Commissie EU keurt Xbox' Activision overname goed

Geplaatst:
Aangepast: 15 mei 2023 17:18

Er wordt momenteel waarschijnlijk een groot feestje gevierd in Redmond, Washington. De Europese Comissie heeft namelijk groen licht gegeven voor de deal tussen Xbox en Activision Blizzard.

Een aantal weken geleden kreeg Xbox slecht nieuws te verstouwen. De Britse waakhond gaf aan dat zij het niets eens zijn met de overname van Activision Blizzard door Xbox. Xbox laat het daar uiteraard niet bij zitten, maar het is voor het Amerikaanse bedrijf wel een flinke domper geweest. Vandaag hebben ze echter positief nieuws ontvangen. De Europese Commissie heeft zich inmiddels ook gebogen over de kwestie en die keuren Xbox' overname van Activision Blizzard goed. Lange tijd was de Europese Commissie niet happig op de overname, maar na een uitgebreid onderzoek zijn zij tot de conclusie gekomen dat zij groen licht geven voor de deal.

Zo is er bijvoorbeeld uitvoerig onderzocht of de overname schadelijk is voor concurrerende bedrijven. Volgens de Europese Commissie is daar in grote lijnen geen sprake van. Wel geven zij aan dat die mogelijkheid op het gebied van cloud gaming bestaat, maar geeft als voorwaarde voor hun goedkeuring op dat Microsoft zich - in ieder geval de komende tien jaar - moet houden aan een aantal harde eisen. Zo moet Microsoft de games via cloud gaming ook via andere platformen dan hun eigen media beschikbaar stellen, zowel voor de consument als voor uitgevers. Concurrerende clouddiensten moeten hierdoor net zoveel toegang krijgen tot de games van Microsoft als Microsoft zelf.

Xbox Activision

Of deze beslissing van de Europese Commissie gevolgen gaat hebben voor het verdere proces met de Britse waakhond is niet bekend. Microsoft heeft nu wel een stok om mee te slaan.

Bron: Europese Commissie
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord