Preview: Two Point Museum - Where cash is king

-

Ook SEGA maakte de reis naar het prachtige Keulen om daar diens games tentoon te stellen. Een game waar wij met smart naar uitkeken is Two Point Museum. Two Point Museum is nog geen maand geleden aangekondigd, maar toch wist SEGA flink wat ruimte te reserveren zodat wij onze eerste babysteps mochten maken in de belevingswereld van museumeigenaar. De Two Point-franchise vertoont al jaren een stijgende lijn. Gaat dat met deze game weer zo zijn? We zetten even alles op een rijtje in deze Two Point Museum hands on preview!

Two Point Museum Preview

We gaan op expeditie!

De Two Point-franchise is de welbekende sandbox builder van SEGA. Na een uitstapje naar het ziekenhuis in Two Point Hospital en de schoolbanken in Two Point Campus, is het nu dus aan ons om een succesvol museum op te zetten in Two Point Museum. De formule is bekend, maar de nieuwkomer biedt uiteraard wat nieuwe mechanics om te voorkomen dat dit slechts een reskin is van de bekende formule. In Two Point Museum zetten we een museum op de kaart dat we dienen uit te breiden met historische ontdekkingen. Belangrijk, want iedere bezoeker kent een score toe aan jouw museum. Logischerwijs starten we met een zeer magere score, maar dit is waar de experts hulp bieden.

Jouw kersverse museum is namelijk direct voorzien van een helikopterplatform. Iets waar de geologen (die je in dienst dient te nemen) maar al te gretig gebruik van maken. Deze dien je namelijk continu op expeditie te sturen. Tijdens deze expedities doen ze kennis op, vinden ze artefacten voor in het museum of graven ze zelfs complete gebeenten van dinosauriërs op. Het aantal locaties is zeer uitgebreid en dienen veelal vaker bezocht te worden. Een skelet is namelijk vrijwel nooit compleet en jouw doel is natuurlijk om een waanzinnig museum met alle informatie op te zetten. Wij hebben enkel kennis mogen maken met de prehistorische expedities, maar er komen veel meer tijdperken in de definitieve release te zitten. Nu is het helaas niet zo dat je dezelfde geoloog continu op expeditie dient te sturen. Een lid van de staf dient namelijk ook te herstellen wanneer ze – en het kan zomaar gebeuren – in een teerput zijn gedonderd. Een stukje people management komt dan ook snel om de hoek kijken, maar niet getreurd, het is het allemaal waard. Bezoekers doneren namelijk netjes centjes als ze vinden dat een bepaalde tentoonstelling de moeite waard is.

Two Point Museum Preview1

Two Point County – Where cash is king

Zoals gewoonlijk bevindt jouw gloednieuwe museum zich in het vertrouwde Two Point County. De fictionele wereld is echter groter dan verwacht, nu we bijvoorbeeld kunnen zien dat de map voor de experts groter is dan wat we hadden verwacht. In Two Point is geld heilig en dienen we er alles aan te doen om zoveel mogelijk cash binnen te harken. Nieuwe tentoonstellingen stellen op zichzelf vrij weinig voor, maar plaats je deze in de buurt van een andere (populaire) tentoonstellingen, dan lift de nieuwe daarop mee. Er dient een bepaalde synergie te ontstaan, met daartussen natuurlijk de nodige collectebussen voor wat extra inkomsten. Belangrijk, want met geld maak je geld. Zo zet je bijvoorbeeld een giftshop op, waar je nog meer inkomsten uit kunt trekken, neem je nieuw personeel aan zodat het museum altijd schoon is en schakel je beveiliging in ter voorkoming van diefstal en het ontsnappen van laten we zeggen een holbewoner.

Dat laatste illustreert maar weer dat SEGA diens gevoel voor humor niet is verloren. Two Point Museum is namelijk doorspekt met macabere humor en neemt het eigenlijk helemaal niet zo nauw met de mensenrechten. Die geologen kunnen in een teerput vallen, wat nog redelijk soft is. Ze kunnen echter ook vervloekt raken of zelfs nooit meer terugkeren. Gebeurt zoiets, dan is dat alsnog geen probleem. Er zijn namelijk zat hersenloze Two Point slaafjes die maar wat graag in jouw museum komen werken!

Two Point Museum Preview2

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

Een uur hebben wij mogen spelen met de Two Point Museum preview build en gedurende dat uur hebben wij ons geen seconde kunnen vervelen. De Two Point-formule doet zijn ding door de ietwat macabere humor en focus op het creëren van een solide cashflow. De mechanic om experts op expeditie te sturen voor nieuwe aanwinsten is vermakelijk en het loont om je hier een beetje in te verdiepen. Daarnaast ontstaat er een mooie keten waarin iedere schakel belangrijk is. Van schoonmakers en beveiligers tot geologen, iedereen speelt een belangrijke rol. Fans van het genre kunnen in de handjes wrijven, Two Point Museum lijkt namelijk een solide game te worden!

Helaas weten we nog niet wanneer Two Point Museum exact komt te verschijnen. Wel is bekend dat Two Point Museum gespeeld kan worden op de PlayStation 5, Xbox Series en pc. Meer previews vanaf de beursvloer lezen? Check dan hier alle gamescom 2024 content!

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Two Point Museum

Ontwikkelaar:

Two Point Studios

Uitgever:

SEGA

Release:

4 maart 2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord