De tijd begint te dringen voor XDefiant

-

Insider Gaming heeft een zorgwekkende publicatie gedeeld over XDefiant - de multiplayer shooter van Ubisoft. De ontwikkelaar in kwestie heeft tot seizoen drie om iets te doen tegen de krimpende spelersaantallen.

Eerst leek alles koek en ei voor XDefiant. De first-person shooter vloog uit de startblokken en wist al snel meer dan acht miljoen spelers in de eerste week aan te trekken. Echter, deze sterke start kon niet voortgezet worden op een betekenisvolle manier en nu heeft ontwikkelaar Ubisoft San Francisco moeite om de game populair genoeg te houden. Het hoofdkwartier van Ubisoft heeft volgens Insider Gaming gezegd, dat ze verbetering willen zien voordat het derde seizoen arriveert en anders kan men fluiten naar de post-launch support voor XDefiant. Volgens de nieuwssite zijn ze intern bij Ubisoft San Francisco niet heel positief meer over de toekomst van de shooter. Ze hebben moeite om de 20,000 spelers aan te tikken verspreid over alle platformen en er wordt maar weinig omgekeken naar de beschikbare microtransacties. Het afkappen van XDefiant kan resulteren tot nog meer ontslagen, dus het zijn zenuwachtige tijden voor de ontwikkelaar.

Maar wellicht moet Insider Gaming niet zo stoken en moeten we vooral luisteren naar de tips van de XDefiant producer. Of beter nog, check hier onze review van XDefiant, zodat je weet of je aan de slag moet met de multiplayergame van Ubisoft.

XDefiant Review

Hopelijk horen we snel vanuit kamp Ubisoft wat er te wachten staat voor XDefiant. De free-to-play shooter is nu beschikbaar voor de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot XDefiant

Ontwikkelaar:

Ubisoft

Uitgever:

Ubisoft

Release:

21 mei 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord