Dit was het Call of Duty: Black Ops 6 Direct nieuws

Geplaatst: 9 juni 2024 22:17
Aangepast: 9 juni 2024 22:19
-

Call of Duty: Black Ops 6 is los! Niet alleen kregen we een campaign trailer van Call of Duty: Black Ops 6 te zien bij het openen van de Xbox Games Showcase, de complete show sluit af met bijna dertig minuten aan Call of Duty: Black Ops 6 nieuws!

Call of Duty Black Ops 6

Wanneer verschijnt Call of Duty: Black Ops 6 en op welke platformen?

Laten we beginnen bij de basis. Call of Duty: Black Ops 6 komt te verschijnen op oktober 25 2024. De game komt dan te verschijnen op zowel de current- als last gen consoles. Dat wil zeggen dat we Call of Duty: Black Ops 6 kunnen spelen op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc. Helaas dienen Nintendo-spelers hun heil elders te zoeken. De game lijkt namelijk vooralsnog niet naar de Nintendo Switch te komen. Overigens krijgen de Microsoft-spelers een lekkere bonus. Call of Duty: Black Ops 6 is namelijk vanaf dag een te spelen via Xbox Game Pass!

Call of Duty: Black Ops 6 Multiplayer

Zoals gewoonlijk bestaat Call of Duty: Black Ops 6 uit drie verschillende onderdelen, bestaande uit: Singleplayer, Multiplayer en Zombies. De multiplayer modus is bekende kost, maar Activision lijkt te hebben geleerd van het verleden. Dit keer namelijk geen ge-rehashte maps, maar zestien compleet nieuwe maps om te verkennen. Twaalf van deze maps zijn enkel speelbaar in een 6v6 setup. Daarnaast zijn er vier maps kleiner van formaat. Deze zogeheten "Strike" maps zijn beschikbaar voor 2v2- en 6v6-modi. Matches waarvan je denkt "nou die wil ik later nog weleens checken" zijn op te slaan en te bewonderen in de Theater Modus.

Call of Duty: Black Ops 6 Singleplayer

Over de singleplayer valt er natuurlijk ook meer dan genoeg te vertellen. Call of Duty: Black Ops 6 speelt zich af in de jaren '90 en is een vervolg op de eerdere Black Ops-games. Bekende koppen zoals Frank Woods and Russell Adler passeren de revue en worden bijgestaan door real-life figuranten zoals Bill Clinton en Saddam Hoessein. Natuurlijk is er ook ruimte voor onbekend kanonnenvoer zoals Troy Marshall and Jane Harrow. Hoewel Call of Duty: Black Ops 6 een redelijk liniaire game is, is er ook ruimte voor wat verkenning. Tussen de missies door bezoek je namelijk de "Safehouse" wat fungeert als HUB. Vanuit deze locatie kies je de missie, duik je in de lore en ontrafel je mysteries.

Call of Duty: Black Ops 6 Zombies

Dan rest ons nog wat informatie omtrent de Zombies-modus, want deze is terug en moet (volgens de devs) als een warm bad voor de veteranen voelen. Zombies gaat terug naar een "round based setup". Dit houdt praktisch in dat je het dient op te nemen tegen hordes en hordes aan ondoden. Iedere wave is moeilijker dan daarvoor, maar de beloning is uiteraard des te groter. Bij lancering zijn er twee maps voor Zombies beschikbaar, bestaande uit: Liberty Falls en Terminus. Beide maps beschikken uiteraard over de nodige easter eggs en het is aan de community om deze te ontdekken.

Call of Duty: Black Ops 6 Gameplay

Is er dan niets veranderd aan de gameplay? Natuurlijk is dat het geval! Qua usabilty hebben we meer controle over de HUD, zo is deze naar andere posities te verplaatsen en is het mogelijk om hier dingen in aan te passen om bepaalde clutter te voorkomen. Daarnaast is er in de daadwerkelijke gameplay ook het nodige getweaked. Zo is de introductie van "omnimovement" een groot onderdeel. Middels dit systeem is het mogelijk om in iedere richting te sprinten, te sliden of te duiken. Kortom, een kort sprintje achteruit of een snoekduik naar links is nu gewoon mogelijk.

En dat was het eigelijk wel zo'n beetje voor de Call of Duty: Black Ops 6 direct. Is dit informatie waar je van smult, of are you not entertained? Laat het in ieder geval weten in de comments. En als je dat dan hebt gedaan, check dan ook even wat van onze andere content, wil je? Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe gameplaybeelden van Perfect Dark, de aankondiging van Doom: The Dark Ages of de onthulling van Gears of War: E-Day?

Bron: Xbox Games Showcase
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Black Ops 6

Ontwikkelaar:

Treyarch

Uitgever:

Activision Blizzard

Release:

25 oktober 2024

-

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Avatar T1mothyS
T1mothyS

10 juni 2024 om 14:34

En ja hoor ze flikken het gewoon weer: pre order is gedaan...holy shit hoe vet is dit!

Avatar RudeRudeson
RudeRudeson

10 juni 2024 om 21:26

@T1mothyS Timo, je blijft goud. Je onvoorwaardelijke steun aan Activision is wat ze op de been houdt

Avatar T1mothyS
T1mothyS

11 juni 2024 om 17:48

@RudeRudeson i know???????????? maar die hele setting is toch goud

Avatar RudeRudeson
RudeRudeson

11 juni 2024 om 22:06

@T1mothyS haha Ja, de jaren '80 en '90 blijven onze generatie wel bij natuurlijk

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord