Check hier alle Nacon Connect 2024 content

The Way of: Gameliner - Deel 3

Geplaatst: 18 februari 2015 10:00
Aangepast: 20 december 2019 13:46

In het tweede deel van The Way of Gameliner hebben jullie kunnen lezen hoe we ons, na een dramatisch begin in 2007, weer op de kaart hebben weten te zetten en welke keuzes we hebben gemaakt en hebben gelaten.

Ruud benoemd tot hoofdredacteur

We hebben een hoop hoofdredacteuren gehad de afgelopen tien jaar. Zo hebben Mark Scheurwater, Nick van Tergouw, Klaas Kuipers, Wilco Robben, Linda Oosterveen, Twan Stoffels, Bart Ruijter en ikzelf aan het roer gestaan van de redactie van Gameliner. In 2013 was het de beurt aan Ruud. Daar heb ik persoonlijk geen moment spijt van gehad, misschien dacht hij daar heel anders over. Ik kreeg het in elk geval een stuk rustiger en ten tweede heeft Ruud de redactie naar next-level getild, waarvoor ik hem dankbaar ben. Hoewel ik van mening ben dan je zoiets altijd als team doet, is hij wel de aanvoerder van het team. Ruud kwam in 2006 bij de club als nieuwsredacteur en heeft een korte uitstapje gemaakt begin 2007, maar kwam later terug als redacteur, toen heb ik hem gevraagd als eindredacteur en binnenkort is hij alweer twee jaar onze hoofdredacteur.

Gameliner krijgt een nieuwe lay-out

Sinds 2007 is er niet echt meer wat aan de website veranderd. Hier en daar een update, maar qua lay-out was er nooit iets veranderd. We hadden altijd drie kolommen, omdat dit beter bij de webshop paste, maar aangezien we deze in 2012 hadden gesloten, zag de website er nogal gedateerd uit.
We hebben begin augustus 2014 de lay-out op de schop genomen. We stapten af van de drie kolommen, de website werd een stukje breder getrokken en er werden opties toegevoegd aan de website, waardoor deze weer een tijdje mee kan met de tijd.
We hadden bezoekers beloofd dat we met een gloednieuwe website zouden komen, maar het kwam er telkens niet van (het voelde niet goed voor ons gevoel). Met deze aanpassingen, hebben we ons daar toch een klein beetje aan gehouden, maar we zijn zelf nog niet helemaal tevreden. We hebben alleen besloten dat we niks meer gaan beloven, maar wel kan ik verklappen dat we niet stil hebben gezeten. We werken nog steeds aan een nieuwe website, alleen wanneer deze precies gaat komen, is voor iedereen nog een verrassing.

Alex wordt nieuwe eigenaar van GameBusiness

Op 28 oktober vorig jaar was het een feestelijk moment. Nadat ik de website in 2009 had overgedaan aan GameBusiness, heb ik het in 2014 weer overgenomen van Derk-Jan. Nu mag ik mezelf dus de trotse eigenaar noemen van GameBusiness, maar natuurlijk ook van Gameliner.nl. En sinds 1 januari 2015 is GameBusiness ook de eigenaar van GameCensor. Ik heb mezelf als doel gesteld dat ik flink wil gaan investeren in Gameliner.nl en ook in onze zustersite GameCensor, om er nog betere gamewebsites van te maken dan het al zijn. De nieuwe website voor Gameliner.nl (oeps, doen we toch weer een belofte) is daar een voorbeeld van.

Dit was alweer het laatste deel van The Way of Gameliner. Natuurlijk hoop ik nog vele bladzijdes aan dit avontuur te mogen toevoegen. Je bent nog lang niet van ons af in elk geval. Ik hoop dat jullie hebben genoten van dit artikel en dat jullie onderdeel mogen uitmaken van de geschiedenis van onze website. Rest mij alleen nog iedereen die rondom Gameliner.nl betrokken is geweest te bedanken voor de inzet, want ondanks dat we van een heleboel mensen afscheid hebben genomen, heeft iedereen die aan onze website heeft gewerkt bijgedragen aan daar waar we nu staan. Daar bedoel ik dan uiteraard ook jullie, onze bezoekers, mee.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer