Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Roblox

  • Ontwikkelaar Roblox Corporation
  • Eerste releasedatum 1 september 2006
  • Platformen Pc , Xbox One , Mobile , Xbox Series
  • Genre MMO , Platform
  • Gameliner score -

Guide: Waarom werkt Roblox niet? 7 concrete oplossingen

Je kent het wel. Je bent net klaar met school of werk en hebt eindelijk wat tijd voor jezelf. Je pakt wat drinken en bent er helemaal klaar voor om jezelf onder te dompelen in de wereld van Roblox. Vervolgens start je vol enthousiasme het platform op en wat denk je? Roblox werkt niet. Nondeju, net nu je er lekker voor ging zitten worden je plannen als donderslag bij heldere hemel gedwarsboomd. Waarom werkt Roblox nou niet? Nou niet getreurd, want er zijn best wel wat dingen die je kunt doen waardoor je Roblox weer werkend krijgt. In dit artikel loodsen we je door een aantal van deze mogelijke oplossingen.

Waarom werkt Roblox niet

Opnieuw opstarten

Als je werkt met technische apparaten als een pc, laptop, console of mobiele telefoon dan is er altijd één ding dat je direct kunt doen om eventuele problemen op te lossen: opnieuw opstarten. Het opnieuw opstarten van je systeem is meestal een logische stap om uit te voeren wanneer iets niet naar behoren werkt. Het kan zijn dat er iets niet helemaal lekker loopt en door je apparaat opnieuw op te starten zorg je ervoor dat dat probleem vaak wordt verholpen. Probeer dit dus altijd als eerste voordat je andere stappen onderneemt. Baat het niet dan schaadt het niet. Controleer na het opnieuw opstarten of Roblox inmiddels weer werkt.

Controleer je (draadloze) verbinding

Een veel voorkomende oorzaak waardoor Roblox niet werkt is omdat je (draadloze) verbinding niet goed is. Controleer dus of je verbinding naar behoren werkt. In het geval dat je gebruikmaakt van bedraad internet kun je de kabel controleren of deze eruit halen en opnieuw inpluggen. Mocht je niet werken met bedraad internet, maar verbonden zijn met wifi, dan is mogelijk je internetverbinding instabiel. Dit kun je heel simpel nagaan door op hetzelfde apparaat een andere website te bezoeken zoals bijvoorbeeld Gameliner.nl. Als de website zich niet opent zet dan je router uit, wacht vervolgens één minuut en zet hem dan opnieuw aan. Als je router weer is opgestart kun je opnieuw een website bezoeken om te zien of je wifi-verbinding weer is hersteld.

Waarom werkt Roblox niet2

Zorg dat je een erkende browser gebruikt (pc)

Als je Roblox op pc speelt, zorg dan dat je in ieder geval gebruikmaakt van een browser die wordt ondersteund door Roblox. Momenteel ondersteunt Roblox een viertal browsers die ook door de meeste mensen worden gebruikt. Dit zijn Safari, FireFox, Google Chrome en Edge Chromium. Soms helpt het ook als je van browser wisselt. Als je al één van deze erkende browsers gebruikt en je al eens van browser hebt gewisseld kijk dan of je alle updates van de desbetreffende browser al hebt geïnstalleerd en gebruikmaakt van de meest recente versie. Dit is vaak terug te vinden op de website van de respectievelijke aanbieders.

Controleer of de Roblox-servers in de lucht zijn

Dat er een probleem is waardoor Roblox niet werkt, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het probleem aan jouw kant ligt. Het kan zomaar zijn dat de servers van Roblox uit de lucht zijn gehaald. Dit kan om verschillende redenen het geval zijn. Een oorzaak zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat er een storing is, waardoor de servers niet te bereiken zijn. Een andere reden kan zijn dat ontwikkelaar Roblox Corporation werkzaamheden aan het uitvoeren is aan de servers. Eens in de zoveel tijd hebben de servers het nodige onderhoud nodig om stabiliteit te kunnen blijven garanderen. Op de officiële website en het twitterkanaal van Roblox kun je de huidige status van de servers bekijken. Als er staat dat ze operational zijn, dan zou je gewoon toegang moeten kunnen krijgen tot de Roblox-servers.

Waarom werkt Roblox niet3

Bekijk je firewall instellingen (pc)

Als alles het goed lijkt te doen en Roblox nog steeds niet werkt, dan kan het ook zijn dat iets op je pc de verbinding tegenhoudt. Zo kunnen firewalls programma's als Roblox blokkeren waardoor deze niet werkt. Om dit na te kijken moet je naar de instellingen van je firewall gaan. Kies vervolgens voor rechten/toegankelijkheid en verzeker je ervan dat Roblox niet wordt geblokkeerd door je firewall. Mocht dit wel het geval zijn, dan kan je dat hier aanpassen. Als je de instellingen hebt aangepast, sla deze dan op en probeer opnieuw verbinding te maken met Roblox. Grote kans dat je dan wel weer toegang hebt.

Gebruik de meest recente versie van Roblox

De ontwikkelaars van Roblox werken constant aan de game om deze zo goed mogelijk te laten werken. Dit kan betekenen dat zij soms updates uitbrengen voor hun platform of app. Soms kan een nieuwe update ervoor zorgen dat Roblox niet werkt als je nog de oude versie gebruikt. Zorg er daarom altijd voor dat je de meest recente versie of app van Roblox geïnstalleerd hebt. Twijfel je erover? Deïnstalleer Roblox en installeer hem vervolgens opnieuw. Op deze manier heb je automatisch de meest recente versie van Roblox geïnstalleerd en weet je zeker dat dit niet de oorzaak van je probleem kan zijn.

Waarom werkt Roblox niet1

Kies ervoor om Roblox op een ander apparaat te spelen

In sommige gevallen kan het zijn dat het apparaat waarop je Roblox geïnstalleerd hebt staan gewoon niet helemaal goed meer werkt. De consoles van PlayStation ondersteunen bijvoorbeeld Roblox niet en je kunt via deze consoles alleen Roblox spelen door gebruik te maken van de browser functie op de console. Dit kan ervoor zorgen dat Roblox niet of niet goed werkt op de PlayStation. Een simpele oplossing is om in zo'n geval gewoon te veranderen van apparaat. Lukt het niet op de PlayStation? Probeer Roblox dan te installeren op je pc, ipad, laptop of mobiele telefoon bijvoorbeeld.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips ervoor gezorgd dat Roblox weer werkt. Nu kun je weer lekker genieten van je avonturen in Roblox. Mocht je alle bovenstaande opties hebben uitgeprobeerd en werkt Roblox dan nog steeds niet? Neem dan contact op met Roblox zelf. Wellicht kunnen zij zien waar het probleem ligt en dit verhelpen. Tot in één van de vele Roblox-games!

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?