God of War

  • Ontwikkelaar Bend Studio
  • Eerste releasedatum 20 april 2018
  • Platformen Pc , PlayStation 4
  • Genre Actie
  • Gameliner score

Voorspelling: Rudy met God of War

Met 2017 nog fris in het geheugen, is het zomaar weer tijd om een blik in de toekomst te werpen. Mijn glazen bol draait overuren en ik zie dat ook 2018 vol staat met mooie releases. Toch heb ik ergens het gevoel dat het een teleurstellend jaar gaat worden. 2017 is achteraf gezien zo'n mooi jaar geweest, dat 2018 toch echt een extra tandje moet bijzetten om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Vorig jaar heb ik hard na moeten denken over welke games in mijn kast kwamen te staan, dit vanwege het grote aanbod en een gelimiteerd budget, maar dit jaar is het eigenlijk makkelijk uitzoeken. Erg? Nee, niet bepaald, maar om in Donald Trump's voetsporen te treden: Bigger is always better!

God of War

Als PlayStation 4-gamer moet je hier toch warm van worden. God of War komt dit jaar uit en hoewel de serie me altijd lauwwarm heeft weten te maken, moet ik dit deel gewoon hebben. De game lijkt wat meer substantie te hebben en dat is in Kratos' geval alleen maar gunstig. Ik was wel een beetje klaar met de boze man, maar nu krijgen we toch echt een gevoelige kant van de beste kerel te zien. Natuurlijk is hij boos, maar hij heeft vast een goede reden. Daarbij gaan we nu naar de Noorse mythologie, wat uitgerekend één van mijn favorieten is. PlayStation-bezitters kunnen in hun handjes wrijven met deze mooie titel.

onbekend

Deze mogen niet ontbreken

Ik weet nog goed dat Devin en ik op gamescom een bezoekje brachten aan Detroit: Become Human. Man, wat heeft deze game een indruk op me achtergelaten. De sfeer, de looks, en vooral de feel smaakten naar meer. Meer gaan we krijgen, Detroit: Become Human verschijnt namelijk dit jaar nog. Een van mijn grote teleurstellingen van 2017 was het uitstellen van Red Dead Redemption 2. Ook die game verschijnt dit jaar en ik kan dan ook niet wachten om weer cowboytje te spelen. Als laatste is er ook dit jaar een kans dat we aan de slag kunnen met Kingdom Hearts 3. De game is menigmaal verschoven en stiekem verwacht ik dan ook dat de game dit jaar wederom niet te spelen is. Ach, hopen kan altijd!

Qua grote releases was dat hem wel voor mij. Ik begrijp dat veel mensen zitten te wachten op Far Cry 5, maar met die serie heb ik een eeuwige haat-liefdeverhouding. Niet erg, maar het is in ieder geval geen must-have voor deze jongeman. Verder pik ik dit jaar Monster Hunter World nog even op die deze maand nog verschijnt. Ook ieders favoriete ongedierte, Spider-Man, verschijnt hier in de kast. De game kruipt een beetje onder mijn radar door, but i see you, Spidey!

Welke kant gaat het op?

Een aantal zaken vind ik nog een beetje spannend. Wat gaat Nintendo met de Switch doen? Er komt schijnbaar een Pokémon-game aan en ook Bayonetta staat op de planning om ooit te verschijnen. Gooi daar Yoshi en Kirby nog bij in, en je hebt alle mascottes bijna gehad (Donkey Kong, anyone?). Op die vier games na, staat er nog een groot vraagteken bij Nintendo. Gaat Metroid Prime 4 verschijnen dit jaar? Wie weet. Hopelijk weten ze nog een mooie truc uit de hoge hoed te toveren.

Ook bij een aantal overige games heb ik wat kanttekeningen. Ikzelf zit al jaren op Soulcalibur VI te wachten, en dit jaar moet de comeback plaatsvinden. Toch zit er iets dwars. Ik weet niet precies wat er dwars zit, maar ergens heb ik het gevoel dat hij gaat tegenvallen. Zijn ze te laat? Wie weet. Nog twee die op zich laten wachten, Hideo Kojima en Norman Reedus. Silent Hills heeft een nekschot gekregen, maar met Death Stranding zijn ze als een feniks uit de as herrezen. Vooralsnog is het een vage bedoening, maar mijn aandacht hebben ze wel.

onbekend

De komende week kijkt de redactie met veel anticipatie in de toekomst. Diezelfde glazen bol hebben zij niet, maar ervaring heeft mij doen beseffen dat ze allemaal van wanten weten. Blijf de site dus regelmatig checken om alvast watertandend te lezen over al dat moois dat in het verschiet ligt. Kijk jij uit naar bepaalde games of ontwikkelingen? Schroom dan niet en laat het vooral weten in de reacties!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?