Jedi: Survivor draait niet lekker op PS4/Xbox One

-

Het is inmiddels enkele dagen geleden dat gebruikers van de vorige generatie consoles aan de slag konden met Star Wars Jedi: Survivor. De game kwam op 17 september 2024 uit voor de PlayStation 4 en Xbox One, maar draait op beide consoles nog niet bepaald lekker.

VGT Gaming News heeft de moeite genomen om de verschillende versies met elkaar te vergelijken en te zien of de game stand houdt op de vorige generatie consoles. In een tweet komt naar voren dat die niet echt het geval is. Zo is te zien dat de game op de PlayStation 4 op 720p en 30fps draait, waarbij er behoorlijke frame-rate problemen ontstaan. Op de PlayStation 4 Pro komt de game wel iets beter voor de dag met 864p en 30fps, maar zijn er weer problemen met het renderen van de cut-scenes. Op de Xbox One draait Star Wars Jedi: Survivor veruit het slechts met 5769 en 30fps waarbij ook weer flinke frame-rate issues te bespeuren zijn. De Xbox One versie draait de game daarentegen het best van de oude consoles met 900p en 30fps, maar hier kent de game soortgelijke rendering issues als bij de PlayStation 4 Pro.

In alle gevallen zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo daalt de fps naar 15 als je je in de in-game menu's bevindt, is de game voorzien van een veel lagere texture resolutie, zijn er screen-space reflections en kun je last hebben van pop-in. Het heeft even geduurd voordat Star Wars Jedi: Survivor de Xbox One en PlayStation 4 aandeed, maar ondanks de lange tijd die tussen de officiële release en deze versies zat, draait de game op de oudere consoles nog niet naar behoren.

Mocht je een nieuwere console tot je beschikking hebben dan is het dus raadzaam om Star Wars Jedi: Survivor op een PlayStation 5, Xbox Series of pc te spelen. Benieuwd naar de game? Check dan onze Star Wars Jedi: Survivor review.

Bron: VGT Gaming News
Patrick Lamers Mede-eigenaar en Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Star Wars Jedi: Survivor

Ontwikkelaar:

Respawn Entertainment

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

28 april 2023

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS4
XONE
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord