Opinion: De vooruitblik van Bram op 2020

Geplaatst:
Aangepast: 4 januari 2020 15:01

Het nieuwe decennium, het blijft een apart gevoel. De aankomende tien jaar wordt weer een fenomeen, heb ik het idee. Waarom ik dat denk, is misschien wel voor de hand liggend. We trappen het nieuwe decennium af met het einde van de vierde generatie consoles en over een relatief korte tijd mogen we gaan beginnen met de nieuwe powerhouses van Sony en Microsoft. De nieuwste Xbox en de PlayStation 5 gaan het tegen elkaar opnemen in de zogenaamde console war. Maar waarom vechten? Ik zeg, laten we dit jaar vooral genieten van de laatste momenten die deze generatie te bieden heeft en de ultieme hypetrein die aanstalten maakt voor de volgende feestdagen. Waar ik precies zo veel zin in heb? Dat zie je hier beneden!

The king is dead...

Ondanks dat de generatie aan zijn einde komt, is er de aankomende twaalf maanden nog zoveel te beleven. Je zou denken dat uitgevers het een beetje anders inplannen en zorgen dat ze een goede start kunnen maken wanneer de volgende generatie consoles eraan komt. Hoewel sommige uitgevers dat ook zeker doen, zijn er genoeg ontzettend grote games die nog uitkomen tijdens de laatste uren van de PlayStation 4 en Xbox One. Wat dacht je namelijk van DOOM Eternal? Want als ik ergens wel zin in heb, dan is het met de supershotgun gaten in demonen knallen. Of de ongekende Cyberpunk 2077? CD Projekt Red heeft enorme grote verwachtingen te vervullen en ik ben dan ook zeer benieuwd of ze die gaan waarmaken. Zelfs de exclusieve titels maken zich klaar voor het einde! PlayStation 4 komt met het grove geschut, zij brengen namelijk The Last of Us: Part II en Ghost of Tsushima uit. Microsoft blijft zeker niet achter met titels zoals Grounded, Bleeding Edge en Ori and the Will of the Wisps, maar het grotere werk lijken ze te bewaren voor de volgende strijd. En Nintendo is ook zeker van plan dit jaar niet te stoppen met het leveren van uitstekende games. No More Heroes III, Animal Crossing: New Horizons en Hollow Knight: Silksong zijn slechts voorbeelden van de vele games die de line-up van Nintendo gaan versterken.

Dit is best wel een struggle, want ik kan nog zeker tien tot twintig andere enorm grote titels opnoemen die in 2020 zullen uitkomen voor deze generatie, maar ik heb nou eenmaal geen ruimte om er een boek over te schrijven. Laat ik je daarom nog iets vertellen over de titels die misschien niet alle aandacht zullen krijgen in 2020, maar waar ik persoonlijk heel erg geïnteresseerd in ben. West of Dead werd aangekondigd tijdens X019 en ik heb het genoegen gehad om de beta een paar keer aan te slingeren. Ron Perlman als een ondode gunslinger? Hell yeah. Tijdens The Game Awards kregen we ook meer te zien van Maneater, de GTA en Jaws cross-over. We hebben meer goede haaiengames nodig, dus ik ontvang deze graag met open wonden armen. En niet alleen het nieuwste van het nieuwste krijgt mijn aandacht. Uitbreidingen en DLC van games die ik in het vorige decennium heb gespeeld, is ook zeker iets dat mijn aandacht verdient. Zo krijgen Dead Cells, Cuphead, Mortal Kombat 11 en Borderlands 3 allemaal nog de post-launch content die ze verdienen.

Long live the king!

Maar wat 2020 echt bijzonder maakt in vergelijking met de afgelopen jaren? Je raadt het al, de nieuwste generatie consoles. Het altijd weer een genot om te bekijken waar onze grootmachten mee gaan komen. De Xbox Series X en de PlayStation 5, twee titanen die al jarenlang met elkaar sparren. PlayStation was de afgelopen jaren sterker, maar Xbox lijkt weer steviger in zijn schoenen te staan, dankzij service relateerde content zoals Xbox Game Pass. Echter nu hebben beide bedrijven de kans om met een schone lei te beginnen. Een goede start is namelijk cruciaal als je ervoor wilt zorgen dat je relevant blijft in gameland. Helaas weten we nog niet al te veel van de twee gamemachines op een handjevol games na. De kracht, de snelheid en de service zijn op dit moment nog niet bekend, maar desalniettemin ben ik al erg 'hyped' voor een aantal games.

Zoals sommige van jullie al weten, ligt mijn persoonlijke voorkeur bij de groene gigant van Microsoft. Al zou ik erg blij worden van een PlayStation 4 met Bloodborne en God of War, maar dat zou een te serieuze aanslag zijn op mijn portemonnee. Het was de afgelopen jaren niet altijd makkelijk om bij Xbox rond te hangen, maar de afgelopen tijd heb ik zeker het gevoel dat ze de goede kant opgaan. Bedankt Phil! Maar goed, waar ben ik dan zo enthousiast over? Hellblade II is een mooi voorbeeld. De game die tijdens The Game Awards tentoongesteld werd in in-game engine footage en het zag eruit als een film. Echt subliem. Plus het feit dat de eerste game een sterk singleplayer avontuur is, ben ik heel benieuwd of het vervolg een waardige ervaring kan leveren. Sanua's game is echter niet de enige waar ik heel benieuwd naar ben. Master Chief keert terug in Halo Infinite en ik kan mijn geluk niet op. Tijdens de laatste E3 kregen we de nieuwste beelden te zien en alles klopt gewoon. De art-style, de muziek, de Chief. De hele trailer schreeuwde Halo en dat is iets wat ik en heel veel andere fans al jaren lang gemist hebben. Ik kan gewoon niet wachten op de terugkeer van mijn favoriete held.

Terwijl ik deze stukjes nalees, ben ik mezelf al aan het haten, omdat ik meerdere waardige games en ontwikkelingen niet heb benoemd. Het lijkt alsof 2020 echt propvol zit en ik ben ook heel enthousiast wat de toekomst gaat brengen. Bedenk dan ook nog eens even dat we tijdens evenementen zoals E3, Gamescom, PAX, enzovoorts nog meer titels kunnen gaan optellen. Deze industrie staat nooit stil. Heb jij een andere kijk of wil je gewoon even gezellig kletsten over games? Laat gerust een reactie achter in ons mooie reactieveld! Check ook de vooruitblik van onze andere redactieleden! Voor nu zeg ik gedag en hoop ik jullie snel weer terug te zien in ons nieuwe gouden jaar, hier bij Gameliner.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord