Need for Speed: Hot Pursuit

  • Ontwikkelaar Criterion Studios
  • Eerste releasedatum 18 november 2010
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii
  • Genre Racing
  • Gameliner score -

Preview: Need for Speed: Hot Pursuit

Waarom ik Need for Speed altijd zo vet heb gevonden? Nou, de game heeft altijd enorm veel weerstand geboden aan de speler. Jij deed mee aan illegale straatraces en werd achterna gezeten door de politie. Alleen als je uit de handen van de agenten wist te blijven, kon je de races winnen.

Goed geluisterd
Er zijn inmiddels al ontelbaar veel delen van Need for Speed uitgekomen en de laatste, Need for Speed SHIFT, deed het ook erg goed. SHIFT kreeg toentertijd ook maar liefst vier van de vijf sterren van mij. Helaas was het niet helemaal de Need for Speed die we als echte fans graag zouden willen hebben. Wij willen actie! Het is alsof Electronic Arts steeds beter naar ons gamers luistert, want die actie gaan we in het nieuwe deel krijgen. En hoe!

onbekend

Gameplay erg verrassend
Need for Speed: Hot Pursuit keert terug naar de roots van de serie en biedt ongelofelijk veel snelheid. In Keulen nam ik plaats achter de Xbox 360 om voor het eerst kennis te maken met de nieuwe NFS. De game zag er niet alleen erg goed uit, de gameplay werkte ook nog eens goed. Ik speelde de multiplayer, waarbij ik het moest opnemen tegen een vijftal Duitsers. Na drie rondes gereden te hebben en uit handen van de politie te zijn gebleven, werd ik van het vijftal eerste.

In de tien minuten dat ik de game heb kunnen spelen, kwamen oude herinneringen weer boven. De actie, de slow-motion scènes van crashes: het voelde allemaal weer ouderwets goed.

Alleen of samen met je vrienden
Met de Autolog, een nieuwe feature in Hot Pursuit, kun je zien wat je vrienden online allemaal uitspoken. Zo kun je jouw vrienden uitdagen om een bepaalde score te verbeteren. Het is een simpel concept, maar ik kan me voorstellen dat het een enorme boost kan zijn voor het plezier dat je beleeft tijdens het spelen.

Voorlopig oordeel
Need for Speed: Hot Pursuit is een arcade racer die terugkeert naar de roots, de plek waar de serie zijn succestijden heeft beleefd. Na het spelen van de game weet ik weer waarom ik Need for Speed vroeger zo'n toffe game vond. Er is voldoende diepgang en daarnaast zijn er een hoop toffe auto's waarmee je kunt racen en circuits waar je jouw kunsten kunt vertonen. Need for Speed: Hot Pursuit moet 18 november verschijnen voor de Nintendo Wii, pc, Xbox 360 en de PlayStation 3.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?