Gamescom: Bethesda op de gamescom

Geplaatst:
Aangepast: 20 mei 2018 13:59

Bethesda is in 1986 opgericht door Christopher Weaver en had zijn thuisbasis oorspronkelijk in, hoe kan het ook anders, Bethesda (Maryland, Verenigde Staten). Later is de uitgever verhuisd naar Rockville, ook in Maryland. Vanaf 1999 heeft Bethesda ook een multimedia bedrijf onder de naam ZeniMax Media.

Bethesda is bekend van de volgende games: The Elder Scrolls en Fallout.

In Keulen kun je de volgende games van Bethesda verwachten:

RAGE

Hoewel Bethesda vooral bekend is geworden door de RPG games die ze hebben gemaakt, zijn ze niet vies van een degelijke shooter. Daarom kunnen we nog dit jaar aan de slag met RAGE, een schietspel dat zich afspeelt in de nabije toekomst, kort nadat de asteroïde Apophis had besloten de aarde half te vernietigen. Typisch Bethesda natuurlijk, die hebben al bewezen dat ze wel houden van een beetje apocalyptische taferelen. Hopelijk is het in RAGE weer net zo goed als dat we van de uitgever gewend zijn. De ontwikkelaar van de game is in ieder geval een oude bekende: id Software staat aan het roer en een game van id Software betekend bijna altijd hoge kwaliteit.
Release: 7 oktober 2011
Platforms: PS3, X360, pc

The Elder Scrolls V: Skyrim

De rest van de RPG's die de gamescom bezoekt kan wel inpakken, want tegen de nieuwe Elder Scrolls is bijna niets opgewassen. Je moet van wel heel goede huize komen wil je in november meer successen behalen als RPG-game dan Skyrim. Het verhaal van de game draait om de profetie van een 'dragonborn', een held die geboren is met de kracht van 'The Voice'. Alleen hij (of zij natuurlijk) kan het opnemen tegen de draken uit de duistere wereld. Zal het hem (of haar, jawel) lukken om Tamriel te bevrijden van het kwaad?
Release: 11 november 2011
Platforms: PS3, X360, pc

PREY 2

In het tweede deel van Prey speel je opnieuw met Tommy. Hij is degene die in het eerste deel de wereld van een invasie heeft gered. Maar zoals het zo vaak gaat met superhelden is hij een tijd na zijn acties een stuk minder populair. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de verdwijning van zijn familie en vriendin. Hij besluit daarom om de aarde te verlaten en zijn leven elders voort te zetten. Als dat maar goed gaat...
Release: 2012
Platforms: PS3, X360, pc

Dishonored

Deze titel zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar toch staat deze game al voor het tweede kwartaal van volgend jaar op de planning. De game wordt ontwikkeld door Arkane Studios (die we nog kennen van BioShock 2) en is net als RAGE is het een first-person shooter. Je speelt met Corvo een bodyguard, die wraak wil nemen op degene die hem beschuldigde van de moordaanslag op de Empress (de vrouwelijke monarch). Hopelijk weet hij dat wraak nemen niet altijd de beste oplossing is, maar we zullen zien hoe het loopt.
Release: 2012
Platforms: PS3, X360, pc

Waar?
Bethesda is tijdens de gamescom te vinden in zowel hal vier als in hal zes (zie ook hier).

Hall 4.1, Stand: G013 H012

Hall 6.1, Stand: B041

Lees meer