Van thrash naar trash - All Fortnitemare long

Geplaatst: 16 juni 2024 18:15
Aangepast: 16 juni 2024 18:15
-

Voor wie het nog niet wist, ik ben niet echt fan van Fortnite. Waarom? God knows. Misschien komt het door dat 'flossen' en het feit dat dit fenomeen ooit hilarische taferelen opleverde bij de mondhygiëniste die me destijds erop attendeerde dat ik dat dagelijk moet doen. Don't ask. Zag er heel dom uit toen ze me vroeg of ik wilde demonstreren hoe ik flos. Of misschien komt het door Fortnite's aggresieve marketingtechnieken, waar niet alleen het ACM gevoelig voor is, maar ik ook. Maar het kan ook zijn dat ik Tim Sweeney gewoon veel minder plezierig vind dan Syndey.

Fortnite metallica floss

Anywho, Fortnite. Kinders vinden het allemaal heel erg leuk en ik dus totaal niet. En dat is niet erg. You do you, Epic. En als we elkaar dan lekker met rust laten, hoor je mij niet mekkeren. Maar dat doet Tim dus niet. Welnee, Tim en consorten moeten per se alles wat ik ooit leuk vond in het poeperdje nemen door het in Fortnite te lepelen. Want Kratos is bij de huidige generatie niet een God Killer, maar een kale, bebaarde ouwe vent met facepaint die lollige dansjes doet in Fortnite. En elke keer wanneer een of ander blaag bij de lokale gameboer naar Master Chief wijst en roept "hey, die is van Fortnite", wens ik dat men met terugwerkende kracht een condoom omdoet.

Goed, mocht het nog niet doordringen, ik heb dus echt issues met Fortnite. En die zijn exponentieel aan het groeien door hun laatste move. Want iemand heeft James Hetfield van Metallica gebeld en gezegd "weet je hoe je echt weer populair wordt anno 2024?" en daarbij het woord Fortnite laten vallen. Inderdaad, Metallica komt naar Fortnite en dat is vrij ironisch gezien hun repertoire. Want wanneer ik aan Fortnite denk, denk ik aan Metallica's lyrics. "Hold my breath as I wish for death". Het alom bekende One van het ...And Justice For All album uit 1988 was nog nooit zo toepasselijk als nu.

Metallica

En ja, Metallica is niet onbekend met het gaming landschap, daar ben ik me volledig van bewust. In 2009 terroriseerde ik als 26-jarige metalhead regelmatig de buren door Guitar Hero: Metallica met de versterker op standje straaljager te spelen en vooral veel "Oeh!" en "Yeah!" te snateren, alsof ik de reïncarnatie van een nog lang niet dode James Hetfield was. Zelfs op de dag van vandaag denk ik nog wel eens terug aan die goede ouwe dagen van weleer. De dagen dat Guitar Hero baas was en Activision de franchise niet achter een online only format frommelde om in no-time de stekker uit de service te trekken waardoor ik met pauperdure, onbruikbare gitaren bleef zitten. Yeah... Guitar Hero Live, f#ck you for that, Activision.

Afijn, ik dwaal af. Guitar Hero: Metallica was gewoon tof, ondanks het cartoony stijltje waar de GH-franchise destijds om bekend stond. Sterker nog, ik kon Guitar Her: Metallica juist verschrikkelijk goed waarderen door de behind-the-scenes footage van Lars Ulrich die de grootste moeite had om de drumpartij van Shortest Straw te nailen. Mocht je die video nog nooit hebben gezien, neem dan even een kijkje hieronder. Voor de mensen die Lars Ulrich een overgewaardeerde drummer vinden was het uiteraard koren op de molen, maar gelukkig kon hij er zelf best hard om lachen in 2009.

Goed, deze band, waar ik in de loop der jaren toch altijd een beetje een zwak voor heb gehad, komt nu dus naar Fortnite. Fortnite... die game waar creditcard-misbruikende kinders elkaar headshotten en infantiele dansjes doen om dat te vieren. Fortnite, het gratis Call of Duty alternatief voor jeugd wiens ouders vinden dat Call of Duty gevaarlijk is voor hun kroost. En daar lijkt Activision weer iets van op te vangen, gezien ook CoD Warzone qua skins op een uit de hand gelopen kindercarnaval begint te lijken. Gaat Metallica ook naar Call of Duty komen dan? Of wordt het The Prodigy, gezien diens banger Firestarter al in de trailer van Black Ops 6 is gestampt?

Please, God, wake meeeeeee!

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fortnite

Ontwikkelaar:

Epic Games

Uitgever:

Epic Games

Release:

25 juli 2017

-

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord