eSports: LEC krijgt mogelijk een nieuw format

Geplaatst:

Als je fan bent van League of Legends en esport, dan volg je misschien wel het Europese Kampioenschap League of Legends, oftewel de LEC. Mocht dat het geval zijn dan mag je aan de bak, want het format gaat veranderen.

Volgens bronnen van Blix.gg wordt het format van de LEC helemaal omgegooid. Momenteel bestaat een jaar uit een Spring Split en een Summer Split. Hierin spelen de teams twee keer tegen elkaar in een Best of 1-format. De beste zes teams strijden tegen elkaar in de play-offs. Op deze manier won Rogue voor de eerste keer de LEC. Daar komt nu verandering in, want een jaar gaat nu bestaan uit drie Splits. In de eerste drie weken spelen de teams tegen elkaar op vrijdag en zaterdag. Al wordt zondag als extra dag genoemd. Daarna moeten de top acht teams in twee weken tegen elkaar strijden in een Best of 3-format. Door gebruik te maken van een Losers en Winners Bracket spelen de teams veel meer games. De vier teams die dit overleven spelen vervolgens in de play-offs, waarbij het gaat om een Best of 5-format. Voor de twee teams die het tweede onderdeel niet weten te bereiken eindigt de Split dus ontzettend snel. Het voordeel is wel dat de betere teams meer games spelen en daardoor beter kunnen presteren op het League of Legends wereldkampioenschap.

Wanneer de LEC de plannen voor 2023 bekendmaakt, is nog niet bekend. Toch is het door veel bronnen al duidelijk dat het format gaat veranderen. Momenteel is het wereldkampioenschap League of Legends nog bezig. Al zijn de vier Europese teams al naar huis.

Bron: blix.gg

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord