Guide: The Elder Scrolls Online tips!

Geplaatst:
Aangepast: 13 november 2020 18:53

The Elder Scrolls Online kan, net als iedere andere willekeurige MMO, behoorlijk overweldigend zijn. Als nieuwe speler ben je al snel de draad kwijt en ben je al snel eigenlijk willekeurig iets aan het doen. Zonde, want met een beetje richting en een paar tips kom je al een heel eind. Hoe kom je bijvoorbeeld aan goud? Of hoe bereik je gebieden zoals Cyrodiil en Alik’r Desert? Wellicht wil je juist in een weerwolf veranderen, want ja, ook dat is gewoon mogelijk. Benieuwd hoe?

Kaartlezen voor gevorderden

Goed, Greymoor is nu al een tijdje uit, maar er zijn zoveel andere gebieden te verkennen en blijkbaar hebben spelers moeite om gebieden zoals Cyrodiil (de grote PVP-arena) en de Alik’r Desert te bereiken. Ja, het is even zoeken, maar met de juiste houvast ben je er zo. Belangrijk is om te weten dat Cyrodill pas vanaf level 10 is te unlocken. Je komt er echter niet met de benenwagen. Je dient namelijk middels het Alliance War-menu naar het gebied af te reizen. Toegegeven, het is niet de meest elegante manier, maar het werkt. Alik’r is een heel ander verhaal. Het dorre gebied is namelijk ter voet te bereiken, maar dit is absoluut niet aan te raden. De meest voor de hand liggende optie komt in de vorm van een haven in één van de grote steden die je rechtstreeks naar Sentinel in Alik’r brengen.

I like gold!

Geld, goud, gold, muntjes, dikke doekoes, het is altijd een belangrijk aspect van RPG’s en MMO’s. Goud farmen duurt lang en kan de ervaring tenietdoen. Er zijn natuurlijk een aantal quick wins. Zo is ESO goud te koop in online saleshouses voor een scherpe prijs. Snel rijk worden zit er in de meeste gevallen niet in, maar er zijn natuurlijk trucjes om toe te passen zodat je toch net even wat sneller gaat. De meest voor de hand liggende is het jatten van andermans spullen. Dit kan je weer verkopen waardoor je eigenlijk enkel winst in de zakken steekt. Wil je wat sneller gaan, dan duik je in één van de public dungeons voor wat dikke loot. Scheidt het kaf van het koren en verkoop hetgeen dat je niet nodig hebt aan de merchants. Mocht je nou een echte Dagobert Duck zijn en zwem je in het goud, dan kan je altijd nog wat aanbieden op de Eldorado markt. Zo kan je resources aan andere gamers verkopen die net als jij geen zin meer hebben om te grinden.

Verander in een weerwolf

Vampiers zijn lachen, maar een echte gamer transformeert zichzelf gewoon in een weerwolf, toch? Nu heb ik mooi nieuws voor je, dat is namelijk gewoon mogelijk in ESO. Je hoeft alleen maar een zeldzame ziekte op te lopen waardoor je in het wezen van de volle maan kunt veranderen. Het oplopen van Sanies Lupinus is lastig, maar niet onmogelijk. In The Rift, Reaper’s March en Bangkorai is het namelijk mogelijk om bij een volle maan gekrabd te worden door een zeldzame weerwolf. Hierdoor raak je geïnfecteerd met Sanies Lupinus en dien je middels een wayshrine de level 38 Hircine’s Gift-quest te starten. Het is overigens ook mogelijk om gekrabd te worden door een vriend die de ziekte draagt en over de Bloodmoon-ability beschikt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Elder Scrolls Online

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

4 april 2014

Ontwikkelaar

ZeniMax Media

Gameliner Awards

-

Lees meer