Preview: Disney Epic Mickey: Rebrushed - Een liefdesbrief

-

Hij staat al even op de radar, maar Disney Epic Mickey: Rebrushed komt spoedig in de schappen te liggen. De remake van de in 2010 uitgebrachte Wii exclusive is in de maak bij THQ Nordic en lijkt een ware liefdesbrief aan het origineel te zijn. Op gamescom mochten wij achter gesloten deuren devs ondervragen, nieuwe dingen aanschouwen en natuurlijk flink wat gameplay checken. Is dit een epic remake? Je leest het in deze Disney Epic Mickey: Rebrushed preview!

Disney Epic Mickey Rebrushed Preview

Een Epic avontuur

Disney Epic Mickey: Rebrushed plaatst ons logischerwijs in de gigaschoenen van Mickey Mouse. De klunzige muis morst aan het begin van de game magische inkt over een maquette van The Wasteland, wat ertoe leidt dat de wereld omgetoverd wordt tot een woestenij door de heerschappij dankzij de door Mickey gecreëerde “Blot”. The Wasteland put inspiratie uit het pretpark van Disney, maar kent dus een duister randje met zijn brede cast aan Disney rejects. Afijn, Mickey duikt in de maquette met een magische kwast om zo orde in The Wasteland te herstellen. Dat doe je door allerhande gebieden af te struinen die in het teken staan van diverse Disneyland locaties zoals Main Street en It’s a Small World.

Alhoewel Epic Mickey: Rebushed in de kern een relatief simpele platformer is, heeft de game veel meer te bieden dan dat. Die magische kwast neem je namelijk mee The Wasteland in. Hierdoor ben je in staat om een eigen pad door de levels te creëren. Dat doe je bijvoorbeeld door verf weg te zuigen en zo dus een nieuwe doorgang te creëren. Andersom is ook een optie, dan vul je juist de wereld weer in om zo een solide muur, trap of vloer te creëren. Verkenning staat centraal gezien de game tot de nok toe vol zit met collectibles. Overal is wel wat te vinden, zeker nu ontwikkelaar Purple Lamp Studios allerlei nieuwe collectibles en paden heeft toegevoegd!

Disney Epic Mickey Rebrushed Preview1

Lastige keuzes

Epic Mickey: Rebrushed komt te verschijnen voor een flink aantal platforms. Waar de game aanvankelijk een Wii-exclusive is geweest, verschijnt Epic Mickey Rebrushed voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, pc en Nintendo Switch. De game maakt veel gebruik van motion controls, dus de Nintendo Switch is een goede match. Toch zijn er alternatieven, de control schematics zijn namelijk flink op de schop genomen in deze remake. Zo is de rechterstick nu te gebruiken om te richten, of kan je gebruik maken van de motion controls die in de DualSense controller verwerkt zitten. Hierdoor blijft het kliederen met verf accuraat en is deze logischerwijs sterk verbetert ten opzichte van de ietwat primitieve Wii Motion controls.

Mickey Mouse komt voor flink wat keuzes te staan in Disney Epic Mickey: Rebrushed. Zoals gezegd zijn er behoorlijk wat collectibles te vinden en zijn meerdere playthroughs een vereiste. De game bevat namelijk meerdere eindes die afhangen van een aantal lastige keuzes die je dient te maken. Gedurende het avontuur dien je wezens te redden. Dat is overigens volledig optioneel, want anderzijds kan je mooie collectibles verdienen indien je dat niet doet. Er is in deze game geen goede of foute keuze, je krijgt hoe dan ook een beloning. Al is het alleen al de animatie wanneer je bijvoorbeeld het slachtoffer afgevuurd ziet worden in een katapult. Sowieso ben je wel even zoet met het verkennen van de locaties. Overal schuilt wel een easter egg, verborgen 2D-level of collectible.

Disney Epic Mickey Rebrushed Preview2

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

Disney’s Epic Mickey: Rebrushed biedt een wereld van herkenning zonder te maken te hebben met obstakels van het verleden. De game is volledig van de grond af opgebouwd, maar tijdens onze gesprekken met de devs kwam duidelijk naar voren dat er veel respect is voor het origineel. Logisch, want de uit 2010 afkomstige game deed heel erg veel goed. Nu is het aan een nieuwe generatie om kennis te maken met de duistere zijde van Disney. Met flink wat nieuwe easter eggs, collectibles en andere toevoegingen lijkt dit een zeer leuke game te worden met een overvloed aan content. Dit maakt de game tevens de moeite waard voor gamers die het origineel een warm hart toedragen. Epic Mickey :Rebrushed lijkt in ieder geval een passievol product te worden die een echte Disney-fan absoluut moet spelen.

Disney Epic Mickey: Rebrushed verschijnt op 24 september 2024 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, pc en Nintendo Switch. Meer gamescom content lezen? Dat kan! Lees hier namelijk alle gamescom 2024 content!

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Disney Epic Mickey: Rebrushed

Ontwikkelaar:

Purple Lamp Studios

Uitgever:

THQ Nordic

Release:

24 september 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS4
XONE
NSW
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord