de finale van de Italiaanse Riccardo "Reynor" Romiti met 4-1. De Hearthstone GrandMasters Global Finals werd eveneens gewonnen door een Aziatische speler. De Chinese Xiaomeng “VKLiooon” Li ging er met de prijs vandoor nadat ze in de finale met 3-0 won tegen de Amerikaanse speler Brian "bloodyface" Eason. VKLiooon is hiermee de eerste vrouw die een Hearthstone wereldkampioen is geworden.

Als je liever wedstrijden in teamverband ziet, kon je dit jaar genieten van de Overwatch World Cup en maar liefst twee World of Warcraft-wereldkampioenschappen. Enerzijds konden we de World of Warcraft Mythic Dungeon International zien, waarbij teams in een PvE-race zo snel mogelijk meerdere Mythic Dungeons door moeten spelen. Daarnaast vond ook het World of Warcraft Arena World Championship plaats, waarbij de beste PvP teams het in 3v3 Arena-format tegen elkaar opnemen. De Overwatch World Cup heeft na drie jaar eindelijk een nieuwe wereldkampioen gekregen. Na een 3-0 zege op China heeft Amerika Zuid-Korea eindelijk van de troon weten te stoten. De Zuid-Koreanen hebben dit jaar een derde plaats weten te bemachtigen. Aan de World Cup deed Nederland dit jaar ook mee. Helaas werd ons landelijke team in de kwartfinale door Frankrijk uitgeschakeld en hebben zij een vijfde plaats weten te behalen. De World of Warcraft Mythic Dungeon International werd daarentegen wel door een Europees team gewonnen. Method EU behaalde in de finale de zege op hun Amerikaanse collega's van Method NA. De World of Warcraft Arena World Championship werd eveneens gewonnen door Method. Het Europese Method Black wist in de finale met 4-3 van het Amerikaanse Wildcard Gaming te winnen. Grote afwezige dit jaar is Heroes of the Storm. Van de MOBA van Blizzard werd tot vorig jaar tijdens BlizzCon altijd een wereldkampioenschap gehouden, maar het ziet ernaar uit dat de ontwikkelaar de competitieve scene van deze game naar de achtergrond geschoven heeft.

Foto: Blizzard Entertainment

Cheers, love!

Al met al heb ik dit jaar erg van BlizzCon kunnen genieten. Over de nieuwe games die zijn aangekondigd, ben ik enorm enthousiast en met name de aankondiging van Diablo IV heeft de teleurstelling van vorig jaar helemaal goed weten te maken. Ondanks het feit dat mijn favoriete competitieve game, Heroes of the Storm, dit jaar niet aanwezig was, heb ik met veel plezier gekeken naar de Arena World Championships en WCS. Ook de Hearthstone-wedstrijden heb ik gevolgd en ik ben dan ook erg trots dat er eindelijk een vrouwelijke wereldkampioen werd gekroond. Ik kan dan ook niet wachten tot de volgende editie van BlizzCon en ook die ga ik zeker kijken. Wie weet hoef ik op een dag niet meer de livestream te kijken, maar kan ik er in levenden lijve in Anaheim bij zijn. A girl can dream, right?

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord