Preview: Gran Turismo 5

Geplaatst: 11 september 2010 12:40
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Gran Turismo 5 is een titel die inmiddels al een aantal jaar in ontwikkeling is en al een tijdje op mijn verlanglijstje staat. Ontwikkelaar Polyphony Digital heeft duidelijk alle tijd genomen voor deze game. 3 november is het eindelijk zover, dan moet Gran Turismo 5 eindelijk uitkomen voor de PlayStation 3.

Verdiepen
Op de gamescom in Keulen heb ik me kunnen verdiepen in de game. De game was een van de weinige racegames op de beurs, maar wat ziet het er focking vet uit allemaal!

GT-moe! Boeh!
Ik kan me voorstellen dat veel gamers een beetje Gran Turismo-moe zijn geworden in de tussentijd, maar ik wil bijna wedden dat het spelen van de game een genezende werking op diegenen zal hebben.

Jammer genoeg kregen we enkel een demo te spelen en ontbrak het aan een schademodel, maar de graphics waren al verbluffend. Ik hoef me trouwens geen zorgen te maken over het schademodel, want als ik de ontwikkelaar mag geloven zal dit schademodel er zeker in zitten. Hoe harder je tegen de vangrail aan rijdt, hoe slechter je auto gaat rijden.

Boordevol
De game bevat meer dan 1000 gelicenseerde auto's van bekende automerken. Ook zal de Ferrari voor het eerst in de game zitten. Verder kun je op twintig verschillende circuits rijden, welke in totaal zeventig verschillende variaties zullen krijgen.
Gran Turismo 5 bevat professionele racetoernooien als NASCAR, World Rally Championship en de Super GT. Je komt dan ook op plekken en racebanen over de hele wereld tijdens je carrière als coureur.

Career mode
Net als in de eerste vier delen komt in GT5 de career mode weer terug. Zo zul je opnieuw je rijbewijs moeten halen om aan hogere raceclasses mee te kunnen doen. Ook kun je een tweedehands auto op de kop tikken en die flink tunen, om er daarna mee te rijden in bepaalde races.
3D ervaring
De 3D functie die zo nu en dan in games verwerkt zit is meestal een gimmick, zo ook in GT5. De 3D variant was ook op de gamescom aanwezig. Je ervaart het allemaal net iets intenser, maar verder verschilt het niet zoveel van de normale '2D' ervaring die we allemaal gewend zijn.

Voorlopig oordeel
Raceliefhebbers zullen echt aan hun trekken komen met Gran Turismo 5. De game is ontzettend uitgebreid en ziet er goed uit. GT heeft veel fans verloren aan Forza op de Xbox 360, maar met dit nieuwste deel probeert men die toch weer terug te krijgen. In GT5 is het allemaal net iets mooier, beter en realistischer dan in welke andere racegame dan ook. Ik kan in ieder geval niet wachten tot 3 november!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Gran Turismo 5

Ontwikkelaar:

Polyphony D.

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

24 november 2010

PlayStation 3

Lees meer