Guide: Begin jouw magische avontuur in Disney Dreamlight Valley

Geplaatst:

Disney Dreamlight Valley is de droom van elke Disneyfan, no pun intended. Je komt terecht in een wereld vol Disney-personages met wie je vriendschappen kunt opbouwen. Daarnaast is het jouw taak om de wereld in zijn oude glorie te herstellen. Alles leuk en aardig natuurlijk, maar hoe doe je dat eigenlijk? Geen zorgen, ik ben met veel plezier aan de slag gegaan en heb hier wat tips op een rijtje gezet om van je ervaring in Disney Dreamlight Valley een echt sprookje te maken.

DDV Guide selfie

Energie voor tien!

Vanaf het moment dat je in de vallei terechtkomt, krijg je beschikking over magie. Deze staat gelijk aan je energie-level, zoals je die ook kent in games als Stardew Valley. Deze energie gebruik je voor alles, van het weghalen van de doornstruiken tot het planten van gewassen. Aangezien de game werkt met een dag/nacht systeem dat synchroon loopt met de echte wereld, kun je dus niet even naar bed gaan om energie terug te krijgen en ga je niet automatisch door naar de volgende dag. Gelukkig kun je wel makkelijk je huis in lopen om weer energie te krijgen. Je kunt ook wat eten, maar dit gaat lang niet zo snel.

Daarnaast kun je je gewassen beter verkopen bij Goofy om wat extra geld binnen te halen. Aan het begin heb je best wat geld nodig, dus alle beetjes helpen. Je kunt ook de doornstruiken verwijderen om wat extra geld en andere grondstoffen te krijgen. Dit duurt alleen wel wat langer en het is misschien ook niet voor iedereen weggelegd. Maar als je net zoals ik graag hebt dat alles er netjes uit ziet, haal je alle doornstruiken toch wel weg. En dan is die extra energie weer erg handig. Maar zorg ervoor dat je niet alles weghaalt, je hebt ze namelijk ook nodig voor missies. Hoewel er elke dag wel een paar terug groeien, is de grind om te krijgen wat je nodig hebt toch wat intenser.

DDV Guide de vallei

Best friends forever!

Vriendschappen opbouwen is erg belangrijk in deze game. Al snel krijg je de taak om met drie personages level vijf vriendschap te behalen. Ik zat met de meeste rond level twee, dus dat was een flinke opgave. Tot ik ontdekte dat je de personages kunt vragen om samen wat te gaan doen. Als je dan gaat vissen of in de tuin gaat werken, gaat automatisch de vriendschap een stuk omhoog. Dit gaat best wel hard, zeker bij wat lagere levels in de vriendschap. Zo kreeg ik door één vis te vangen een halve relatiebalk met Goofy. Cadeautjes geven werkt ook goed om de vriendschap omhoog te krijgen, zeker als je een cadeau hebt dat het personage leuk vindt.

De vriendschappen opbouwen heeft allerlei voordelen in Disney Dreamlight Valley. Zoals ik al zei, heb je het bij sommige missies nodig, maar het heeft ook andere voordelen. Zo krijg je bij elke level-up van de vriendschap een beloning. Dit is meestal een item, maar je kunt ook geld krijgen. Daarnaast worden de personages steeds beter in de taak die je hebt gegeven, wat jouw leven ook weer een stukje makkelijker maakt. En wie wil er nu geen vrienden zijn met Mickey, Moana, Elsa en nog veel meer Disney-personages?

DDV Guide vriendschappen

Maak de verzameling compleet

Als je een beetje thuis bent in dit soort games, weet je dat er vaak genoeg verzamelingen zijn om compleet te maken. Disney Dreamlight Valley is hierbij zeker geen uitzondering. Van vissen tot planten en van edelstenen tot recepten. Er is genoeg te doen in de vallei. Waarbij je met vissen en planten simpelweg geluk moet hebben of nieuwe delen moet vrijspelen, kun je bij recepten zelf het heft in handen nemen. Zodra je van Mickey een oven hebt ontvangen, houdt niks je meer tegen. Gooi allerlei ingrediënten samen en wie weet wat voor gerechten je allemaal ontdekt.

Het compleet maken van de verzamelingen helpt ook bij het verzamelen van Dreamlight. Dit heb je weer nodig om nieuwe stukken van de kaart vrij te spelen. Hoewel je vanaf het begin al best veel te ontdekken hebt, wil je natuurlijk altijd meer ontdekken. En je hebt deze ruimte ook nodig voor alle nieuwe inwoners, die allemaal hun eigen huis verwachten. Maar meer ruimte betekent ook meer dingen om te verzamelen. Elke dag zijn overal stukken hout, rotsen en planten te vinden. Daarnaast staan ook overal kisten met allerlei items erin. Dus vergeet niet om elke dag even een rondje door de vallei te maken om alle goodies te verzamelen.

DDV Guide vissen met Goofy

Nu ben je helemaal klaar om aan je Disney Dreamlight Valley avonturen te beginnen. Met welk personage wil jij graag beste vrienden worden? Laat het even weten in de reacties!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Disney Dreamlight Valley

Series

-

Uitgever

Gameloft

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

5 december 2023

Ontwikkelaar

Gameloft

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord