Preview: Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin - Moest er even in komen

Geplaatst:

Van 7 tot 10 juli vond de open bèta van de strategiegame Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin plaats. Deze test is vooral bedoeld om te kijken of de servers van de game een grote hoeveelheid spelers aankunnen. Daarnaast zijn er twee facties beschikbaar, zodat spelers kunnen zien of de balans tussen de facties een beetje ok is en hoe de online multiplayer aanvoelt. Een uitgelezen kans om alvast een klein voorproefje te zien, dus.

Warhammer Age of Sigmar Realms of Ruin preview

Niet veel keuze

De huidige content is wat beperkt. In de open bèta kun je namelijk slechts uit één beschikbare map kiezen. Ook kun je in de testfase enkel de 1v1-modus spelen. Op dit moment bestaat de open bèta uit twee van de vier speelbare facties, zodat je verschillende speelstijlen en typen eenheden kunt uitproberen. Dit biedt een kijkje in de diverse strategieën en tactieken die kunnen worden gebruikt om de overhand te krijgen op het slagveld.

Wanneer je een match wilt beginnen, kun je kiezen voor de Quick Match-optie, waarbij je willekeurig met een andere speler wordt gepaard en gelijk de strijd aan kunt gaan. Dit ging over het algemeen best vlot. Binnen veertig seconden vond ik wel een match. Daarnaast is er ook nog de optie Custom Game, waarbij je een vriend uit kunt nodigen of tegen een bot kunt spelen. Bij de Custom Game-modus kun je kiezen welke factie je wilt spelen, welke gamemodus je wilt doen en op welke map je de strijd aan wilt gaan. Die keuze is er nu nog niet, daar de bèta beperkt is tot één map en één gamemodus.

Warhammer Age of Sigmar Realms of Ruin preview1

Hier klikken en daar kijken

Realms of Ruin introduceert spelers in een resource-gedreven gameplay loop. Het doel is om strategische punten verspreid over het slagveld te veroveren, waardoor grondstoffen kunnen worden gegenereerd die kunnen worden gebruikt om verschillende gebouwen te bouwen en te upgraden. Deze gebouwen zijn essentieel voor het versterken van je leger, het upgraden van eenheden en het veiligstellen van je dominantie over het slagveld.

De kunst van het grondstoffen beheren en tactische beslissingen nemen is de sleutel tot de overwinning in Realms of Ruin. Naarmate je vordert en grondstoffen verzamelt, kun je deze strategisch toewijzen aan verschillende aspecten van je strijdkrachten. Zo kun je je leger vergroten, maar ook upgrades aan je eenheden of je gebouwen toewijzen. Ik merkte dat de game een behoorlijke uitdaging was om onder de knie te krijgen, maar dat maakte het niet minder leuk. Toen ik eenmaal doorhad waar de verschillende gebouwen voor dienden en hoe ik elk type eenheid moest inzetten, begon ik zowaar potjes te winnen. Je krijgt namelijk geen speelbare tutorial te zien. Slechts een aantal afbeeldingen met uitleg, die je direct bij aanvang van je eerste match toch alweer bent vergeten. Gelukkig kun je voor alle gebouwen en eenheden in-game wel om extra uitleg vragen, zodat je kunt leren hoe je je factie moet spelen. Het duurt even, maar dan heb je ook wat.

Warhammer Age of Sigmar Realms of Ruin preview2

Voorlopig oordeel van Claudia Tjia

Ondanks de huidige beperkingen heeft Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin een enorm potentieel. Ik ben ontzettend benieuwd naar de overige twee facties en de andere maps die straks in de volledige game zitten. Het duurt even voordat je doorhebt hoe je de game moet spelen en waar alle verschillende gebouwen voor dienen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het ontzettend bevredigend om je vijanden te domineren op het strijdveld.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin

Series

Warhammer

Uitgever

Frontier

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

17 november 2023

Ontwikkelaar

Frontier Developments

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord