Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Guide: Help, wat koop ik voor mijn gamer-kind?

Heerlijk avondje komt eraan en daar horen natuurlijk schoencadeautjes bij. Maar wat zijn nou de meest geschikte games voor je gamer-kind? Welke games zijn de moeite waard en welke niet? Welke games zijn geschikt voor kinderen van een bepaalde leeftijd? Ga je voor oude vertrouwde series, of toch een hoopvolle nieuwe game? Met de vele nieuwe games die het afgelopen jaar zijn verschenen, kan ik me voorstellen dat je als ouder van een gamer-kind wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is de Gamerpiet hier om je wegwijs te maken.

onbekend

Plezier voor het hele gezin

Heb je meerdere kinderen? Wil je zelf ook met je kinderen mee spelen of simpelweg wat quality time voor het hele gezin? Dan zijn partygames bij uitstek de beste keuze. Deze games kun je namelijk met meerdere mensen op hetzelfde apparaat spelen en zijn over het algemeen ook niet te moeilijk. Plezier voor jong en oud, dus!

Een van de meest bekende partygames is natuurlijk de Mario Party-serie. Met ruim vijftien verschillende Mario Party-titels is deze serie door de jaren heen verantwoordelijk geweest voor het maken en breken van vriendschappen en relaties. Eerder deze maand is dan ook Super Mario Superstars voor de Nintendo Switch verschenen. Deze compilatiegame bundelt honderd verschillende minigames en vijf klassieke game-borden uit de voorgaande delen. Naast uren vermaak voor het hele gezin biedt deze game dus ook heel wat nostalgie.

Als je bekend bent met Mario, dan ken je wellicht Wario ook wel. Deze aartsvijand van de vrolijke Italiaanse loodgieter heeft namelijk zelf ook een aantal partygames op zijn naam staan. De WarioWare-games zijn games waarbij je zogeheten microgames moet spelen. Dit zijn korte minigames die maar een paar seconden duren en waar je een simpele handeling moet uitvoeren. Ook perfect voor de minder ervaren gamers, dus. Eerder dit jaar verscheen voor de Nintendo Switch WarioWare: Get it Together! In dit deel van de WarioWare-serie kun je de verhaalmodus met twee spelers samen spelen. Ook zijn er een boel microgames die je met tot wel vier spelers samen kunt doen. Er valt ook hier genoeg plezier te beleven!

Als je niet zo van de partygames bent, geen Nintendo Switch hebt, of samen met je gezin het goede voornemen hebt om meer te bewegen, dan is het eerder deze maand verschenen Just Dance 2022 wellicht wat voor jullie. In deze muzikale game, die zowel op de PlayStation, Xbox en Nintendo Switch uit is, kun je met wel zes spelers tegelijkertijd met de voetjes van de vloer op de nieuwste, maar ook klassieke hits.

Als je graag samen met je kleine wilt apenkooien, dan is Super Monkey Ball Banana Mania voor de Nintendo Switch, PlayStation en Xbox ook uitermate geschikt. Deze game met vrolijke aapjes die in hamsterballen over een parcours rond rollen, heeft namelijk ook een aantal leuke minigames die je met het hele gezin kunt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van racen of bowlen in een hamsterbal?

onbekend

Voor de Pokémon-meester

Is jouw kind een echte Pokémon-meester? Weet hij of zij alle 901 Pokémon bij naam te noemen aan de hand van het geluidje dat ze maken? Pokémon is geschikt voor jong en oud en is na 25 jaar nog steeds enorm populair. Houdt je kind van Pokémon, dan zijn er dit jaar ook weer meerdere games waar je hem of haar blij mee kunt maken.

Elk jaar komen er nieuwe Pokémon-games uit die het universum van de vrolijk gekleurde wezentjes verder uitbreiden. Dit jaar was het de beurt aan Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl op de Nintendo Switch. Deze games zijn remakes, of heruitgaves, van Pokémon Diamond en Pearl die vijftien jaar geleden uitkwamen. De beide games zijn in een nieuw jasje gestoken, waardoor ze beter voldoen aan de moderne standaard. De games zijn gemakkelijk genoeg voor jonge Pokémon fans om te kunnen begrijpen, maar ook zeker voor wat oudere kinderen nog interessant. Er zitten wel een aantal verschillen tussen beide games. Mocht je meer informatie willen om te kijken welke van beide Pokémon-games het meest geschikt is, dan lees je hier alles wat je moet weten over Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl.

Is jouw kind niet alleen een Pokémon-fan, maar ook een fotograaf in de dop? Laat hem of haar dan de creatieve kant van Pokémon verkennen met New Pokémon Snap, ook voor de Nintendo Switch. Deze game laat je kind in de huid kruipen van een echte Pokémon-fotograaf. Deze prachtige en kleurrijke game laat je de verschillende wezentjes op de gevoelige plaat vastleggen als een kleine Anton Corbijn. Wie weet schuilt er wel een echte kunstenaar in je kind!

onbekend

Voor de avonturiers

Is je kleine een echte avonturier en wil hij of zij het liefste alles verkennen? Kan je kind zich uren vermaken met het rondlopen door prachtige gebieden en het verzamelen van van alles en nog wat? Dan is een goede avonturengame bij uitstek geschikt voor jouw kind. Deze games spelen in op de nieuwsgierigheid van je kind en zijn er voor zowel jongere als oudere kinderen.

Als je kind van Pixar-films houdt en zijn ogen niet van het scherm af kan houden wanneer er prachtige grote gebieden op het scherm zijn, dan is Kena: Bridge of Spirits voor de pc en PlayStation zeker een aanrader. Deze game volgt het verhaal van een jonge vrouw die geesten moet helpen over te steken naar het hiernamaals. Hiervoor moet ze monsters verslaan en krijgt ze hulp van schattige kleine zwarte wezentjes.

Is je kind wat ouder en trotse bezitter van een apart gevoel voor humor? Dan zal hij of zij zich in Psychonauts 2 zeker kunnen vinden. Deze knotsgekke platform-avonturengame voor de pc, PlayStation en Xbox zit vol met bizarre humor en kleurrijke werelden. Ondanks dat Psychonauts 2 een vervolg is op het eerste deel dat meer dan vijftien jaar geleden uit is gekomen, kun je dit deel gewoon spelen zonder het origineel te hebben gespeeld.

Als jij een van die mazzelaars bent bij wie een PlayStation 5 fier op het tv-meubel prijkt, dan is natuurlijk Ratchet & Clank: Rift Apart zeker een aanrader. Dit nieuwste deel in de Ratchet & Clank-serie valt ook gewoon te begrijpen, zelfs als je kind niet bekend is met de serie of de personages. Deze game kent ook vier verschillende moeilijkheidsopties. Is je kind dus nog wat jong en onervaren met games, ga dan voor de meest gemakkelijke moeilijkheidsoptie. Heb je echter een kind dat meer uitdaging aankan, kun je de moeilijkheid gerust wat omhoog krikken.

onbekend

Is je kind een Otaku?

Noemt jouw kind zichzelf een Otaku? Is hij of zij helemaal gek van Japanse popcultuur zoals anime en manga? Zijn termen als arigatou, baka en sumimasen regelmatig te horen bij jullie thuis? Dan zijn de volgende Japanse games de perfecte schoencadeautjes voor jouw kind.

Als je kind vaker Japanse games speelt, dan is de Tales of-serie zeker geen vreemd terrein. Het nieuwste deel in de franchise, Tales of Arise, is beschikbaar voor de pc, PlayStation en Xbox en tilt de serie naar een hoger niveau. De game kent verschillende mogelijke speelstijlen en een meeslepend verhaal waar je kind tientallen uren mee zoet kan zijn. Gezien Tales of Arise geen direct vervolg op een van de andere delen uit de serie is, kan deze game gemakkelijk gespeeld worden zonder bekend te zijn met de serie.

Er is ook een grote kans je kind als echte Japan-fan bekend is met de Monster Hunter-franchise. In deze games is het de bedoeling dat je enorme monsters op creatieve wijze verslaat en dat is dan ook precies wat je moet doen in Monster Hunter Rise. Deze game kun je spelen op de Nintendo Switch en wordt elke maand gestaag uitgebreid met nieuwe missies, monsters en content uit andere bekende games. Hier zal je kind dus nog wel een tijdje zoet mee zijn.

Een schoencadeautje hoeft natuurlijk niet altijd van een bekende serie te zijn. Een compleet nieuwe game kan namelijk net zo vermakelijk zijn. Scarlet Nexus voor de pc, PlayStation en Xbox is precies zo'n game die, ondanks de nog onbekende naam, zeker de moeite waard is. De game is wel uitdagend, maar kent verschillende moeilijkheidsopties, waardoor ook de wat minder behendige gamer er goed mee uit de voeten kan. Het leuke aan Scarlet Nexus is dat je de game tweemaal uit kunt spelen om zo het verhaal vanuit het perspectief van beide hoofdpersonages te kunnen beleven.

onbekend

Hier zijn dus een aantal suggesties voor leuke schoencadeautjes voor je gamer-kind. Hopelijk helpt het je om een keuze te maken uit de vele games die dit jaar zijn uitgekomen. Raadpleeg ook onze Gameliner reviewsectie om te lezen wat wij van de nieuwste games vinden.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?