Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Star Wars Jedi: Survivor

  • Ontwikkelaar Respawn Entertainment
  • Eerste releasedatum 28 april 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Avonturen
  • Gameliner score

EA over Jedi: Survivor pc issues: 'Het is je pc'

Als er één ding is waar echte Jedi zich hard voor maken, dan is het 'balance'. Zij het in de Force of andere zaken die van levensbelang zijn, balance is alles wat telt. Dat Star Wars Jedi: Survivor niet zo denderend lijkt te draaien op pc, iets wat momenteel lijdt tot een massale obliteratie van Jedi: Survivor op Steam, brengt dan ook een hevige onbalans bij EA in beweging. Maar volgens EA valt ook dat weer te herleiden naar een verstoring in 'balance', waar je pc configuratie waarschijnlijk de boosdoener is.

Het regent namelijk klachten op Steam. Het gepeupel zwaait massaal met hun Force wielding vuisten in de lucht, allen klagend over verfoeilijke prestaties op hun duizenden euro's kostende gaming machines. Individuen met peperdure RTX 4090 videokaarten en meer RAM dan een mens ooit behoeft, houden EA aansprakelijk voor de Dark Side die Jedi: Survivor in hen naar boven haalt. "Jedi: Survivor spelen op dertig frames per seconden - als het dat al consistent haalt - is een schande!" Dat het spel op zich best leuk is, dat feit wordt overschaduwd door de abysmale performance.

Dat soort claims zijn EA niet in de koude kleren gaan zitten. EA is potverdulleme één van de beste uitgevers/ontwikkelaars op deze planeet, dus een schandaal als deze kan men niet gebruiken. Men is daarom op onderzoek uitgegaan om de bron van al het kwaad te herleiden. In de tussentijd werkt men op de achtergrond hard aan patches, welke uitgerold zullen worden wanneer men zeker is dat deze niet meer vernielen dan repareren, dus enig geduld wordt wel gevraagd. Maar EA heeft ook een boodschap voor alle pc warriors:

Inderdaad, stelletje Master Race-scanderende gamers, bestudeer dat bakbeest onder of op je bureau maar eens goed. Want ja, Jedi: Survivor heeft hier en daar nog wat aandacht nodig om perfect te zijn, maar in welke mate is je pc niet datgene dat de 'disturbance' veroorzaakt? Misschien heb je wel een grandioze bottleneck in je setup zitten. Zo'n RTX 4090 biedt geen zak meerwaarde wanneer je op een CPU draait die ouder is dan Yoda. En EA snap best dat je waarde hecht aan je oude vertrouwde Windows-versie, maar al die Windows 11 compatible hardware werkt toch echt beter op Windows 11, en dus ook Jedi: Survivor. Zoals ene Darth Vader ooit adviseerde: "Search your feelings and know it to be true", waarbij hij met feelings je pc bedoelde.

Dus, voordat je een Death Star begint te bouwen en deze richt op het hoofdkantoor van EA, check eerst even of je pc wel helemaal bottleneck-vrij is. Als het bij QA-afdeling van EA als een zonnetje draait, dan kan dat bij jou ook. De moraal van het verhaal: koop de volgende keer gewoon een pc die compleet 'in balance' is, dan hoeft EA niet zijn tijd te verdoen aan het uitrollen van patches om jullie inferieure builds te supporten. Of - en dit is een rigoureuze optie - koop een PlayStation 5 en speel Star Wars Jedi: Survivor daar op. Volgens Rudy is de game op PS5 nagenoeg de gedoodverfde GOTY-kandidaat, aldus zijn Star Wars Jedi: Survivor review.

Over auteur Patrick Meurs

Patrick Meurs Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?