Releases: Super Smash Bros. Ultimate, Just Cause 4, Thronebreaker en PUBG - December 2018

Geplaatst: 2 december 2018 18:00
Aangepast: 2 december 2018 19:38
-

Er hangt nog slechts één schamel velletje aan mijn maandelijkse kalender. December is eindelijk aangebroken en het duurt niet lang eer we fris en fruitig aan het nieuwe jaar kunnen beginnen. Het is een mooi jaar geweest dat ook nog eens mooi wordt afgesloten. Het is namelijk niet rustig in de decembermaand van 2018. Zo kunnen we van start met het nieuwe avontuur van Rico in Just Cause 4, is de PlayStation 4 toe aan een PUBG-release en kunnen we eindelijk aan de slag met Super Smash Bros. Ultimate op de Nintendo Switch.

We zouden er overigens niet vreemd van opkijken als je nog helemaal niet toe bent aan een nieuwe game. Afgelopen maand sloot namelijk af met de online modus van Red Dead Redemption 2, Red Dead Online. Ook kon Claudia vertrouwd Pokémon vangen tijdens haar review van Pokémon Let’s Go: Pikachu en Let’s Go: Eevee. Fans van shooters kwamen er overigens ook niet bekaaid vanaf. Battlefield 5 krijgt namelijk een lekkere score in onze review. Helaas kenmerkt november zich niet enkel met goede games. In de review van Fallout 76 neemt Timo namelijk geen blad voor de mond . Afijn op naar de games van december 2018!

Just Cause 4 – 4 december

Verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One

Rico Rodriguez maakt na drie jaar wachten zijn comeback in een nieuwe Just Cause. De welbekende franchise staat bekend om zijn over-the-top actie en is altijd een feestje om te spelen. Dit keer reizen we af naar het fictionele eiland Solis waar Rico het opneemt tegen het privéleger van ene Gabriella. Deze mysterieuze dame heeft de leiding over de Black Hand die het eiland terroriseert met gewelddadige acties. Het is aan jou en natuurlijk Rico om Solis weer om te toveren tot het paradijs dat het hoort te zijn.

Thronebreaker: The Witcher Tales – 4 december

Verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One

In de loop de jaren heeft CD Projekt Red iets unieks weten te doen. Het leek in eerste instantie een simpel kaartspelletje, maar dat simpele kaartspelletje groeide al snel uit tot een fenomeen en een eigen game kon dan ook niet uitblijven. Ik heb het natuurlijk over Gwent, het kaartspel dat we kennen uit The Witcher III. Thronebreaker: The Witcher Tales is een officiële spin-off en doet het verhaal van Queen Meve van Lyria en Rivia uit de doeken. Meve tracht haar land te beschermen tegen diens grote rivaal, Nilfgaard. Ja, dit kaartspel bevat een dikke verhaallijn waar je ruim 25 uur mee zoet bent. De game kent al een release op de pc, maar verschijnt op 4 december ook op de consoles voor slechts een paar tientjes.

Super Smash Bros. Ultimate – 7 december

Verkrijgbaar voor Nintendo Switch

Eindelijk is daar dan de Smash waar menig Switch-bezitter op heeft zitten wachten. Super Smash Bros. Ultimate moet de meest ultieme versie van de game gaan worden. Daar lijkt het in ieder geval wel op want ieder personage dat ooit heeft mogen schitteren in de Smash-franchise zit in deze game! Daarbij heeft de game een ongekend aantal levels en wacht er weer veel nieuws op ons. Zo is er een gloednieuwe verhaallijn waarbij alle werelden op een logische manier met elkaar in contact komen, zijn er meer assist trophy’s dan ooit en zijn er een flink aantal nieuwe vechters.

PUBG – 7 december

Verkrijgbaar voor PlayStation 4

Hate it or love it, maar PUBG is een blijvertje. Na een ongekend populaire release op de pc konden de console versies niet uitblijven. Inmiddels is de game al speelbaar op de Xbox One, maar PlayStation heeft blijkbaar een lang eisenlijstje. De game moest namelijk bugvrij zijn alvorens deze op de console mocht verschijnen. Nu moeten we ook eerlijk zijn, de eerste versies van PUBG waren nou niet bepaald stabiel en bugvrij. Dat lijkt veranderd te zijn want ook de PlayStation-spelers kunnen op de 7e aan de slag met de razend populaire Battle Royale-game!

Verder nog

Welke andere releases kun je in november allemaal verwachten? Hieronder een releaseschema.

  • MUTANT YEAR ZERO: ROAD TO EDEN - 4 DECEMBER
  • THE LAST REMNANT REMASTERED- 6 DECEMBER
  • S.O.N. – 11 DECEMBER
  • BORDERLANDS 2 VR- 14 DECEMBER
  • WARHAMMER: VERMINTIDE 2 - 18 DECEMBER
  • FITNESS BOXING – 21 DECEMBER
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord