Gameliner Awards: And the nonimees are - Deel 2

De Gameliner Awards zijn momenteel in volle gang en je hebt nog tot 31 december de tijd om jouw stem te laten gelden. De grote vraag is natuurlijk wie God of War gaat opvolgen als game van het jaar en de felbegeerde Gameliner Award in ontvangst mag nemen. Er zijn tien games die het hebben geschopt tot de shortlist. Deze shortlist is bepaald door de redactie, waarbij iedereen binnen de redactie heeft mogen stemmen op zijn of haar tien beste games van 2019. Wellicht ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt stemmen, dus daarom lopen we in twee artikelen even alle potentiële winnaars met je door.

onbekend

Luigi's Mansion 3

Halloween was dit jaar anders dan anders, want op die dag verscheen Luigi's Mansion 3. Het derde deel heeft lang op zich laten wachten, maar dat was het dubbel en dwars waard. Nintendo heeft wederom een puike game afgeleverd voor de franchise en dat heb ik in mijn review van Luigi's Mansion 3 dan ook zeker in de score benadrukt. Sowieso is het natuurlijk altijd leuk om te zien dat Luigi weer eens de spotlight pakt in plaats van zijn iets te dikke broertje. Vrijwel alles aan de game klopt. De humor, de sfeer, de setting, de puzzels en de gameplay steken allemaal goed in elkaar en je kunt de games zelfs co-op spelen met een vriend of vriendin. Wat wil je nog meer?

onbekend

Star Wars Jedi: Fallen Order

De laatste maanden van 2019 stond toch wel voor een groot deel in het teken van Star Wars, want waar recent nog de negende film uit de Skywalker-saga is uitgebracht is er ook een nieuwe Star Wars-game gelanceerd. Dit keer geen shooter, maar een singleplayer action-game van een niveau waar we al heel lang geen singleplayer Star Wars-game van hebben gezien. Op een paar technische tekortkomingen na had Rudy in zijn review van Star Wars Jedi: Fallen Order ook alleen maar mooie woorden over voor deze game van Respawn Entertainment. Star Wars Jedi: Fallen Order is van de genomineerden de laatste game die is verschenen, maar is daarmee zeker geen underdog te noemen.

onbekend

Sekiro: Shadows Die Twice

Ze zeggen weleens dat katten negen levens hebben, maar Shadows hebben er in ieder geval twee. Dat hebben we dit jaar kunnen ondervinden in Sekiro: Shadows Die Twice. Een bikkelharde game a la Dark Souls waar je niet zomaar doorheen wandelt. Ondanks de hoge moeilijkheidsgraad oordeelde Peter in zijn review van Sekiro: Shadows Die Twice dat het gedurende de game wel rechtvaardig aanvoelde. Een van de mooiste dingen aan de game is dat het zich in de Japanse Sengoku-tijdperk afspeelt, waardoor ook de setting een van de sterkste punten van de game is.

onbekend

Super Mario Maker 2

Vier jaar na het verschijnen van het eerste deel komt Nintendo op de proppen met het vervolg van Super Mario Maker. De game had tot die tijd nog steeds een grote en actieve community, mede doordat iedereen zijn eigen Mario-levels kan maken en uploaden voor anderen. Helaas was Nintendo niet heel sterk in het verbeteren van die game en bleef het bij wat updates her en der. Super Mario Maker 2 is in de basis wel dezelfde game, maar met heel veel nieuwe toevoegingen en mogelijkheden. Ik gaf dan ook een welverdiende goede score aan de level builder in mijn Super Mario Maker 2 review. Nintendo heeft ook al bewezen dit tweede deel beter te ondersteunen met toegevoegde content en grote updates.

onbekend

The Outer Worlds

Fallout 76 was een zware tegenvaller en hoe mooi is het dan om te zien dat uitgerekend Obsidian Entertainment dit jaar heeft laten zien hoe het wel moet. Met The Outer Worlds hebben ze een dijk van een role playing game neergezet. Rudy was in zijn review van The Outer Worlds terecht lyrisch over de game en zag alleen de lange laadschermen als enig smetje op de game. Een vermakelijk verhaal dat volgeplempt is met sterke dialogen en barst van de persoonlijkheid maakt dat The Outer Worlds natuurlijk onmisbaar is in de shortlist van de tien beste games van het afgelopen jaar.

onbekend

Laat je stem horen

En daarmee hebben we het tweede deel van de tien genomineerden van dit jaar behandeld. In het eerste deel zijn de andere vijf nominaties benoemd die kans maken op de Gameliner Award dit jaar. Deze twee lijsten zijn gemaakt op alfabetische volgorde en zijn dus niet gemaakt op basis van persoonlijke voorkeur of huidige stand in de poll. Je hebt tot en met 31 december de tijd om jouw stem uit te brengen op je favoriete game van 2019. Begin januari wordt de winnaar bekendgemaakt en gaan we langs bij de winnende uitgever.

POLL (Stem op de beste game van 2019)

Stem op de beste game van 2019

Stem op de beste game van 2019

 • Astral Chain
  5%
 • Borderlands 3
  22%
 • Death Stranding
  7%
 • Fire Emblem: Three Houses
  6%
 • Kingdom Hearts III
  2%
 • Luigi's Mansion 3
  9%
 • Star Wars Jedi: Fallen Order
  16%
 • Sekiro: Shadows Die Twice
  17%
 • Super Mario Maker 2
  5%
 • The Outer Worlds
  12%
Tussenstand na 129 stemmen
GA NU STEMMEN

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?