Uncharted 4: A Thief's End

  • Ontwikkelaar Naughty Dog
  • Eerste releasedatum 10 mei 2016
  • Platformen PlayStation 4
  • Gameliner score

Naughty Dog is helemaal klaar met Uncharted

Het is wellicht niet het nieuws waar je op een donderdagavond op zit te wachten, maar de kans dat we nog een vijfde deel in de Uncharted-serie gaan krijgen is behoorlijk nihil gebleken. In een interview met Buzzfeed legt Neil "ik heb het de laatste tijd nogal" Druckmann uit dat het team van Naughty Dog een streep onder de franchise heeft gezet.

Je vraag je misschien af waarom Neil juist over Uncharted begint in een interview dat zich toespitst op The Last of Us op HBO, maar de beste man slaat een handig bruggetje wanneer de termen 'succesformule' en 'sequel' ter sprake komen. Volgens Neil is het namelijk niet direct vanzelfsprekend dat een succesvolle franchise oneindig sequels blijft uitpoepen. Want ja, iedereen zeurt wel om een TLoU 3 en een nieuwe Uncharted, maar er komt een dag dat men het allemaal welletjes vindt. Die dag lijkt voor Nathan Drake en consorten dus aangebroken.

Uncharted 43

"I know there's a bunch of people wondering about The Last of Us Part 3 and whether that will be a thing or not. All I could say is, at Naughty Dog we're very, very privileged that our publisher is Sony — which means Sony funds our games, supports us, and we're owned by Sony. They have supported us every step of the way to follow our passions — meaning that just because something is successful, people think there's all this pressure and we have to make a sequel. That's not the case. For us, Uncharted was insanely successful — Uncharted 4 was one of our best-selling games — and we're able to put our final brushstroke on that story and say that we're done. We're moving on."

Spijtig, maar ergens ook begrijpelijk. Soms moet je ook gewoon stoppen op je hoogtepunt. En zeg zelf, hoe kom je ooit nog over die magistrale performance van Tom Holland en "Markie" Mark Wahlberg in de Uncharted-film heen? Dat zeg ik.

Over auteur Patrick Meurs

Patrick Meurs Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?