Rocket League op MacBook spelen: hoe zit het nu?

Geplaatst: 10 september 2023 12:00
-

Rocket League is al sinds 2015 heer en meester op het gebied van multiplayergames. De populaire free-to-play-game is sinds de release beschikbaar gemaakt op verschillende platformen, waaronder de PlayStation 5, Nintendo Switch en pc via de Epic Games Store. Er is echter een zeer prominent platform waar veel onduidelijkheid omheen hangt: de beschikbaarheid van Rocket League op macOS. Is er nog support voor de game op MacBooks en hoe ziet de toekomst van de populaire game eruit op Apple's platform? Je vindt alle antwoorden in dit artikel.

Rocket League on MacBook

Kun je Rocket League op de Mac nog downloaden?

Nee, je kunt Rocket League op macOS niet meer officieel downloaden. Hoewel de Epic Games Store wel beschikbaar is voor het platform, wordt de populaire voetbalgame via de gamelauncher aangemerkt als 'Unsupported'. Deze beslissing werd gemaakt in 2020, omdat Rocket League-maker Psyonix het ''niet meer realistisch'' vond om de Mac-versie van de game te blijven ondersteunen. Hetzelfde gold voor de Linux-versie van Rocket League, welke tevens niet meer te downloaden is.

Is er nog support voor Rocket League op MacBooks?

Er is inmiddels geen ondersteuning meer voor Rocket League op MacBooks. De laatste patch voor de Mac-versie van de game vond plaats in maart 2020. Deze patch was letterlijk de laatste nagel in de doodskist van de macOS-versie. Na het installeren van deze patch konden Mac-eigenaren die Rocket League in het verleden aangeschaft hadden niet meer gebruikmaken van de online functionaliteiten die de game kende, zoals online matchmaking en in-game-aankopen. De game is dus nog wel speelbaar voor oud-eigenaren, maar zeer gelimiteerd in zijn functies en niet meer up-to-date.

De toekomst van Rocket League op macOS

Op het moment van schrijven is er geen uitspraak gedaan over de terugkeer van Rocket League op Mac-apparaten, dus het is onzeker of de game ooit nog gaat terugkomen op Apple-apparaten. Als je de game wilt spelen, moet je dus een alternatieve manier vinden om Rocket League te downloaden. De game is beschikbaar op alle moderne consoles en nog steeds te spelen op Windows-apparaten. Je kunt Rocket League gratis online spelen op PlayStation, Xbox en Nintendo. Daarnaast is er een mobiele variatie op de game beschikbaar in de vorm van Rocket League Sideswipe. Deze game is gewoon beschikbaar in de App Store.

Er zijn overigens wel alternatieve manieren om alsnog Rocket League op je MacBook te spelen, maar hier komen doorgaans extra kosten of een hoop extra stappen bij kijken. Zo kun je gebruikmaken van een betaalde cloudstreamingdienst om Rocket League te streamen naar je MacBook. Ook is het mogelijk om aan de hand van een virtual machine Windows op je Apple-apparaat te installeren en zo de game te downloaden. Let er wel goed op dat je MacBook aan de systeemvereisten van de game voldoet, voordat je een dergelijke stap zet.

Rocket League macOS

Rocket League op Mac: conclusie

Samenvattend kunnen we het volgende concluderen over de beschikbaarheid van Rocket League op macOS:

  • Rocket League kan niet meer officieel gedownload worden op Mac-apparaten.
  • Als je de game al had op Mac, kun je niet meer gebruikmaken van de online functionaliteiten.
  • Er is geen uitspraak gedaan over een terugkeer van de voetbalgame op Apple-apparaten.
  • Er zijn alternatieve manieren om de game op Mac te spelen, maar deze zijn ietwat omslachtig.
  • Rocket League is nog wel beschikbaar op alle moderne gameconsoles en Windows-apparaten.

Helaas moet je genoegen nemen met één van de bovenstaande alternatieven, maar wie weet wat de toekomst gaat brengen. Hopelijk weet Rocket League ergens in de komende jaren weer terug te keren naar Mac-apparaten.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Rocket League

Ontwikkelaar:

Psyonix

Uitgever:

Psyonix

Release:

7 juli 2015

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord