Mobiele versie Elden Ring in de maak

Geplaatst:

Je verwacht het niet, maar er is kennelijk een mobiele versie van Elden Ring in de maak. Tencent is bezig met het project.

Dit meldt Josh Ye op X. Hij is een journalist bij Reuters en kent een aantal mensen die betrokken zijn bij deze opgave. Tencent heeft de licentie afgekocht en is met een klein team al een tijdje aan het sleutelen aan een prototype. Desalniettemin, het gaat niet vanzelf en de progressie is traag. Tencent heeft een soort 'Genshin Impact'-systeem voor ogen, waarin spelers extra aankopen kunnen doen middels gacha-elementen. De designkeuzes achter Elden Ring maken dit echter vrijwel onmogelijk - de actievolle RPG leent zich simpelweg niet voor dat soort systemen. Tencent heeft al een tijdje moeite met het vertalen van triple A games naar het mobiele scherm. Eerder deze week werd er een Nier-game geannuleerd vanwege het gebrek aan vertrouwen of dit wel wat centjes zou opleveren.

Check hier onze review van Elden Ring, aangezien je toch moet wachten op de Shadow of the Erdtree DLC.

Elden Ring is nu beschikbaar voor de pc, Xbox-consoles en PlayStation-consoles.

Bron: X
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Elden Ring

Series

Dark Souls

Uitgever

Bandai Namco

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 februari 2022

Ontwikkelaar

FromSoftware

Gameliner Awards

Beste game van 2022

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord