Voorspelling: Diablo III: Reaper of Souls

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

2013 was voor mij een jaar van interessante games. Weliswaar had ik niet altijd de tijd om alles te checken wat uitkwam, maar er zaten juweeltjes tussen de releases. Vooral op het gebied van indiegames kwam er veel leuks uit die de repetitieve sleur van AAA-games wisten te doorbreken. Neem zo Montague's Mount, Shadow Warrior en Shadowrun Returns, allemaal games die los wisten te breken uit de alledaagse sleur die zo herkenbaar is in de hedendaagse game-industrie.

Voor 2014 kijk ik op een zelfde manier uit naar een aantal games. Hier en daar een AAA-titel, maar de meeste zijn toch kleinere pc-titels die voor mijn gevoel de moeite waard gaan zijn.

Wasteland 2

Wasteland 2 is een van de Kickstarter-succesverhalen. Na meer dan 3 miljoen te hebben opgehaald zijn Brian Fargo en zijn collega's bij inXile entertainment aan de slag gegaan met deze oldschool RPG, waarvan in december de early bèta van start ging. Een echte RPG, waarbij je acties blijvende gevolgen hebben, je keuzes minstens zo belangrijk zijn als de gevechten en de combat tactisch is en net iets meer van je hersenen vraagt. In deze game zit ook de typische zwarte humor die dit genre met zich mee draagt. De opa van Fallout is terug, beter en sterker dan ooit!

Tropico 5

El Presidente is terug! In alweer het vijfde deel van deze dictator-sim mag je wederom de potentaat uithangen. Of je nou democratisch te werk gaat of juist als oldschool dictator je volk onderdrukt, je hebt volledig de keuze. In dit deel zijn de nodige toevoegingen te vinden. Zo ontwikkel je je eilandrijk door een serie era's, van de 19e eeuw tot de 21e eeuw, met elk voor- en nadelen. Ook zal er meer rond handel te doen zijn, kun je vijandige inboorlingen tegenkomen en kun je met vier spelers samenspelen in nieuwe multiplayermodi. Dit zijn slechts een aantal van de vernieuwingen, maar genoeg om El Presidente een nieuw termijn op mijn pc te gunnen.

Diablo III: Reaper of Souls

Als Diablo-fan van het eerste uur mag deze titel niet op mijn lijstje ontbreken. Al zeker daar deze expansion een hoop zaken belooft te verbeteren aan een ietwat door verkeerde designkeuzes geplaagde game. Zo zal er een nieuwe klasse worden toegevoegd, de Crusader, welke een ondersteunende tankrol zal vervullen in de game. Ook zal er een nieuwe act worden toegevoegd, welke je door de ruins van Westmarch zal voeren naar het Pandemonium Fortress. De levelcap zal worden verhoogd naar 70, er zullen bakken nieuwe skills worden toegevoegd aan bestaande klassen, nieuwe monsters, nieuwe bazen, nieuwe items, nieuwe opties, nieuwe gamemodi etcetera. In ieder geval een bom aan opties en gameplay om de duivel in je naar boven te halen!

Lees meer