Opinion: De vooruitblik van Timo op 2020

Geplaatst: 1 januari 2020 12:00
-

Nieuwe ronde, nieuwe kansen en zo ook een nieuw jaar met nieuwe games, films en series. Het mooi is dat al vrij snel weer nieuwe toppers van games gaan verschijnen, maar bovenal nieuwe consoles! Aan het einde van 2020 komen de nieuwe consoles van Microsoft en Sony uit en ik denk dat dit ook echt wel iets moois is om naar uit te kijken. Vooral de nieuwe technieken met betrekking tot Ray Tracing of veel sneller laden middels SSD (wat al jaren gemeengoed is binnen pc’s) gaan eindelijk hun intrede doen in de consoles. Bovendien is het de vraag wie er dit keer als ‘winnaar’ boven komt drijven. Iedereen is het er wel over eens dat deze generatie inmiddels gewonnen is door Sony. Microsoft heeft echter de laatste twee jaar ingezet op louter games en lijkt geleerd te hebben van hun ‘centrale punt van entertainment in de woonkamer’ met alle fratsen eromheen. Hoe tof AR en VR op dit moment ook is. Maar of dat blijft?

Consoles zijn uiteraard zo goed als dat hun games zijn. Daarom kijk ik uit naar de releases van Final Fantasy VII Remake, Ori and the Will of the Wisps, System Shock Remastered Edition, Session (als die nog komt op de console tenminste), Cyberpunk 2077, 12 Minutes, System Shock 3 en Battletoads. Bovendien ben ik benieuwd naar de ondersteuning van games als Call of Duty Modern Warfare, Fortnite of Rainbow Six. Veel uitgevers zien gewoon dat het model van lootboxes steeds meer tegen gaat staan bij gamers en zelfs overheden die zich ermee gaan bemoeien dan wel verbieden. Men moet zich anders gaan opstellen en het zal mij niets verbazen als games zelfs opgeknipt verkocht gaan worden. Kijk immers maar naar Modern Warfare. Er wordt ongetwijfeld bijgehouden wie er zeventig euro voor de game heeft betaald, om uiteindelijk alleen de multiplayer te installeren.

Verder hoop ik qua games dat we in ieder geval Metroid Prime 4 gaan zien, hoewel dit waarschijnlijk alleen maar valse hoop is. Retro Studios is begin 2019 vanaf niets weer begonnen en om in één jaar een volledige game af te leveren van Nintendo-niveau is gewoon onmogelijk. Mijn gok? Eind 2021 op zijn vroegst. Verder hoop ik meer te gaan zien van Starfield en mogelijk een aankondiging van Elder Scrolls VI. Nee mensen, Bethesda krijgt van mij echt nog wel de kans. Tevens durf ik de weddenschap wel aan te gaan dat Guerilla Games stiekem een nieuwe Horizon Zero Dawn in ontwikkeling heeft voor de PlayStation 5 net als dat zij voor de PlayStation 4 hebben gedaan met hun nieuwe Killzone.

onbekend

Ik doe er trouwens een tweede bij: Google Stadia blijkt niet levensvatbaar en zowel Sony en Microsoft spelen hierop in door betere diensten aan te gaan bieden. Microsoft is al erg goed op weg door uitgebreide en betaalbare abonnementen aan te bieden. In Amerika loopt er zelfs een pakket waarbij je de huidige generatie console tegen de tijd van release kan omruilen tegen de Xbox One Series X. Ik heb er al eerder over geschreven, maar de abonnementen van games gaan de komende generatie belangrijker worden dan ooit. De allerbelangrijkste klapper is waarschijnlijk toch wel deze: Half Life: Alyx wordt de belangrijkste game van het jaar, omdat het VR naar een doorbraak gaat helpen. Ook voor de consoles. Details in de trailer wijzen erop dat de meesterbreinen van Valve de gameplay goed doordacht hebben. De wijze waarop we games kunnen spelen, wordt daarom naar een echt ander niveau getild. Beter dan dat het dus nu is.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord