Al het nieuws van de S.T.A.L.K.E.R. 2 Deep Dive

-

I said come in, don't stand there! Hier kun je alle nieuwe gameplaybeelden zien afkomstig van de S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl Deep Dive stream.

Diverse leden van GSC Game World staan de fans te woord in deze uitgebreide Deep Dive. De content is in te delen via hoofdstukken, wat natuurlijk handig is voor de coverage. Het eerste hoofdstuk toont ons de Zone. De wereld van S.T.A.L.K.E.R. 2 speelt zich af in Tsjernobyl en omgeving - lieftallig de Chernobyl Exclusion Zone genoemd. De vervreemdingszone is een begrip voor ervaren stalkers, maar mocht het je eerste keer zijn: deze locatie is een horrorshow met bovennatuurlijke krachten, gevaarlijke mutanten en vechtende facties. Waarom zou je hier in godsnaam willen zijn? Nou, tussen al het geweld door kun je zomaar artefacten vinden van onschatbare waarde. Een risicvol bestaan - dat is wat je vindt in de Zone. Het is aan de speler om te bepalen waar ze heen gaan en wat voor stalker ze willen zijn. Vrijheid staat dus centraal en de consequenties van jouw daden komen altijd terug.

Het tweede hoofstuk staat in het teken van een quest uit de campaign. We worden op een vrijwel volledige walkthrough getrakteerd, waarin we zien hoe de game speelt. We komen in de Swamps terecht - een herkenbare locatie voor de spelers van S.TA.L.K.E.R.: Clear Sky. Protagonist Skif is een man van weinig woorden, maar wel daden. Hij heeft de taken om een aantal x torens uit te schakelen, zodat het moeras weer een stukje beter benaderbaar wordt. De gunplay staat in de schijnwerpers tijdens deze sectie. We krijgen vooral de combat tegen diverse soorten mutanten te zien, zoals blinde honden, pseudohonden met een roedel aan hallucinaties, wandelende lijken en nog veel meer. In S.T.A.L.K.E.R. 2 moeten spelers het opnemen tegen barre omstandigheden. Je moet te allen tijde een oogje houden op je health, terwijl ook survival-elementen om de hoek komen kijken. Denk hierbij aan honger of het gebrek aan slaap - allemaal beperkingen voor Skif. In de wereld van S.T.A.L.K.E.R. werk je niet met een levelsysteem. Nee, het is de kennis van de omgeving waardoor spelers beter worden in de game. Maar goed, als je een keer een fonkelnieuwe snipergeweer te pakken krijgt, dat helpt natuurlijk ook. Het is weer eventjes geleden dat we de kracht van de natuur hebben mogen aanschouwen, maar de quest wordt hardhandig ten einde gemaakt door een Emission. Terwijl Skif dekking zoekt in een ondergrondse bunker, komen we aan bij de laatste twee hoofdstukken van de Deep Dive.

Het verhaal en de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl - daar draaien de laatste twee hoofdstukken om. Ik hou het spoilervrij, geen zorgen. GSC Game World beweert dat er meer dan drie uur aan cutscenes aanwezig zijn in de first-person shooter. Deze dienen voor extra spektakel en context tijdens de cruciale momenten in het plot. Het einde van de stream laat in detail zien hoe ze alles gemaakt hebben. De medewerkers van GSC Game World eindigen met een emotioneel betoog over hoe de ontwikkeling verlopen is. De ontwikkelaar komt oorspronkelijk uit Oekraïne en een deel van de studio's personeelsbestand strijdt nog altijd in de oorlog tegen Rusland.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl is beschikbaar vanaf 20 november voor de pc en Xbox Series X|S, mits dit natuurlijk de definitieve releasedatum is van de shooter.

Bron: GSC Game World
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Ontwikkelaar:

GSC Game World

Uitgever:

GSC Game World

Release:

20 november 2024

Gameliner Awards:

Best of gamescom 2023

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord