Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Opinion: Minecraft Dungeons Jungle Awakens - Koop die Hero Pass!

Geplaatst: 4 juli 2020 14:00
Aangepast: 4 juli 2020 15:46

De Minecraft Dungeons Jungle Awakens DLC is nu beschikbaar en natuurlijk ben ik daarmee aan de slag gegaan. Jungle Awakens is de eerste van twee DLC's die reeds voor de dungeon crawler zijn bevestigd. Deze neemt je mee naar, zoals de naam al doet vermoeden, de jungle en brengt wat nieuwe content naar de game. Persoonlijk vind ik dat deze DLC echt de toekomstpotentie van Minecraft Dungeons toont en ik ga je vertellen waarom.

Meteen weer die dungeons in

Als je mijn review van Minecraft Dungeons hebt gelezen, dan weet je dat ik zeer gecharmeerd ben van de game, maar 'm uiteindelijk toch, als Diablo-veteraan, iets te simpel vind. Het verhaal is wat aan de korte kant en de gameplay mist wat diepgang voor de fans van het genre. Inmiddels is de eerste DLC, Jungle Awakens, voor de game uit en deze heeft mijn mening van de game in principe niet doen veranderen. Toch vind ik dat eenieder die van de basisgame genoten heeft, de Hero Pass moet aanschaffen.

Jungle Awakens is ongeveer een maand nadat de basisgame is verschenen, uitgekomen. Dat lijkt ontzettend snel, maar is eigenlijk toch een goede zet van Mojang. Bij de release van de game wisten we namelijk al dat er DLC naar de game zou komen. Daarnaast is de basisgame erg kort en binnen een paar uur wel uit te spelen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik, nadat ik het verhaal uit had gespeeld, de game niet meer heb aangeraakt. Ik vond het simpelweg niet de moeite waard om de game op de hogere moeilijkheidsniveau's nogmaals uit te spelen. De DLC brengt daar echter verandering in. Jungle Awakens borduurt namelijk voort op het verhaal van de basisgame en gaat verder daar waar het eindigt. In feite is de eerste DLC, en ik denk de volgende ook, gewoon post-game content met een paar nieuwe levels, nieuwe mobs en nieuwe gear.

Prachtige post-game content

Waarom zou je echter betalen voor post-game content? Deze eerste DLC laat namelijk goed zien dat Minecraft Dungeons een hele toffe game kan worden die je nog jaren kunt spelen. Ja, de basisgame is kort en simpel en de DLC bestaat ook maar uit twee levels die je in een uur of twee wel uitgespeeld hebt. De twee levels die de Jungle Awakens DLC met zich meebrengt, zijn echter wel de mooiste en leukste die ik tot nu toe in de game heb gezien. Voornamelijk het eerste level, Dingy Jungle, is ontzettend gaaf. De jungle is een enorm doolhof met geheime levels en de hordes aan mobs die er op je af komen, geven je een beetje het gevoel alsof je een level uit Diablo aan het spelen bent. De moeilijkheidsgraad ligt een stuk hoger en de verschillende soorten mobs zijn allemaal ontworpen om je een hele slechte dag te bezorgen.

Als dit de standaard wordt voor de volgende DLC en de waarschijnlijk velen die er nog zullen volgen, dan is die Hero Pass zeker de moeite waard om aan te schaffen. Aan het einde van de basisgame, oeps, spoiler alert, barst de Orb of Dominance namelijk in stukjes. In de Jungle Awakens DLC ga je op zoek naar het eerste stukje dat in de jungle is beland. Omdat we niet weten in hoeveel stukken de Orb is gebarsten, kunnen er potentieel nog wel tientallen DLC's uitkomen voor Minecraft Dungeons. Elke DLC brengt je dan weer naar een nieuwe biome met nieuwe mobs, wapens en god weet wat nog meer. Stel je toch eens voor, elke paar maanden nieuwe content waar de game alleen nog maar groter, leuker en complexer van wordt. Wie wil dat nou niet?

Koop die Hero Pass

Goed, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn wat Jungle Awakens betreft. Ik had graag wat extra gameplay mechanics zoals een Skill Tree willen zien, om de game nog wat meer diepgang te geven. Daarnaast is de eindbaas van deze DLC niet bepaald een uitdaging en had ik liever gehad dat ik dat gevecht meerdere keren over had moeten doen. Maar goed, Minecraft Dungeons kost je maar twee tientjes en de Hero Pass, waarmee je minstens de eerste twee DLC-pakketten kunt krijgen, kost je maar een tientje extra. Voor die prijs kun je het simpelweg niet laten liggen, toch? En ja, ik weet dat iemand die elke nieuwe World of Warcraft Expansion koopt, ook erg gemakkelijk over te halen is om ook elke nieuwe Minecraft Dungeons DLC te kopen, maar geloof me, koop gewoon die Hero Pass!

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Minecraft Dungeons

Series

Minecraft

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Xbox Series

Releasewindow

26 mei 2020

Ontwikkelaar

Mojang AB

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord