Hogwarts Legacy

  • Ontwikkelaar Avalanche Studios
  • Eerste releasedatum 10 februari 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , RPG , Open-World
  • Gameliner score

Guide: Zo gebruik je de onvergeeflijke vloeken in Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy is eindelijk uitgekomen en miljoenen mensen over de hele wereld zijn aan de slag gegaan met het leren van allerlei spreuken. Nu was het natuurlijk al bekend dat je niet alleen de spreuken kunt leren die je op de school zelf meekrijgt, maar ook een aantal duistere spreuken die eigenlijk verboden zijn om te gebruiken in de magische wereld. Ze heten dan ook niet voor niets de ‘onvergeeflijke vloeken’. Maar ik zou natuurlijk niet de liefhebber van horror en duistere dingen zijn als ik juist niet aan de slag zou gaan met deze vloeken. In deze guide vertel ik je hoe je duistere magie kunt gebruiken in Hogwarts Legacy.

Onvergeeflijke vloeken hogwarts legacy1

Welke vloeken kun je gebruiken in Hogwarts Legacy

Eén van de dingen die Hogwarts Legacy al snel een veelbesproken game maakte, nadat hij werd aangekondigd, is het feit dat je de beruchte onvergeeflijke vloeken kunt gebruiken. Nu waren daar wel wat misopvattingen over, want je kunt de vloeken dus niet zomaar op iedereen uitspreken in de game. Je kunt ze alleen gebruiken in gevechten, wat voor sommige fans misschien teleurstellend is, maar voor de NPC’s is het wel heel fijn. De vele memes die je de afgelopen maanden tegen bent gekomen kloppen dus niet helemaal, maar dat maakt ze natuurlijk niet minder leuk. De vloeken die je kunt leren in Hogwarts Legacy zijn:

  • Crucio: De martelvloek, die ervoor zorgt dat degene op wie je hem uitspreekt ondraaglijke pijn voelt.
  • Imperio: De controlevloek, waarmee je iemand alles kunt laten doen wat je maar wilt.
  • Avada Kedavra: De moordvloek, waarmee je iemand in één klap van het leven kunt beroven.

Hoe gebruik je Crucio in Hogwarts Legacy?

Je kunt de onvergeeflijke vloeken natuurlijk niet meteen vanaf het begin gebruiken en ik zal er ook meteen even bij zeggen dat het gebruik van de vloeken compleet optioneel is. Als je niets te maken wilt hebben met de duistere kant van de magische wereld, hoeft dat ook zeker niet. Nu ga ik er wel vanuit dat je dit van plan bent, want anders had je deze guide waarschijnlijk niet geopend. In het begin van de game ga je aan de slag met allerlei standaard spreuken, zoals Accio en Expelliarmus, de lievelingsspreuk van Harry Potter in de films. De quest waarmee je begint aan je duistere reis komt pas voorbij als je wat verder in de verhaallijn bent en draait om een hulpvraag van de Zwadderich student Sebastian.

Je leert Sebastian al vroeg in de game kennen en hij kan ook één van je goede vrienden worden. Als je rond level zestien zit, krijg je van Sebastian de vraag of je hem wilt helpen naar het zoeken van een geneesmiddel voor zijn zus. Zij is vervloekt door een goblin en heeft constant veel pijn. De sidequest reeks begint met ‘Shadow of the Bloodline’. In deze missie vraagt Sebastian je om met zijn vriend Ominis te praten, die weet waar het scriptorium van Salazar Zwadderich zich in het kasteel bevindt. In dit scriptorium hoopt Sebastian iets te vinden in de aantekeningen van Zwadderich dat zijn zus kan helpen. De vloek Crucio kun je leren in de missie ‘In The Shadow of the Study’, waarin jij, Ominis en Sebastian vastzitten in het scriptorium. De enige manier waarop jullie eruit kunnen, is het uitspreken van de vloek Crucio. Accepteer je Sebastian’s aanbod om je de vloek te leren, dan kun je hem na deze missie gebruiken in gevechten. De vloek richt niet meteen veel schade aan, maar de vijanden worden hierdoor wel afgeleid en zullen even niet terugvechten.

Onvergeeflijke vloeken hogwarts legacy2

Hoe gebruik je Imperio in Hogwarts Legacy?

De verhaallijn van Sebastian en zijn zus wordt steeds duisterder, hoe langer je ervoor kiest hem te volgen. Een boek uit het scriptorium wijst Sebastian op een artifact van Salazar Zwadderich dat de kracht heeft om het effect van vloeken terug te draaien. Het verhaal leidt jullie in de missie ‘In The Shadow of Time’ naar een obscure tombe. De vijanden die je hier tegenkomt zijn een stuk sterker dan je tot op dit punt gewend bent van de game, met name de ondoden, de Inferi. En uiteraard komt er ook weer de nodige spin voorbij. Ja, als je arachnofobie hebt is Hogwarts Legacy waarschijnlijk niet de beste keuze voor je.

Uit een dagboekpagina van een voormalig student die in aanraking is gekomen met het artifact blijkt dat jullie de Imperius vloek nodig zullen hebben in de tombe. Net als bij Crucio kun je ervoor kiezen wel of niet Imperio te leren. De keuze die je maakt heeft verder geen invloed op het verloop van de missie. Wel maak je het jezelf met de Imperius vloek wat makkelijker, aangezien je vijanden elkaar kunt laten aanvallen door de vloek over ze uit te spreken. Op de terugweg kom je Ominis tegen, die wil dat je het artifact in de tombe achterlaat. Afhankelijk van de keuzes die je maakt in je gesprek met hem, moet je Imperio op hem gebruiken of kom je tot een compromis. Wanneer je met Sebastian trots terugkeert naar zijn oom en zus komen jullie er tot jullie schrik achter dat het dorp aan wordt gevallen door goblins die aanhanger zijn van Ranrok. Om zijn zus te redden spreekt Sebastian Imperio uit over een goblin, wat hem niet in dank af wordt genomen door zijn oom. Hij laat Sebastian weten dat hij niet meer welkom is in Feldcroft en bij zijn zus.

Onvergeeflijke vloeken hogwarts legacy3

Hoe gebruik je Avada Kedavra in Hogwarts Legacy?

Zoals je waarschijnlijk al wel hebt gemerkt, gaat het niet de goede kant op met je vriend Sebastian. Hij heeft alles op alles gezet om zijn zus te helpen, maar het lijkt alleen maar het tegengestelde effect te hebben. Als je de missie ‘In The Shadow of the Relic’ start, is het meteen duidelijk dat dit nog erger is geworden. Je ontmoet Ominis en Anne, de zus van Sebastian, voor de catacomben waar jullie het artifact vandaan hebben. Ze vertellen je dat Sebastian in de catacomben is met het artifact, omringd door Inferi. Anne gaat weg omdat ze niet aan kan zien wat Sebastian aan het doen is en Ominis is bang dat ze naar haar oom zal gaan, dus vertrekt hij snel richting de school om te zorgen dat het schoolhoofd niet het hele verhaal te horen krijgt. Dus ga je alleen de catacomben in om je vriend te vinden.

Nadat jij je door een aantal groepen Inferi heen hebt gevochten, vind je Sebastian met het artifact met een aantal Inferi om hem heen. Hij vertelt je dat hij ze kan besturen dankzij het artifact en dat hij zeker weet dat hij Anne ermee kan helpen. Je probeert hem nog tot rede te brengen, maar voordat je dat kunt doen walst Solomon binnen, de oom van Sebastian. Hij vernietigt het artifact en gaat het gevecht aan met jou en Sebastian, die natuurlijk woedend is. Dat gevecht loopt voor niemand goed af. Sebastian spreekt namelijk uit wanhoop de killing curse uit over zijn oom. Hierna kun jij ook Avada Kedavra leren, als je de juiste keuze maakt in het gesprek met Sebastian. Als je kiest voor ‘Iedereen zou deze vloek moeten kennen’, biedt Sebastian aan je de vloek te leren. Mocht je het niet doen en later in de game spijt hebben, dan krijg je nog een tweede kans om hem te leren. Om dit mogelijk te maken moet je ervoor kiezen om Sebastian niet aan te geven en de rest van zijn storyline uitspelen. Hij zal dan nogmaals aanbieden om je Avada Kedavra te leren.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?