Guide: Aangename Ghost of Tsushima tips

Geplaatst: 17 juli 2020 12:00
Aangepast: 13 november 2020 18:53
-

De reviews zijn binnen en blijkbaar heeft iedereen wel een ander oordeel over Ghost of Tsushima. In mijn review over Ghost of Tsushima durfde ik het aan om de game vijf hele sterren te geven. Toegegeven de game is wellicht niet geheel perfect, maar het gevoel dat je eraan overhoudt is uiterst bevredigend. Moet een game technisch vlekkeloos zijn om de beste score te geven? Ik vind in ieder geval van niet, het gaat om het plezier dat je eruit kunt halen en met Ghost of Tsushima zit dat wel goed. Afijn, de game is vandaag verschenen en er is een grote kans dat ook jij aan de haal gaat met de PlayStation 4-exclusive. Wil je het beste uit de game halen? Check dan even de drie tips hieronder!

onbekend

Steek tijd in de materials van Ghost of Tsushima

Materials zijn ontzettend belangrijk. Veel van de materialen zijn in overvloed te vinden, maar er zitten er ook een paar tussen die veel zeldzamer zijn. Zo kan je het eenvoudig te vinden ijzer verzamelen om in de vroege fase de katanna en daito te upgraden, maar heb je later het zeldzamere staal nodig. Daarom adviseer ik je om schoongeveegde kampen en strongholds goed te checken. Vaak is er namelijk een kist verborgen die je een shitload aan materials geeft, zelfs het zeldzamere goedje kan erin zitten. Het lijkt in het begin wellicht niet zo belangrijk, maar betere equipment geeft je in de endgame een groot voordeel.

onbekend

Staar je niet blind op Fox Dens, Kami Shrines en andere collectibles

Ghost of Tsushima zit tjokvol collectibles. Geen grap, er zijn honderden dingen om te verzamelen. Mongolian artifacts, Fox Dens, Kami Shrines, Bamboo Strikes, Thermal Baths, Sashimino Banners, Haiku spots, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Laat je niet gek maken door het grote aantal collectibles, je komt ze namelijk toch wel op een gegeven moment tegen. De enige die ik zou hunten zijn de Thermal Baths en Bamboo Strikes. De baden geven je de mogelijkheid om te reflecteren op je voortgang en belonen je altijd met wat extra permanente health op je healthbar. De Bamboo Strikes belonen je met extra resolve, waardoor je meer gebruik kunt maken van special moves en meer kunt healen. Tijdens het spelen verkrijg je skill points die je ook in de wind kunt investeren. Hierdoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de wind richting onontdekte baden of Bamboo Strikes te laten waaien. Je doet er dus wijs aan om in ieder geval een puntje in de Bamboo Strike en Thermal Baths te steken. De rest komt later wel!

onbekend

Het is niet erg om af te wijken van de main missie

Een open wereld kan behoorlijk stressvol zijn. Want wat heeft nou prioriteit? Veelal kan je je blindstaren op de main missie, maar in Ghost of Tsushima ging ik ook weleens gewoon van het padje af. Zijmissies kunnen namelijk net zo tof zijn als de main missie. Vooral de Mythic quests zijn erg tof om te doen. Deze unieke verhalen gaan in op het leven van een legendarische samoerai en belonen je met dikke gear, nieuwe skills of een nieuw pantser. Daarnaast heb je ook nog companion quests die net wat meer diepgang aan de diverse personages geven. Ik heb deze lang links laten liggen, maar in retrospectief zou ik eigenlijk willen dat ik deze gewoon had gedaan wanneer ze beschikbaar kwamen. Wees dus niet bang om even de main story te skippen, verken de wereld en laat je verrassen door wat je tegenkomt.

onbekend

Ben jij al aan het spelen en heb je misschien meer tips voor de lezers? Schroom dan niet en laat een reactie in onderstaand reactieveld achter. Heb je kritiek op de absurd hoge score die ik heb gegeven in mijn review van Ghost of Tsushima? Ook daar mag je je gewoon over uitlaten. Wees niet bang, ik bijt niet (altijd).

Het gebruikte beeldmateriaal is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4 Pro

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Ghost of Tsushima

Ontwikkelaar:

Sucker Punch , Nixxes Software (PC)

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

17 juli 2020

Pc, PlayStation 4, PlayStation 5

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord