Preview: Call of Duty: Black Ops 2

Geplaatst: 24 augustus 2012 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Call of Duty: Black Ops 2 had overduidelijk de grootste stand van de gamescom. Dit betekende ook dat er heel veel mensen tegelijk konden spelen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet heel veel heb met de Call of Duty-serie. Ik probeer de game wel elk jaar, maar ik zie weinig vernieuwing. Toen ik echter op de persdag langsliep en zag dat er geen rij stond, besloot ik om eens een kijkje te nemen. Weet de serie nu wel vernieuwing te brengen?

Klasse met punten
Op de stand was de multiplayer van de game speelbaar. Voordat ik met een game begon, kreeg ik eerst ruim de tijd om mijn klasse samen te stellen met behulp van het nieuwe Create a Class-systeem, genaamd pick-10. Dit houdt in dat je tien punten krijgt om je eigen klasse samen te stellen. Gebruik je nooit je granaten, dan gebruik je je punt ergens anders voor. Of misschien wil je wel drie attachments op je wapen hebben. Op deze manier heb je de volledige vrijheid om je eigen klasse samen te stellen. Het is zelfs mogelijk om met alleen een mes rond te lopen. Mocht je niet houden van het creëren van je eigen klasse, dan kan je altijd nog uit de standaardklassen kiezen.

Verouderde engine
Mijn klasse is gecreëerd, tijd om met de game aan de slag te gaan. Ondanks het feit dat de game op een zeven jaar oude engine draait, ziet de game er beter uit dan zijn voorganger. Het is misschien niet de mooiste game op dit moment, maar het is ook zeker niet slecht. De HUD van de game is ook veranderd en ziet er veel moderner uit.
Treyarch heeft niet alleen de graphics verbeterd, maar ook het geluid heeft een grote upgrade gehad. De wapens en explosies klinken nu veel harder en beter. Die oude engine kan dus nog steeds in deze tijd meedraaien.

Nieuwe modi
Call of Duty: Black Ops 2 zal weer een aantal nieuwe gamemodi bieden. Zo zal het voor het eerst mogelijk zijn om multi-team-games te spelen. Tijdens mijn speelsessie kreeg ik multi-team deathmatch voorgeschoteld. In totaal waren er vier teams met elk drie spelers, maar in de uiteindelijke game zal je met achttien spelers verspreidt over zes teams kunnen spelen. Er zullen ook nog meer gamemodi verschijnen die je in multi-team kunt spelen, maar daar is nog niks over bekend.
Een andere gamemodus die speelbaar was, was Hardpoint. In deze modus is het de bedoeling om een gebied te veroveren door er in te blijven staan. Gedurende de game zal dit gebied verplaatsen, waardoor je niet de hele tijd in hetzelfde gebied aan het vechten bent. Deze gamemodus is dus eigenlijk King of the Hill zoals we in andere games kennen.

eSports
Treyarch gaat met Call of Duty: Black Ops 2 meer met eSports doen. Door middel van League Play word je ingedeeld in een bepaalde divisie met spelers van jouw niveau. Naarmate je beter wordt, zal je naar een volgende divisie gaan. Zo zal je altijd tegen spelers van jouw niveau spelen.
Veel interessanter voor de eSports is CODcasting. Hiermee kunnen spelers live of achteraf commentaar geven op wedstrijden. Hiervoor krijg je veel verschillende mogelijkheden tot je beschikking. Zo kan je onder andere jezelf filmen in de hoek van het scherm, de map tonen, het scorebord laten zien en meeluisteren met teams. Op dit moment is Treyarch bezig om het mogelijk te maken deze wedstrijden live te streamen vanuit de game, maar hier is nog niet veel over bekend. Het is zelfs nog niet duidelijk of dit tijdens de release al mogelijk zal zijn.

Voorlopig oordeel
De multiplayer van Call of Duty: Black Ops 2 gaat veel meer nieuwe dingen doen dan ik had verwacht. Het is niet alleen maar wat nieuwe maps en wapens, maar het nieuwe Create a Class-systeem zorgt voor een heel andere manier van spelen. Grafisch ziet de game er ook stukken beter uit en ook het geluid is flink verbeterd. League Play zorgt ervoor dat iedereen in een game terecht komt met tegenstanders van hetzelfde niveau en met behulp van CODcasting kan iedereen hier commentaar bij geven. Door de uitgebreide multiplayer zou je haast vergeten dat de game ook nog een singleplayer heeft en een Zombie-modus. Ik ben geen Call of Duty-fan, maar stiekem kijk ik toch wel een beetje uit naar deze game.

Call of Duty: Black Ops 2 verschijnt op 13 november voor de Xbox 360, pc en de PlayStation 3.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Black Ops 2

Ontwikkelaar:

Treyarch

Uitgever:

Activision Blizzard

Release:

30 november 2012

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U

Lees meer