Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Diablo IV

  • Ontwikkelaar Blizzard Entertainment
  • Eerste releasedatum 6 juni 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , RPG , Dungeon Crawler
  • Gameliner score

Guide: Help, welke Diablo IV class kies ik?

Diablo IV is een hooggeanticipeerde actie-RPG met vijf verschillende classes, elk met hun eigen sterke en zwakke punten en speelstijl. Om straks tijdens de Season bovenaan de ladder te eindigen en verschillende uitdagingen te overwinnen, is het essentieel om de details en verschillen van elke class te begrijpen. Deze Guide geeft een overzicht van de vijf classes in Diablo IV, zodat je straks goed voorbereid je keuze kunt maken tussen de Barbarian, Rogue, Sorcerer, Necromancer en Druid.

Barbarian

De Barbarian is een zeer veerkrachtige class die uitblinkt in gevechten van dichtbij. Ze hebben veel HP, waardoor ze aanzienlijke schade kunnen weerstaan terwijl ze op hun beurt zelf ook krachtige aanvallen kunnen uitvoeren. Hun zwakke punten zijn de kwetsbaarheid voor aanvallen van veraf en een gebrek aan veelzijdigheid in het gevecht. De Barbarian gebruikt Frenzy als resource om kracht op te bouwen en heeft drie soorten wapens: Two-Handed Bludgeoning, Two-Handed Slashing en dual wield.

Enkele van de belangrijkste vaardigheden van de Barbarian zijn Whirlwind, Ground Stomp en Leap. Met deze vaardigheden kan de Barbarian enorme schade toebrengen aan meerdere vijanden en ze tegelijkertijd sturen of een stukje van zich af slaan. Je kunt je Barbarian opbouwen als tank of DPS, afhankelijk van je favoriete speelstijl. Houd je dus van close combat, wil je graag wat klappen kunnen opvangen, maar ook rake klappen kunnen uitdelen? Dan is Barbarian de juiste keuze voor je.

Rogue

De Rogue is een veelzijdige class die kan uitblinken in zowel afstands- als mêleegevechten. Ze zijn behendig en snel, waardoor ze goed zijn in verrassingsaanvallen, maar ze kunnen hun vijanden ook langzaam verzwakken met vergif. Hun zwakke punten zijn hun lage HP en hun gevoeligheid voor aanvallen van dichtbij.

Enkele van de belangrijkste vaardigheden van de Rogue zijn Dash, Deadly Venom en Penetrating Shot. Met deze vaardigheden kan de Rogue van een afstand schade toebrengen, vijanden vergiftigen en verdoven. Je kunt je Rogue bouwen tot een melee of ranged DPS of een Assassin, afhankelijk van je favoriete speelstijl. Ben je dus op zoek naar een veelzijdig personage dat zowel van dichtbij als van veraf kan aanvallen, vijanden kan verzwakken en zowel single-target als AOE-aanvallen kan? Dan kun je het beste voor de Rogue kiezen.

Sorcerer

De Sorcerer is een krachtige tovenaar die vanaf een afstand enorme schade kan toebrengen. Ze hebben een lage HP en zijn niet zo veerkrachtig als andere classes, maar hun krachtige spreuken maken dat meer dan goed. Ze zijn dus een soort glass cannon. Hun zwakke punten zijn een lage HP en kwetsbaarheid voor fysieke aanvallen. De Sorcerer heeft de drie elementen Fire, Lightning en Ice in zijn arsenaal zitten.

Enkele van de belangrijkste vaardigheden van de Sorcerer zijn Teleport, Meteor en Frozen Orb. Met deze vaardigheden kan de Sorcerer meerdere vijanden elementaire schade toebrengen, ze bevriezen en enorme explosies veroorzaken. Ook zorgt Teleport ervoor dat je gemakkelijk aanvallen en vijanden kunt ontwijken en je mobiliteit kunt verhogen. Aanbevolen uitrusting voor Sorcerers omvat wapens zoals Staves of Wands, pantser die je Intelligence en Dexterity verhogen en accessoires die de Mana Regeneration verhoogt. De Sorcerer is voor jou de beste keuze als je demonen met de elementen te lijf wilt gaan en een high risk-high reward speelstijl leuk vindt.

Necromancer

De Necromancer is een class die ondode minions kan oproepen en lijken kan manipuleren om vijanden schade toe te brengen. Ze hebben een lage HP, maar zijn zeer veelzijdig en kunnen snel schakelen tussen verschillende vaardigheden. Hun sterke punten zijn het vermogen om ondode minions op te roepen en te controleren en ze kunnen veel schade toebrengen. Hun zwakheden zijn kwetsbaarheid voor fysieke aanvallen en een gebrek aan mobiliteit. De Necromancer gebruikt Essence om ondoden op te kunnen roepen.

Enkele van de belangrijkste vaardigheden van de Necromancer zijn Raise Skeletons, Corpse Explosion en Blood Nova. Met deze vaardigheden kan de Necromancer skeletten oproepen om voor hem te vechten, lijken laten exploderen om in gebied enorme schade toe te brengen en een bloedexplosie creëren om zichzelf te genezen. Je kunt je Necromancer zowel als ranged DPS en melee DPS bouwen en afhankelijk van je speelstijl meer gericht op het oproepen van de ondoden of het gebruiken van bloed om schade toe te brengen en jezelf te genezen. Heb je dus graag een leger skeletten om je heen of is bloedmagie wel je ding, kies dan voor de Necromancer.

Druid

De Druid is een veelzijdige class die in verschillende vormen kan veranderen om unieke vaardigheden te verkrijgen. Afhankelijk van hun vorm kunnen ze schade toebrengen vanaf een afstand of van dichtbij. Hun sterke punten zijn een grote mobiliteit, vermogen om klappen op te vangen en de mogelijkheid om in verschillende vormen te veranderen. Hun zwakheden zijn kwetsbaarheid voor afstandsaanvallen.

De Druids in Diablo IV zijn meer gericht op Earth Magic en Storm Magic. Ook kunnen ze wisselen tussen Werewolf en Werebear-vorm naast hun menselijke vorm. Daarnaast hebben Druids ook Companions die ze kunnen helpen in gevechten. Deze Companions hebben zowel passieve vaardigheden als actieve vaardigheden. Aanbevolen uitrusting voor Druids zijn wapens zoals Two-Handed Axes en Maces. Lijkt het je dus gaaf om met de krachten van de natuur te werken, dan is de Druid de class voor jou.

Zo, nu weet je exact wat elke class in Diablo IV wel en niet kan, en welke class daarom het beste bij jou en je speelstijl past. Gelukkig kun je in Diablo IV gewoon meerdere personages maken, zodat je ze allemaal kunt uitproberen en lekker rond kunt spelen met verschillende classes en builds. Voor welke class ga jij?

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?