Bloober Team is klaar met psychologische horrorgames

Geplaatst:

Bloober Team is klaar met het maken van psychologische horrorgames. Ze blijven zich bezighouden met horrorgames, maar ditmaal in een ander jasje.

De komst van de Layers of Fear remake luidde het einde in van Bloober Team 2.0. Mede-oprichter Piotr Babieno vertelde in een interview met Engadget dat de volgende fase - die intern bekendstaat als Bloober Team 3.0 - van start is gegaan. Deze fase staat in het teken van horror voor de massamarkt. Dit wil zeggen dat de ontwikkelaar zich niet meer gaat wagen aan psychologische horrorgames. Ze waren al een tijdje bezig met dit concept. De afgelopen jaren heeft de Poolse studio The Medium, Observer, Blair Witch en natuurlijk de Layers of Fear-serie uitgebracht. Deze games zijn kenmerkend voor hun sfeervolle presentatie en lichte gameplayelementen. In de toekomst wil Bloober Team zich meer gaan focussen op de actie en spelerinteractie in horrormedia. Ze mogen het binnenkort gaan laten zien, wanneer de Silent Hill 2 remake onder ons is. De originele game valt volgens mij nog steeds onder het kopje 'psychologische horrorgame', maar goed - we gaan het meemaken.

Check hier onze review van Layers of Fear (2023) - de laatste psychologische horrorgame van Bloober Team, mits de ontwikkelaar zich aan hun eigen belofte houdt.

Layers of Fear preview

Ben jij benieuwd naar de nieuwe directie van Bloober Team? Laat het ons weten!

Bron: Engadget
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Layers of Fear (2023)

Series

-

Uitgever

Bloober Team

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

15 juni 2023

Ontwikkelaar

Bloober Team

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord